Novice - Gospodarstvo (slovenščina)

V Nemčiji visoke najemnine podjetnike silijo ven iz mestnih središč V Nemčiji visoke najemnine podjetnike silijo ven iz mestnih središč
pred 10 urami
Naraščajoče cene najemnin in nepremičnin predstavljajo vse večji pritisk na nemška mala podjetja. Trgovci in obrtniki so se zato prisiljeni umikati iz mestnih središč, opozarjajo v Združenju nemške trgovine HDE in nemški obrtni zbornici ZDH.  (RTV SLO)
Prihodnje leto naj bi stekla nadgradnja gorenjske železniške proge Prihodnje leto naj bi stekla nadgradnja gorenjske železniške proge
pred 10 urami in 37 minutami
Prihodnje leto jeseni bo predvidoma stekla več kot sto milijonov evrov vredna nadgradnja železniške proge Ljubljana-Kranj-Jesenice.  (RTV SLO)
Nemčija sporoča, da napori centralnih bank ne bodo dovolj Nemčija sporoča, da napori centralnih bank ne bodo dovolj
pred 14 urami in 32 minutami
Wall Street je precej hitro "prebavil" klasičen recesijski signal z obvezniških trgov in se (ob nekaj spodbudnih Trumpovih besedah o razpletu carinske vojne) po sredni razprodaji delnic vrnil v pozitivne tirnice.  (RTV SLO)
Cene v gradbeništvu poletele v nebo Cene v gradbeništvu poletele v nebo
16. avgust 2019 (17:45)
Gradbena naročila zasebnikov se nekoliko zmanjšujejo, v polnem zamahu pa so naročila države in njenih podjetij. Do konca leta 2023, ko je treba počrpati razpoložljiva sredstva iz evropske perspektive, bodo pospešeno gradile tudi občine.  (RTV SLO)
Gorenje išče 100 novih proizvodnih delavcev Gorenje išče 100 novih proizvodnih delavcev
16. avgust 2019 (12:51)
Gorenje, ki je v okviru reorganizacije poslovnih procesov prejšnji mesec odpustilo 71 delavcev, zdaj zaradi povečanega povpraševanja in rasti proizvodnje išče 100 novih proizvodnih delavcev.  (RTV SLO)
Zaradi Kemisa pri podjetja za zdaj nimajo večjih težav Zaradi Kemisa pri podjetja za zdaj nimajo večjih težav
14. avgust 2019 (15:04)
Čeprav je Kemis prejšnji teden zaradi inšpekcijske odločbe prenehal dovažati odpadke svojih strank na Vrhniko, v gospodarstvu in ustanovah večjih težav zaenkrat še ni.  (RTV SLO)
Zaradi Kemisa podjetja za zdaj nimajo večjih težav Zaradi Kemisa podjetja za zdaj nimajo večjih težav
14. avgust 2019 (15:04)
Čeprav je Kemis prejšnji teden zaradi inšpekcijske odločbe prenehal dovažati odpadke svojih strank na Vrhniko, v gospodarstvu in ustanovah večjih težav za zdaj še ni.  (RTV SLO)
ZZZS in SiDG: Obtožbe Delavske svetovalnice popolnoma neutemeljene ZZZS in SiDG: Obtožbe Delavske svetovalnice popolnoma neutemeljene
14. avgust 2019 (14:38)
V ZZZS-ju so obtožbe Delavske svetovalnice o "sistematičnem vzorcu šlamparije" pri odjavah gozdarskih delavcev iz socialnih zavarovanj označili za "popolnoma neutemeljene", prav tako napovedane tožbe.  (RTV SLO)
Nemško gospodarstvo se je med aprilom in junijem skrčilo Nemško gospodarstvo se je med aprilom in junijem skrčilo
14. avgust 2019 (11:36)
Od aprila do junija se je v primerjavi s prejšnjim četrtletjem nemški bruto domači proizvod skrččil za 0,1 odstotka, sporoča nemški zvezni statistični urad.  (RTV SLO)
ZDA prelagajo carine na nekatere proizvode iz Kitajske ZDA prelagajo carine na nekatere proizvode iz Kitajske
14. avgust 2019 (05:18)
ZDA so preložile uvedbo carin na nekatere kitajske proizvode do 15. decembra zaradi "zdravstvenih in varnostnih dejavnikov ter dejavnikov državne varnosti in drugih".  (RTV SLO)