Novice - Gospodarstvo (slovenščina)

Venezuela z milijonsko inflacijo prva na lestvici držav z največjo bedo Venezuela z milijonsko inflacijo prva na lestvici držav z največjo bedo
pred 15 urami in 57 minutami
Ni dvoma, da se svetovno gospodarstvo ohlaja, vprašanje je le, od kod grozi glavna grožnja. Finančni in naftni trgi so za zdaj imuni na morebitno recesijo in so tudi v zadnjem tednu nadaljevali rast.  (RTV SLO)
Bo skladu obrtnikov in podjetnikov zmanjkalo denarja za pokojnine? Bo skladu obrtnikov in podjetnikov zmanjkalo denarja za pokojnine?
pred 1 dnevom, 13 urami in 20 minutami
Skladu obrtnikov in podjetnikov grozi, da mu bo zmanjkalo denarja za izplačilo pokojnin iz poklicnega pokojninskega zavarovanja, ki ga ne trži že več kot 20 let, ima pa še vedno več tisoč članov.  (RTV SLO)
Ministrica za delo obljubila sistemske ukrepe proti prekarnosti Ministrica za delo obljubila sistemske ukrepe proti prekarnosti
19. april 2019 (12:11)
Na posvetu z naslovom Naslovimo prekarnost za boljši jutri je ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Ksenija Klampfer dejala, da je skrajni čas, da proti prekarnosti oblikujemo ukrepe na sistemski ravni.  (RTV SLO)
Inšpektorji: Inšpektorji: "Res pogrešamo prijave prekarcev"
19. april 2019 (12:11)
Na posvetu z naslovom Naslovimo prekarnost za boljši jutri je ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Ksenija Klampfer dejala, da je skrajni čas, da proti prekarnosti oblikujemo ukrepe na sistemski ravni.  (RTV SLO)
Prodajalke so morale odkupiti gnilo zelenjavo, ki je trgovina ni prodala Prodajalke so morale odkupiti gnilo zelenjavo, ki je trgovina ni prodala
19. april 2019 (10:04)
Da bi zmanjšali izgubo poslovalnice, je vodja oddelka v enem od večjih Tuševih centrov od podrejenih zahtevala, da sami kupijo gnilo zelenjavo, ki jim je ni uspelo prodati. V Mlinotestu so od prodajalke zahtevali, da plačuje za manko ob inventuri.  (RTV SLO)
Zaradi praznikov bo do torka zaprta Ljubljanska borza Zaradi praznikov bo do torka zaprta Ljubljanska borza
19. april 2019 (06:13)
Veliki petek je v večini držav EU dela prost dan, zato evropski plačilni sistem Target 2 ne posluje. To pomeni, da banke in hranilnice v Sloveniji ter v ostalih državah območja evra do torka ne bodo izvajale medbančnega plačilnega prometa  (RTV SLO)
V 2TDK pričakujejo odobritev posojila za drugi tir. Načrt B so komercialne banke V 2TDK pričakujejo odobritev posojila za drugi tir. Načrt B so komercialne banke
18. april 2019 (15:25)
V 2TDK pričakujejo, da bo EIB posojilo za drugi tir potrdila maja, ob čemer pa bo morala Slovenija za denar jamčiti z državnim poroštvom. Poroštveni zakon je v medresorskem usklajevanju, država pa ga lahko sprejme po odločitvi EIB-ja o posojilu.  (RTV SLO)
Načrt B za gradnjo 2. tira so komercialne banke Načrt B za gradnjo 2. tira so komercialne banke
18. april 2019 (15:25)
V 2TDK-ju pričakujejo, da bo EIB posojilo za drugi tir potrdil maja, ob čemer pa bo morala Slovenija za denar jamčiti z državnim poroštvom. Poroštveni zakon je v medresorskem usklajevanju, država pa ga lahko sprejme po odločitvi EIB-ja o posojilu.  (RTV SLO)
Bodo državne turistične kapacitete končale v holdingu? Bodo državne turistične kapacitete končale v holdingu?
18. april 2019 (14:50)
S pridobitvijo portoroških hotelov Istrabenza Turizma se kažejo obrisi načrta državnih ustanov, ki hočejo združiti turistične kapacitete v državni lasti. Načrt, ki naj bi ga že odobrilo gospodarsko ministrstvo, mora to natančno pregledati še finančno.  (RTV SLO)
DUTB bo moral za strateške odločitve pridobiti soglasje vlade DUTB bo moral za strateške odločitve pridobiti soglasje vlade
18. april 2019 (13:25)
Vlada je določila nove smernice za delovanje DUTB-ja. Od zdaj bo DUTB moral strateško pomembne poslovne odločitve preložiti v presojo in soglasje vladi kot skupščini. Spremembe pa se nanašajo tudi na upoštevanje cenitev nepremičnin.  (RTV SLO)