Novice - Gospodarstvo (slovenščina)

Kdo bo vlagal v mariborsko letališče, ki je lani naštelo 2.500 potnikov? Kdo bo vlagal v mariborsko letališče, ki je lani naštelo 2.500 potnikov?
pred 5 urami in 12 minutami
Ministrstvo za infrastrukturo je objavilo javni poziv promotorjem k oddaji vloge o zainteresiranosti za izvedbo javno-zasebnega partnerstva za projekt dolgoročnega obratovanja mariborskega letališča.  (RTV SLO)
Kdo bo vlagal v mariborsko letališče, ki je od lani naštelo 2.500 potnikov? Kdo bo vlagal v mariborsko letališče, ki je od lani naštelo 2.500 potnikov?
pred 5 urami in 12 minutami
Ministrstvo za infrastrukturo je objavilo javni poziv promotorjem k oddaji vloge o zainteresiranosti za izvedbo javno-zasebnega partnerstva za projekt dolgoročnega obratovanja mariborskega letališča.  (RTV SLO)
Je vaša minimalna plača obračunana prav? Je vaša minimalna plača obračunana prav?
pred 7 urami in 23 minutami
Vprašanj, povezanih z minimalno plačo, je v teh dneh res veliko. Največ se jih nanaša na obračun dodatkov, ki so po novem izvzeti iz osnove plače. Poleg tega še vedno ni jasna razlika med pojmoma osnovna plača in minimalna plača.  (RTV SLO)
"Če je javor, mora biti obvezno rebraš. Zato ker je lep."
pred 1 dnevom, 3 urami in 24 minutami
Na letošnji licitaciji najvrednejšega lesa sta bila kar dva hloda gorskega javora prodana za več kot 29. 000 evrov. Med kupci javorja rebraša so pogosto tudi izdelovalci godal, saj inštrumentom njegov les daje poseben valovit videz.  (RTV SLO)
Applovo svarilo streznilo delniške trge in podžgalo cene zlata Applovo svarilo streznilo delniške trge in podžgalo cene zlata
pred 1 dnevom, 9 urami in 12 minutami
Delnice na Wall Streetu so se včeraj pocenile tretjič zapored, skrbi, povezane z gospodarskimi posledicami novega koronavirusa, pa so podžgale cene zlate, ki so tik pod sedemletnim vrhom.  (RTV SLO)
Odpuščanja na Delu mimo zakonodaje in socialnega dialoga? Odpuščanja na Delu mimo zakonodaje in socialnega dialoga?
pred 1 dnevom, 21 urami in 44 minutami
Sindikat novinarjev Slovenije in Društvo novinarjev Slovenije sta ob odpuščanju novinarjev in fotografov Dela opozorila na uničevanje kakovostnega časnikarskarskega novinarstva. Na Delu zavračajo očitke o nespoštovanju socialnega dialoga.  (RTV SLO)
2TDK bo pozval Markomark Nival k zamenjavi podizvajalca 2TDK bo pozval Markomark Nival k zamenjavi podizvajalca
18. februar 2020 (14:13)
2TDK bo sledil odločitvi Državne revizijske komisije in pozval družbo Markomark Nival k zamenjavi podizvajalca. 2TDK je namreč po mnenju komisije neutemeljeno razveljavil celoten razpis.  (RTV SLO)
Afera švicarski frank: Kreditojemalci državo prijavili Evropski komisiji Afera švicarski frank: Kreditojemalci državo prijavili Evropski komisiji
18. februar 2020 (09:19)
Agonija slovenskih posojilojemalcev v švicarskih frankih v Sloveniji traja že pet let, celovite rešitve pa še ni videti, zato se je Združenje Frank pritožilo pri Evropski komisiji.  (RTV SLO)
Prečkanje Glinščice: 2TDK razpisa ne bi smel razveljaviti Prečkanje Glinščice: 2TDK razpisa ne bi smel razveljaviti
17. februar 2020 (15:16)
Državna revizijska komisija je ugodila zahtevku za revizijo pri razpisu za gradnjo viadukta Glinščica pri drugem tiru, ki ga je podal konzorcij podjetij Markomark Nival in Ekorel.  (RTV SLO)
Michelov kompromisni predlog proračuna Sloveniji še vedno ne ustreza Michelov kompromisni predlog proračuna Sloveniji še vedno ne ustreza
17. februar 2020 (14:09)
Nov pogajalski predlog za proračun EU-ja za obdobje 2021–2027, ki ga je predstavil predsednik Evropskega sveta Charles Michel, je za Slovenijo še vedno neustrezen, je v Bruslju povedal zunanji minister Miro Cerar.  (RTV SLO)