Novice - Gospodarstvo (slovenščina)

Umilitev trgovinske vojne ZDA-Kitajska, ki ne bo uvedla dodatnih carin Umilitev trgovinske vojne ZDA-Kitajska, ki ne bo uvedla dodatnih carin
pred 3 urami in 19 minutami
Po sklenitvi prve faze trgovinskega dogovora med ZDA in Kitajsko so ZDA umaknile napovedano dodatno zvišanje carin na kitajsko blago, kar je storil tudi Peking.  (RTV SLO)
Dve tveganji odleteli z borznega parketa Dve tveganji odleteli z borznega parketa
pred 9 urami in 46 minutami
Kot je že tradicija, delniški indeksi v New Yorku pred božičem pridobivajo. Dow Jones se je zadnji teden zvišal za 0,43 odstotka, S&P za 0,73 odstotka, nasdaq pa za 0,91 odstotka.  (RTV SLO)
Dve tveganji manj, en rekord več Dve tveganji manj, en rekord več
pred 9 urami in 46 minutami
Kot je že tradicija, delniški indeksi v New Yorku pred božičem pridobivajo. Dow Jones se je zadnji teden zvišal za 0,43 odstotka, S&P za 0,73 odstotka, Nasdaq pa za 0,91 odstotka.  (RTV SLO)
V veljavo prihaja nov vozni red Slovenskih železnic V veljavo prihaja nov vozni red Slovenskih železnic
pred 23 urami in 20 minutami
V nedeljo začne veljati nov vozni red Slovenskih železnic, ki prinaša nekaj novosti tako v notranjem kot mednarodnem potniškem prometu. Nov vozni red bo veljal do konca poletnih šolskih počitnic, 29. avgusta 2020.  (RTV SLO)
Začel bo veljati nov vozni red Slovenskih železnic Začel bo veljati nov vozni red Slovenskih železnic
pred 23 urami in 20 minutami
V nedeljo začne veljati nov vozni red Slovenskih železnic, ki prinaša nekaj novosti tako v notranjem kot mednarodnem potniškem prometu. Nov vozni red bo veljal do konca poletnih šolskih počitnic, 29. avgusta 2020.  (RTV SLO)
Trump naj ne bi uvedel dodatnih carin na uvoz kitajskega blaga Trump naj ne bi uvedel dodatnih carin na uvoz kitajskega blaga
13. december 2019 (08:57)
Ameriški mediji poročajo, da naj bi se predsednik ZDA Donald Trump strinjal z vsebino t. i. mini trgovinskega dogovora s Kitajsko, zaradi česar v nedeljo ne bo uvedel napovedanih dodatnih carin na kitajski uvoz v ZDA.  (RTV SLO)
Ali bodo Petrolovi delničarji dobili podrobnejša pojasnila o odstopu uprave? Ali bodo Petrolovi delničarji dobili podrobnejša pojasnila o odstopu uprave?
12. december 2019 (06:24)
Delničarji družbe Petrol se bodo zbrali na izredni skupščini, na kateri naj bi dobili podrobnejša pojasnila o sporazumnem odhodu uprave Tomaža Berločnika.  (RTV SLO)
Nadzorniki Petrola bivši upravi očitajo malomarnost, Berločnik vse očitke zavrača Nadzorniki Petrola bivši upravi očitajo malomarnost, Berločnik vse očitke zavrača
12. december 2019 (06:24)
Nekdanja uprava Petrola pod vodstvom Tomaža Berločnika je izgubila zaupanje nadzornega sveta zaradi malomarnosti in nestrokovnosti pri pripravi gradiv o načrtih za obdobje 2020-2022, nekdanji prvi mož Petrola Berločnik očitke zanika.  (RTV SLO)
Nadzorniki Petrola nekdanji upravi očitajo malomarnost, Berločnik vse očitke zavrača Nadzorniki Petrola nekdanji upravi očitajo malomarnost, Berločnik vse očitke zavrača
12. december 2019 (06:24)
Nekdanja uprava Petrola pod vodstvom Tomaža Berločnika je izgubila zaupanje nadzornega sveta zaradi malomarnosti in nestrokovnosti pri pripravi gradiv o načrtih za obdobje 2020–2022, nekdanji prvi mož Petrola Berločnik očitke zanika.  (RTV SLO)
Borze v pričakovanju spodbudnega Trumpovega tvita Borze v pričakovanju spodbudnega Trumpovega tvita
11. december 2019 (05:41)
Banko Morgan Stanley so francoski regulatorji kaznovali z 20 milijoni evrov, ker je junija 2015 s taktiko "pump and dump" manipulirala s cenami francoskih državnih obveznic.  (RTV SLO)