Novice - Gospodarstvo (slovenščina)

Kitajski poslovnež vztraja pri naložbi v Hranilnico Lon Kitajski poslovnež vztraja pri naložbi v Hranilnico Lon
pred 3 urami in 14 minutami
Skupina Kylin, ki s povezanimi družbami večinsko obvladuje Hranilnico Lon, vidi lastništvo v kranjski hranilnici kot dolgoročno naložbo. Lastnik, kitajski poslovnež Kai Dai, je povedal, da bodo pri lastniškem vstopu upoštevali pravila regulatorjev.  (RTV SLO)
ESS za izredno uskladitev pokojnin v odstotkih, ne pa nominalno ESS za izredno uskladitev pokojnin v odstotkih, ne pa nominalno
pred 4 urami in 18 minutami
Ekonomsko-socialni svet (ESS) se je strinjal, da se izredna uskladitev pokojnin konec leta izvede v odstotkih, ne pa nominalno, kot določa sprejeti zakon. NSi-jev zakonski predlog o interventnih ukrepih v zdravstvu, so zavrnili.  (RTV SLO)
Neplačevanje prispevkov: Neplačevanje prispevkov: "Marsikdo se za tožbo ne odloči, ker se boji izgube službe"
pred 5 urami in 40 minutami
Kljub uspehu voznikov LPP-ja, ki so od vodstva uspeli iztožiti plačevanje poklicnega zavarovanja, se vozniki v večini drugih podjetij še vedno soočajo s težavami. Ob tem se pojavlja vprašanje, zakaj je delavcem pravico sploh treba iskati na sodiščih.  (RTV SLO)
ZPS: Lani banke podražile 32 storitev, kar je več kot leto prej ZPS: Lani banke podražile 32 storitev, kar je več kot leto prej
pred 1 dnevom, 3 urami in 39 minutami
"Banke so največkrat zvišale nadomestila za dvige na bankomatih drugih bank, vodenje osebnih računov in paketov ter letne članarine za kartice z odloženim plačilom," ugotavlja Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS).  (RTV SLO)
Izet Rastoder kupil letalska dovoljenja Adrie Airways Izet Rastoder kupil letalska dovoljenja Adrie Airways
pred 1 dnevom, 11 urami in 31 minutami
Družba Air Adriatic, za katero stoji poslovnež Izet Rastoder, je na dražbi po izklicni ceni 45. 000 evrov kupila letalska dovoljenja Adrie Airways.  (RTV SLO)
V Gorenju začeli postopke reorganizacije proizvodnje V Gorenju začeli postopke reorganizacije proizvodnje
22. januar 2020 (18:46)
Kitajski Hisense v prizadevanjih za izboljšanje učinkovitosti proizvodnje v Gorenju načrtuje, da bo predvidoma do sredine aprila z različnimi dejavnostmi število indirektnih proizvodnih delovnih mest zmanjšal za 176.  (RTV SLO)
Telekom za tretjino Planet TV-ja pričakuje vsaj pet milijonov evrov Telekom za tretjino Planet TV-ja pričakuje vsaj pet milijonov evrov
22. januar 2020 (18:29)
Na prodaj je tretjina Planet TV-ja, so na seji v sredo odločili nadzorniki državnega Telekoma. Telekom za ta delež pričakuje najmanj pet milijonov evrov, kar je štirikrat manj, kot je Telekom novembra lani moral plačati Grkom, da so izstopili iz Planeta.  (RTV SLO)
Bo na pogorišču puljske ladjedelnice Uljanik zrasla nova družba? Bo na pogorišču puljske ladjedelnice Uljanik zrasla nova družba?
22. januar 2020 (11:30)
Skupščina upnikov puljske ladjedelniške družbe Uljanik je odločila, da krovna družba ladjedelnice kot delniška družba nima pogojev za nadaljevanje poslovanja skozi stečajni postopek, zato ji sledi likvidacija.  (RTV SLO)
Luka Koper neuspešno tožila nekdanje nadzornike Luka Koper neuspešno tožila nekdanje nadzornike
22. januar 2020 (08:55)
Višje sodišče je potrdilo sodbo prve stopnje in zavrnilo pritožbo Luke Koper, ki je zahtevala odškodninsko odgovornost nekdanjih osmih članov nadzornega sveta zaradi nasedle naložbe v slovaško družbo TTI iz leta 2008.  (RTV SLO)
Nada Drobne Popović na čelu Petrola Nada Drobne Popović na čelu Petrola
22. januar 2020 (07:24)
Nadzorni svet Petrola je na torkovi seji za predsednico uprave imenoval Nado Drobne Popović, ki je začasno vodenje energetske družbe prevzela oktobra lani, ko je odstopila tedanja uprava s predsednikom Tomažem Berločnikom na čelu.  (RTV SLO)