Novice - Gospodarstvo (slovenščina)

Po naftnem šoku brneli telefoni: kurilno olje, prosim! Po naftnem šoku brneli telefoni: kurilno olje, prosim!
pred 3 urami in 12 minutami
Napad v osrčje naftne industrije je povzročil najvišjo rast cen nafte v zgodovini. Čeprav je v torek sledil močen padec, imajo slovenski dobavitelji kurilnega olja te dni veliko dela.  (RTV SLO)
Gazprom: Zgradili smo že 81 odstotkov trase Severnega toka 2 Gazprom: Zgradili smo že 81 odstotkov trase Severnega toka 2
pred 18 urami in 12 minutami
Družba Nord Stream 2, ki je v lasti ruskega plinskega velikana Gazprom, je zgradila že 1. 989 kilometrov plinovoda Severni tok 2, kar predstavlja 81 odstotkov celotne trase, so sporočili iz Gazproma.  (RTV SLO)
Stavke v Adrii Airways ne bo Stavke v Adrii Airways ne bo
pred 19 urami in 46 minutami
Vodstvo Adrie Airways in sindikat prometnih pilotov sta podpisala novo kolektivno pogodbo. Stavke, ki je bila napovedana med 18. in 20. septembrom ter 30. septembrom in 2. oktobrom, tako ne bo.  (RTV SLO)
Plačilo do 25 evrov kar brez PIN-kode Plačilo do 25 evrov kar brez PIN-kode
pred 21 urami in 11 minutami
Z 18. oktobrom se bo zgornja meja limita za enkratno plačilo z brezstičnimi karticami Maestro, Mastercard in Visa, za katerega ni potreben vnos številke PIN, zvišala s 15 na 25 evrov.  (RTV SLO)
Črnčec posredno povezan s potencialnim graditeljem NEK-a 2 Črnčec posredno povezan s potencialnim graditeljem NEK-a 2
pred 21 urami in 52 minutami
Državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Damir Črnčec je za direktorico svojega zavoda IGLU imenoval Zvonko Truden, ki je hkrati tudi direktorica krške podružnice ameriške multinacionalke Westinghouse. A ta vlada najverjetneje ne bo izvajala razpisa.  (RTV SLO)
Usklajevanje 100 milijonov nižjega proračuna s socialnimi partnerji Usklajevanje 100 milijonov nižjega proračuna s socialnimi partnerji
pred 1 dnevom, 1 uro in 47 minutami
Socialni partnerji, združeni v ekonomsko-socialnem svetu, so obravnavali 100-milijonsko znižanje proračuna, katerega razrez še ni dokončen. Temeljito predstavitev še vedno čakajo v Levici, zakon o izvrševanju proračuna pa naj bi vlada sprejela v četrtek.  (RTV SLO)
Šesti blok Teša po mesecu dni znova deluje Šesti blok Teša po mesecu dni znova deluje
pred 1 dnevom, 23 urami in 45 minutami
Šesti blok Termoelektrarne Šoštanj (Teš) mesec dni po ustavitvi znova deluje. Spet so ga zagnali nekaj po 7. uri zjutraj.  (RTV SLO)
Trgovinske vojne: kazenske carine ZDA na evropske izdelke? Trgovinske vojne: kazenske carine ZDA na evropske izdelke?
15. september 2019 (13:53)
Že tako ali tako zapleteni trgovinski odnosi med ZDA in Evropsko unijo se lahko, kot kaže, že kmalu še dodatno poslabšajo.  (RTV SLO)
Razvoj Impola še naprej ogrožata nezgrajena obvoznica in kablovod Razvoj Impola še naprej ogrožata nezgrajena obvoznica in kablovod
15. september 2019 (10:34)
Občina Slovenska Bistrica, še posebej pa podjetje Impol si že leta prizadevata za dokončanje zahodne obvoznice in položitev kablovoda, ki bi enemu največjih slovenskih izvoznikov omogočil zanesljivo oskrbo z energijo. Država ne naredi dovolj, so dejali.  (RTV SLO)
Svetovni trg se pripravlja na podražitev nafte Svetovni trg se pripravlja na podražitev nafte
15. september 2019 (09:18)
Savdska Arabija je po sobotnih napadih na največjo rafinerijo nafte skoraj prepolovila njeno proizvodnjo. Čeprav so odgovornost prevzeli hutijski uporniki iz Jemna, Riad in Washington s prstom kažeta na Iran.  (RTV SLO)