Novice - Gospodarstvo (slovenščina)

Zadnji pregledi preden z mariborskim letališčem prične upravljati DRI Zadnji pregledi preden z mariborskim letališčem prične upravljati DRI
pred 11 urami in 11 minutami
Na mariborskem letališču bo po sredinem izteku odpovednega roka za najemno pogodbo z dosedanjim upravljavcem, družbo Aerodrom Maribor, v četrtek potekal fizični pregled za podelitev obratovalnega dovoljenja novemu upravljavcu, državni DRI (RTV SLO)
Zadnji pregledi, preden mariborsko letališče začne upravljati DRI Zadnji pregledi, preden mariborsko letališče začne upravljati DRI
pred 11 urami in 11 minutami
Na mariborskem letališču bo po sredinem izteku odpovednega roka za najemno pogodbo z dosedanjim upravljavcem, družbo Aerodrom Maribor, v četrtek potekal fizični pregled za podelitev obratovalnega dovoljenja novemu upravljavcu, državni DRI.  (RTV SLO)
Gospodarska rast zaradi spora z ZDA najnižja v 27 letih Gospodarska rast zaradi spora z ZDA najnižja v 27 letih
pred 1 dnevom, 11 urami in 46 minutami
Drugo največje svetovno gospodarstvo vse bolj pesti trgovinski spor z ZDA, zaradi česar je kitajski BDP v drugem četrtletju narasel na 6,2 odstotka. Peking se je tudi odločil, da bo zamrznil poslovanje ameriških podjetij, ki prodajajo orožje Tajvanu.  (RTV SLO)
Opolnoči dražja bencin in dizel Opolnoči dražja bencin in dizel
pred 1 dnevom, 11 urami in 58 minutami
Regulirani pogonski gorivi se bosta s torkom drugič zapored podražili. Cena litra 95-oktanskega bencina se bo zunaj omrežja avtocest in hitrih cest zvišala za 3,4 centa, na 1,325 evra, liter dizla pa bo pri 1,243 evra dražji za 0,9 centa.  (RTV SLO)
Lidija Glavina ni več zaposlena v SDH-ju Lidija Glavina ni več zaposlena v SDH-ju
pred 1 dnevom, 12 urami in 21 minutami
Lidija Glavina od danes ni več zaposlena v Slovenskem državnem holdingu (SDH), so sporočili iz upravljavca državnih naložb. Glavini tako pripada izplačilo odpravnine v višini preostalih še neizplačanih plač do konca tega leta.  (RTV SLO)
Še en stečaj na pogorišču Mure. Delavci Aruma dobili odpoved Še en stečaj na pogorišču Mure. Delavci Aruma dobili odpoved
pred 1 dnevom, 14 urami in 40 minutami
Stečajni upravitelj Igor Bončina je danes 243 delavcem družbe Arum izročil odpovedi iz poslovnega razloga. Do konca odpovednega roka konec meseca bodo delavci, ki so bili na čakanju, zdaj opravili preostale naloge.  (RTV SLO)
Še en stečaj na pogorišču Mure. 243 delavcev Aruma dobilo odpoved Še en stečaj na pogorišču Mure. 243 delavcev Aruma dobilo odpoved
pred 1 dnevom, 14 urami in 40 minutami
Stečajni upravitelj Igor Bončina je danes 243 delavcem družbe Arum izročil odpovedi iz poslovnega razloga. Do konca odpovednega roka konec meseca bodo delavci, ki so bili na čakanju, zdaj opravili preostale naloge.  (RTV SLO)
British Airways povezal ljubljansko letališče s Heathrowom
pred 1 dnevom in 20 urami
Britanski letalski prevoznik British Airways vzpostavlja redno letalsko povezavo Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana z londonskim letališčem Heathrow. Prvo letalo je malo pred 21. uro pristalo na ljubljanskem letališču, odprtje nove povezave pa je pospremilo slavnostno rezanje traku. (24ur.com)
Glavina ni več zaposlena na SDH, dobi pa odpravnino v višini plač do konca leta
pred 1 dnevom, 23 urami in 47 minutami
Lidija Glavina ni več zaposlena na Slovenskem državnem holdingu. Ob prenehanju delovnega razmerja je po navedbah SDH vrnila tudi službeni avto, službeni prenosni računalnik in službeni telefon. (24ur.com)
Za 50-litrski rezervoar bencina bomo po novem odšteli 66,25 evra
15. julij 2019 (03:02)
Liter 95-oktanskega bencina se bo podražil za 3,4 centa, liter dizla pa za 0,9 centa. To pomeni, da bomo za 50-litrski rezervoar bencina odšteli 66,25 evra, za poln tank dizla pa 62,15 evra. (24ur.com)