Novice - Gospodarstvo (slovenščina)

Lahovnikova svetovalna skupina bo preučila drugi sveženj ukrepov zaradi covid-19 Lahovnikova svetovalna skupina bo preučila drugi sveženj ukrepov zaradi covid-19
pred 2 urama in 33 minutami
Vladna svetovalna skupina bo pod vodstvom Mateja Lahovnika preučila predloge za drugi sveženj ukrepov, ki so jih oblikovale delovne skupine. Na njihovi podlagi bo oblikovala predlog smernic, ki ga bo vlada predvidoma začela obravnavati v petek.  (RTV SLO)
Mrak: Ta kriza je drugačna in EU bi jo moral reševati z močnimi elementi solidarnosti Mrak: Ta kriza je drugačna in EU bi jo moral reševati z močnimi elementi solidarnosti
pred 11 urami in 28 minutami
Ni res, da gre vprašanju koronaobveznic za diskusijo sever-jug, pravi Mojmir Mrak in pojasnjuje, da je skupina držav, ki podpira ta koncept mnogo širša kot je bila v času prejšnje finančne krize.  (RTV SLO)
Spletna prodaja le majhen obliž na upad klasične Spletna prodaja le majhen obliž na upad klasične
pred 16 urami in 42 minutami
Trgovci so se po sprejetih ukrepih zaradi koronavirusa soočili s skokom prodaje prek spleta. A ta kljub visokim rastem ne dosega prodaje v fizičnih trgovinah pred izbruhom novega koronavirusa.  (RTV SLO)
Med predlogi OZS-ja zagon gradbenih del, večjih trgovin in frizerskih salonov Med predlogi OZS-ja zagon gradbenih del, večjih trgovin in frizerskih salonov
pred 18 urami in 56 minutami
Obrtna in trgovinska zbornica vladi predlagata, da bi določili nove izjeme v začasni prepovedi prodaje. Med njih bi med drugim uvrstili kozmetično dejavnost, kemične čistilnice in tehnične trgovine, omogočili pa bi tudi prevzem hrane pred restavracijami.  (RTV SLO)
Zagon zunanjih gradbenih del, tehničnih trgovin in frizerskih salonov morda že v aprilu Zagon zunanjih gradbenih del, tehničnih trgovin in frizerskih salonov morda že v aprilu
pred 18 urami in 56 minutami
Obrtna in trgovinska zbornica vladi predlagata, da bi določili nove izjeme v začasni prepovedi prodaje. Mednje bi med drugim uvrstili kozmetično dejavnost, kemične čistilnice in tehnične trgovine, omogočili pa bi tudi prevzem hrane pred restavracijami.  (RTV SLO)
"Pokazalo se je, da je bila Evropska unija dizajnirana samo kot skupnost držav za dobre čase"
pred 20 urami in 20 minutami
Pandemija novega koronavirusa bo, po vsem sodeč, povzročila katastrofo tudi v svetovnem gospodarstvu. Vrednosti delnic na borzah so že strmoglavile, nezaposlenost – predvsem v Ameriki – pa raste v nebo in vse kaže, da bo samo še slabše.  (RTV SLO)
Računsko sodišče: Ni omejitev za neposredno kupovanje opreme od proizvajalcev Računsko sodišče: Ni omejitev za neposredno kupovanje opreme od proizvajalcev
pred 21 urami in 28 minutami
Računsko sodišče je ovrglo trditve gospodarskega ministrstva, da Zavod za blagovne rezerve zaščitne opreme ne sme kupovati neposredno od kitajskih proizvajalcev. Zakonska omejitev po besedah sodišča ne obstaja.  (RTV SLO)
Počivalšek: Počivalšek: "Plačevanje 100-odstotnih avansov tujim dobaviteljem je preveč tvegano"
pred 21 urami in 28 minutami
Potem ko je Računsko sodišče ovrglo trditve, da Zavod RS za blagovne rezerve zaščitne opreme ne sme kupovati neposredno od kitajskih proizvajalcev, je minister Zdravko Počivalšek naknadno pojasnil, da država prek posrednikov posluje zaradi varnosti.  (RTV SLO)
Vprašanje za milijon evrov: Kdaj ponovno zagnati gospodarstvo? Vprašanje za milijon evrov: Kdaj ponovno zagnati gospodarstvo?
pred 23 urami in 47 minutami
Številna italijanska podjetja in akademiki pritiskajo na vlado, naj prižge zeleno luč za ponovno odprtje tovarn in tako prepreči gospodarsko katastrofo. Kako se bo Italija "vrnila" v normalno stanje, budno spremljajo drugod po Evropi.  (RTV SLO)
Milijardno vprašanje: kdaj znova zagnati gospodarstvo? Milijardno vprašanje: kdaj znova zagnati gospodarstvo?
pred 23 urami in 47 minutami
Številna italijanska podjetja in akademiki pritiskajo na vlado, naj prižge zeleno luč za ponovno odprtje tovarn in tako prepreči gospodarsko katastrofo. Kako se bo Italija "vrnila" v normalno stanje, budno spremljajo drugje po Evropi.  (RTV SLO)