Novice - Gospodarstvo (slovenščina)

Dizel in 95-oktanski bencin se bosta nekoliko podražila Dizel in 95-oktanski bencin se bosta nekoliko podražila
pred 2 urama in 58 minutami
Neosvinčen 95-oktanski bencin se bo na bencinskih servisih zunaj omrežja avtocest in hitrih cest v torek podražil za 1,7 centa na 1,293 evra za liter, dizel pa za 0,4 centa na 1,258 evra.  (RTV SLO)
Pošta pripravlja prevzemno ponudbo za Intereuropo Pošta pripravlja prevzemno ponudbo za Intereuropo
pred 8 urami
Pošta Slovenije, ki je od prejšnjega tedna 72,13-odstotna lastnica Intereurope, je objavila namero za nakup še preostalega deleža koprske logistične družbe.  (RTV SLO)
Magna: V Hočah ne bomo odpuščali Magna: V Hočah ne bomo odpuščali
pred 1 dnevom in 40 minutami
Potem, ko so pred dnevi zanikali poročanje avstrijske tiskoven agencije, da naj bi v graški Magni odpustili 1800 zaposlenih zaradi ohlajanja avtomobilske industrije, tudi v hoški Magni zatrjujejo, da trenutno ni predvidenega nobenega odpuščanja.  (RTV SLO)
LPP bo moral povrniti za šest milijonov neplačanega poklicnega zavarovanja LPP bo moral povrniti za šest milijonov neplačanega poklicnega zavarovanja
pred 1 dnevom, 1 uro in 26 minutami
Ljubljanski potniški promet (LPP) bo spoštoval odločitev vrhovnega sodišča in vsem 684 voznikom, ne samo 53 tožečim, plačal prispevke za poklicno zavarovanje za nazaj, so povedali v LPP. Potrebnih šest milijonov evrov pa nimajo rezerviranih.  (RTV SLO)
LPP bo moral povrniti za šest milijonov evrov neplačanega poklicnega zavarovanja LPP bo moral povrniti za šest milijonov evrov neplačanega poklicnega zavarovanja
pred 1 dnevom, 1 uro in 26 minutami
Ljubljanski potniški promet (LPP) bo spoštoval odločitev vrhovnega sodišča in vsem 684 voznikom, ne samo 53 tožečim, plačal prispevke za poklicno zavarovanje za nazaj, so povedali v LPP-ju. Potrebnih šest milijonov evrov pa nimajo rezerviranih.  (RTV SLO)
Kljub padcu cen plina bodo nekateri ponudniki zvišali cene za uporabnike Kljub padcu cen plina bodo nekateri ponudniki zvišali cene za uporabnike
pred 1 dnevom, 3 urami in 20 minutami
Cene plina v zadnjih tednih padajo, zato večina ponudnikov plina v Sloveniji do konca leta ne namerava zvišati cen za uporabnike. Nekaj pa jih bo z decembrom cene kljub temu zvišalo.  (RTV SLO)
Ob sklenitvi sporazuma bi borze lahko poskočile za 10 odstotkov Ob sklenitvi sporazuma bi borze lahko poskočile za 10 odstotkov
pred 1 dnevom, 11 urami in 34 minutami
Spet je bilo dovolj le nekaj optimističnih namigov o skorajšnji sklenitvi trgovinskega dogovora, pa je Dow Jones poskočil za več kot 200 točk in prvič v zgodovini presegel mejo 28 tisoč točk.  (RTV SLO)
Petrol povečal dobiček, predvsem na račun večje prodaje Petrol povečal dobiček, predvsem na račun večje prodaje
15. november 2019 (08:34)
Skupina Petrol je v prvih devetih mesecih čisti dobiček povečala za 16 odstotkov na 80,1 milijona evrov. "S tem skupina uspešno sledi zastavljenim ciljem," so zapisali v Petrolu in zagotovili, da poslovanje kljub predčasnemu odhodu uprave poteka nemoteno.  (RTV SLO)
EIB: Konec posojil za projekte s fosilnimi gorivi EIB: Konec posojil za projekte s fosilnimi gorivi
15. november 2019 (06:30)
Evropska investicijska banka (EIB), eden največjih javnih posojilodajalcev na svetu, je sporočila, da bo s koncem leta 2021 prenehala dajati posojila za projekte s fosilnimi gorivi, v okviru boja proti podnebnim spremembam.  (RTV SLO)
Razpis za prijavo glavnih gradbenih del za izgradnjo drugega tira Razpis za prijavo glavnih gradbenih del za izgradnjo drugega tira
14. november 2019 (16:50)
Družba 2TDK je objavila mednarodni razpis za izbor izvajalcev glavnih gradbenih del na progi drugega železniškega tira med Koprom in Divačo.  (RTV SLO)