Novice - Gospodarstvo (slovenščina)

Mariborsko letališče na pragu novega obdobja
pred 1 uro in 30 minutami
Izteče se odpovedni rok za najemno pogodbo z dosedanjim upravljavcem mariborskega letališča, družbo Aerodrom Maribor v posredni kitajski lasti. Začasno bo upravljanje prevzela državna DRI, a najprej ji mora agencija za civilno letalstvo podeliti obratovalno dovoljenje. 15. julija nekatere zadeve z nekdanjim upravljalcem še niso bile urejene. V zadnjih trenutkih ma DRI rešujejo najeme, ki jih potrebujejo za obratovalno dovoljenje. (24ur.com)
Zadnji pregledi preden z mariborskim letališčem prične upravljati DRI Zadnji pregledi preden z mariborskim letališčem prične upravljati DRI
pred 13 urami in 17 minutami
Na mariborskem letališču bo po sredinem izteku odpovednega roka za najemno pogodbo z dosedanjim upravljavcem, družbo Aerodrom Maribor, v četrtek potekal fizični pregled za podelitev obratovalnega dovoljenja novemu upravljavcu, državni DRI (RTV SLO)
Zadnji pregledi, preden mariborsko letališče začne upravljati DRI Zadnji pregledi, preden mariborsko letališče začne upravljati DRI
pred 13 urami in 17 minutami
Na mariborskem letališču bo po sredinem izteku odpovednega roka za najemno pogodbo z dosedanjim upravljavcem, družbo Aerodrom Maribor, v četrtek potekal fizični pregled za podelitev obratovalnega dovoljenja novemu upravljavcu, državni DRI.  (RTV SLO)
Gospodarska rast zaradi spora z ZDA najnižja v 27 letih Gospodarska rast zaradi spora z ZDA najnižja v 27 letih
pred 1 dnevom, 13 urami in 52 minutami
Drugo največje svetovno gospodarstvo vse bolj pesti trgovinski spor z ZDA, zaradi česar je kitajski BDP v drugem četrtletju narasel na 6,2 odstotka. Peking se je tudi odločil, da bo zamrznil poslovanje ameriških podjetij, ki prodajajo orožje Tajvanu.  (RTV SLO)
Opolnoči dražja bencin in dizel Opolnoči dražja bencin in dizel
pred 1 dnevom, 14 urami in 4 minutami
Regulirani pogonski gorivi se bosta s torkom drugič zapored podražili. Cena litra 95-oktanskega bencina se bo zunaj omrežja avtocest in hitrih cest zvišala za 3,4 centa, na 1,325 evra, liter dizla pa bo pri 1,243 evra dražji za 0,9 centa.  (RTV SLO)
Lidija Glavina ni več zaposlena v SDH-ju Lidija Glavina ni več zaposlena v SDH-ju
pred 1 dnevom, 14 urami in 28 minutami
Lidija Glavina od danes ni več zaposlena v Slovenskem državnem holdingu (SDH), so sporočili iz upravljavca državnih naložb. Glavini tako pripada izplačilo odpravnine v višini preostalih še neizplačanih plač do konca tega leta.  (RTV SLO)
Še en stečaj na pogorišču Mure. Delavci Aruma dobili odpoved Še en stečaj na pogorišču Mure. Delavci Aruma dobili odpoved
pred 1 dnevom, 16 urami in 46 minutami
Stečajni upravitelj Igor Bončina je danes 243 delavcem družbe Arum izročil odpovedi iz poslovnega razloga. Do konca odpovednega roka konec meseca bodo delavci, ki so bili na čakanju, zdaj opravili preostale naloge.  (RTV SLO)
Še en stečaj na pogorišču Mure. 243 delavcev Aruma dobilo odpoved Še en stečaj na pogorišču Mure. 243 delavcev Aruma dobilo odpoved
pred 1 dnevom, 16 urami in 46 minutami
Stečajni upravitelj Igor Bončina je danes 243 delavcem družbe Arum izročil odpovedi iz poslovnega razloga. Do konca odpovednega roka konec meseca bodo delavci, ki so bili na čakanju, zdaj opravili preostale naloge.  (RTV SLO)
British Airways povezal ljubljansko letališče s Heathrowom
pred 1 dnevom, 22 urami in 6 minutami
Britanski letalski prevoznik British Airways vzpostavlja redno letalsko povezavo Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana z londonskim letališčem Heathrow. Prvo letalo je malo pred 21. uro pristalo na ljubljanskem letališču, odprtje nove povezave pa je pospremilo slavnostno rezanje traku. (24ur.com)
Glavina ni več zaposlena na SDH, dobi pa odpravnino v višini plač do konca leta
15. julij 2019 (05:09)
Lidija Glavina ni več zaposlena na Slovenskem državnem holdingu. Ob prenehanju delovnega razmerja je po navedbah SDH vrnila tudi službeni avto, službeni prenosni računalnik in službeni telefon. (24ur.com)