Novice - Gospodarstvo (slovenščina)

Poslanska skupina SDS kljub nenaklonjenosti vlade podpira zaprtje trgovin ob nedeljah Poslanska skupina SDS kljub nenaklonjenosti vlade podpira zaprtje trgovin ob nedeljah
pred 5 urami in 1 minuto
Čeprav je vlada presodila, da predlog Levice o zaprtju trgovin ob nedeljah in praznikih v trenutnih razmerah ni primeren za obravnavo, so iz poslanske skupine SDS-a sporočili, da so predlogu naklonjeni. Luka Mesec je odločitev vlade označil za neresnost.  (RTV SLO)
Bodo prevozniki dobili 2,8 milijona evrov nepovratne pomoči? Bodo prevozniki dobili 2,8 milijona evrov nepovratne pomoči?
pred 8 urami in 20 minutami
Prevozniki sekcije promet pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS) s pristojnimi iščejo rešitev za dodelitev nepovratnih sredstev prevoznikom v turizmu, je dejal predsednik sekcije Peter Pišek.  (RTV SLO)
 ​Protesta avtoprevoznikov ne bo  ​Protesta avtoprevoznikov ne bo
pred 8 urami in 20 minutami
Protesta, ki so ga prejšnji teden napovedovali avtoprevozniki, ne bo. Ustanovljen bo 35-milijonski sklad pri državni SID banke, iz katerega lahko posojila črpala tudi podjetja iz tovornega prometa.  (RTV SLO)
Predlog tretjega koronazakona kmalu na pristojnem odboru Predlog tretjega koronazakona kmalu na pristojnem odboru
pred 9 urami in 11 minutami
Odbor DZ za delo ima danes na dnevnem redu obravnavo predloga tretjega protikoronskega zakona, v ospredju katerega sta shema subvencioniranja skrajšanega delovnega časa ter pomoč gostinstvu in turizmu. Obravnava bi se lahko začela šele opolnoči.  (RTV SLO)
Predlog tretjega protikoronskega zakona kmalu na pristojnem odboru Predlog tretjega protikoronskega zakona kmalu na pristojnem odboru
pred 9 urami in 11 minutami
Odbor DZ-ja za delo ima danes na dnevnem redu obravnavo predloga tretjega protikoronskega zakona, v ospredju katerega sta shema subvencioniranja skrajšanega delovnega časa ter pomoč gostinstvu in turizmu. Obravnava bi se lahko začela šele opolnoči.  (RTV SLO)
Predlog tretjega protikoronskega zakona na pristojnem odboru Predlog tretjega protikoronskega zakona na pristojnem odboru
pred 9 urami in 11 minutami
Odbor DZ-ja za delo obravnava predloga tretjega protikoronskega zakona, v ospredju katerega sta shema subvencioniranja skrajšanega delovnega časa ter pomoč gostinstvu in turizmu.  (RTV SLO)
GoOpti v dokapitalizacijo, kupcem izdali vavčerje GoOpti v dokapitalizacijo, kupcem izdali vavčerje
pred 12 urami in 45 minutami
Ponudnik prevozov Goopti, ki je prejel ponudbo irskega državljana za dokapitalizacijo, poudarja, da bo novi investitor zagotovil dodaten kapital, potreben za nadaljnji razvoj in ohranitev delovnih mest.  (RTV SLO)
Lufthansi bo nemška vlada namenila devet milijard evrov državne pomoči Lufthansi bo nemška vlada namenila devet milijard evrov državne pomoči
pred 15 urami in 18 minutami
Nemška vlada in Lufthansa sta se dogovorila za državno pomoč podjetju v vrednosti devet milijard evrov, kar pa morajo potrditi še nadzorniki in skupščina letalske družbe ter Evropska komisija.  (RTV SLO)
Vlada ne podpira predloga za zaprtje trgovin ob nedeljah Vlada ne podpira predloga za zaprtje trgovin ob nedeljah
pred 1 dnevom, 2 urama in 3 minutami
Zaprtja trgovin ob nedeljah in dela prostih dneh očitno ne bo, saj vlada predloga, ki ga je vložila Levica, ne podpira. Zaradi posledic omejitvenih ukrepov zaradi epidemije tudi za trgovinsko dejavnost predlog trenutno ni na mestu, menijo.  (RTV SLO)
NLB 15. junija zapira še deset poslovalnic po Sloveniji NLB 15. junija zapira še deset poslovalnic po Sloveniji
pred 1 dnevom, 4 urami in 12 minutami
Nova ljubljanska banka (NLB) nadaljuje pred leti začeto optimizacijo poslovne mreže in s 15. junijem zapira še deset poslovalnic po Sloveniji – na Bledu, Luciji, Mislinji, Poljanski, Radencih, v Semiču, na Senovem, v Starem trgu, v Šentvidu in na Tržaški.  (RTV SLO)