Novice - Gospodarstvo (slovenščina)

Čebelarjem zagodlo vreme, letina več kot pol manjša Čebelarjem zagodlo vreme, letina več kot pol manjša
pred 14 urami in 36 minutami
Vreme letos ni naklonjeno čebelarjem. Ti bodo zaradi neugodnega vremena pridelali manj medu od predhodnih ocen, izpad bo po najnovejši oceni preko 60-odstoten.  (RTV SLO)
Čebelarjem zagodlo vreme, letina medu razpolovljena Čebelarjem zagodlo vreme, letina medu razpolovljena
pred 14 urami in 36 minutami
Vreme letos ni naklonjeno čebelarjem. Ti bodo zaradi neugodnega vremena pridelali manj medu od predvidevanj, izpad bo po najnovejši oceni več kot 60-odstoten.  (RTV SLO)
Poletna dilema: kako močno bo Fed oklestil obresti? Poletna dilema: kako močno bo Fed oklestil obresti?
pred 16 urami in 3 minutami
Delniški in naftni trgi so v zadnjem tednu nazadovali, v ospredju pa je vedno bolj vprašanje, ali bo Fed konec julija obrestno mero znižal za četrt ali pol odstotne točke.  (RTV SLO)
Fitch zvišal bonitetno oceno Slovenije Fitch zvišal bonitetno oceno Slovenije
pred 1 dnevom, 12 urami in 31 minutami
Bonitetna agencija Fitch je v petek zvišala bonitetno oceno Slovenije z A- na A in ji pripisala stabilne obete. Agencija med razlogi navaja zniževanje javnega dolga, javnofinančni presežek in gospodarsko rast.  (RTV SLO)
V Gorenju 86 delavcem vročili odpovedi pogodb o zaposlitvi V Gorenju 86 delavcem vročili odpovedi pogodb o zaposlitvi
19. julij 2019 (15:33)
Vodstvo Gorenja je 86 presežnim delavcem vročilo odpovedi pogodb o zaposlitvi. Vsi so sicer dobili ponudbe za druga delovna mesta v proizvodnji, ki pa jih bodo zaradi neustreznosti v večini najverjetneje zavrnili.  (RTV SLO)
Država kupila petinski delež v Termah Olimia Država kupila petinski delež v Termah Olimia
19. julij 2019 (12:55)
lovenski državni holding (SDH) je v tem mesecu v imenu države z Novo KBM sklenil pogodbo o nakupu okoli 20,9-odstotnega lastniškega deleža družbe Terme Olimia. SDH namerava objaviti prevzemno ponudbo za preostale delnice.  (RTV SLO)
Okoljski inšpektorat zaradi prevelike porabe termalne vode nad podjetje Ocean Orchids Okoljski inšpektorat zaradi prevelike porabe termalne vode nad podjetje Ocean Orchids
19. julij 2019 (09:42)
brovniškemu podjetju Ocean Orchids grozi prepoved opravljanja dejavnosti vzgoje orhidej v rastlinjakih. Okoljski inšpektorat je podjetju izdal odločbo s kateri opozarja, da naprava deluje brez okoljevarstvenega dovoljenja za odvajanje industrijske vode.  (RTV SLO)
Radikalne spremembe legendarne corvette: motor se seli za voznika
19. julij 2019 (09:40)
General Motors je uradno predstavil novo corvette. Avtomobilska ikona osme generacije se lahko pohvali z mnogimi spremembami, a odmeva predvsem ena – po letih poigravanja z idejo o centralno postavljenem motorju se je ta končno preselil za voznikov sedež. Odgovorni trdijo, da novi model ohranja vse svoje kakovosti in se ob tem vozi bolje kot kateri koli do zdaj. (24ur.com)
Za digitalne velikane bodo določili minimalno davčno stopnjo Za digitalne velikane bodo določili minimalno davčno stopnjo
18. julij 2019 (14:59)
Finančni ministri skupine držav G7 so se dogovorili o načrtu za obdavčitev digitalnih velikanov, ki med drugim vključuje minimalno davčno stopnjo, podjetjem pa omogoča delovanje v državah, kjer niso fizična prisotna. Glede projekta libra imajo pomisleke.  (RTV SLO)
Mariborsko letališče od petka spet obratuje Mariborsko letališče od petka spet obratuje
18. julij 2019 (14:56)
Javna agencija za civilno letalstvo RS je po fizičnem pregledu na Letališču Edvarda Rusjana Maribor družbi DRI izdala dovoljenje za poskusno obratovanje letališča, ki bo tako v petek znova začelo obratovati.  (RTV SLO)