Novice - Gospodarstvo (slovenščina)

Štiri agencije z delavci za Luko Koper, med njimi tudi podjetje IPS Štiri agencije z delavci za Luko Koper, med njimi tudi podjetje IPS
pred 3 urami in 1 minuto
Luka Koper je izbrala štiri agencije za posredovanje dela, prek katerih bo v koprskem pristanišču delalo okoli 350 delavcev. Izbrana je tudi družbi T-Momo, ki zdaj sodeluje z Luko kot podjetje IPS.  (RTV SLO)
Zaposleni na mariborskem letališču gredo na DRI Zaposleni na mariborskem letališču gredo na DRI
pred 7 urami in 40 minutami
24 od skupno 27 zaposlenih v družbi Aerodrom Maribor je oddalo odpovedi dosedanjemu delodajalcu, saj so sprejeli zaposlitev pri novem upravljavcu mariborskega letališča, državni družbi DRI.  (RTV SLO)
V eDavke odslej brez digitalnega potrdila V eDavke odslej brez digitalnega potrdila
pred 19 urami in 59 minutami
Dostop do informacijskega sistema eDavki Finančne uprave RS (Furs) je spremenjen in poenostavljen. Zavezanci namreč za oddajanje dokumentov ne potrebujejo več kvalificiranega digitalnega potrdila in podpisne komponente.  (RTV SLO)
Alenka Bratušek se bo zavzemala za izgradnjo hitre železniške proge Alenka Bratušek se bo zavzemala za izgradnjo hitre železniške proge
pred 23 urami in 27 minutami
Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek je nedavni delovni obisk na Kitajskem posvetila vprašanju boljše povezljivosti cestnega in železniškega omrežja. Preizkusila je tudi hitri vlak in dejala, da si bo prizadevala za izgradnjo hitre proge pri nas.  (RTV SLO)
Alenka Bratušek se bo zavzemala za gradnjo hitre železniške proge Alenka Bratušek se bo zavzemala za gradnjo hitre železniške proge
pred 23 urami in 27 minutami
Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek je nedavni delovni obisk na Kitajskem posvetila vprašanju boljše povezljivosti cestnega in železniškega omrežja. Preizkusila je tudi hitri vlak in dejala, da si bo prizadevala za gradnjo hitre proge pri nas.  (RTV SLO)
Odločanje o Abanki prestavljeno na sredo; Šarec: Odločanje o Abanki prestavljeno na sredo; Šarec: "Na nikogar ne pritiskam"
pred 1 dnevom in 40 minutami
Lastniška usoda Abanke, ki bi jo morala država po obljubi Evropski komisiji v zameno za odobreno državno pomoč prodati do konca meseca, je še naprej negotova. Predsednik vlade Marjan Šarec je v DZ zanikal, da bi poskušal vplivati na odločitev SDH.  (RTV SLO)
Bencin in dizel občutno cenejša Bencin in dizel občutno cenejša
pred 1 dnevom, 1 uro in 33 minutami
Ceni reguliranih pogonskih goriv, neosvinčenega 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva, se bosta na bencinskih servisih zunaj avtocestnega križa in hitrih cest opolnoči znižali za 5,6 centa na liter.  (RTV SLO)
Bo SDH dal soglasje k prodaji zadnje banke v državni lasti?
pred 1 dnevom, 10 urami in 17 minutami
Nadzorni svet SDH bo predvidoma odločal o (ne)podelitvi soglasja k prodaji Abanke. Zanjo naj bi ponudbe oddala dva oz. trije kupci. Če bodo nadzorniki prižgali zeleno luč, bo država prodala še zadnjo sanirano banko v svoji lasti. Lahko pa se zgodi, da bo morala o prodaji odločiti vlada kot skupščina SDH. (24ur.com)
Aerodrom Maribor lani z 2,2 milijona evrov izgube
16. junij 2019 (08:01)
Družba Aerodrom Maribor, preko katere bodo kitajski lastniki le še mesec dni upravljali mariborsko letališče, je lani pridelala 2,2 milijona evrov izgube, ob tem ko ji je uspelo skupaj ustvariti vsega 810.000 evrov prihodkov. Slednji so bili sicer za okoli 100.000 evrov višji kot leto prej, a vseeno prenizki za pokrivanje najemnine. (24ur.com)
Prva soseska na svetu natisnjena s 3D-tiskalnikom Prva soseska na svetu natisnjena s 3D-tiskalnikom
16. junij 2019 (05:04)
Prebivalci Južne Amerike, ki živijo z manj kot 200 dolarji mesečno, bodo še pred koncem leta živeli v soseski, v celoti natisnjeni s 3D-tiskalnikom. Pionirski projekt želi spremenil tudi pogled na klasično gradnjo hiš.  (RTV SLO)