Novice - Gospodarstvo (slovenščina)

Kaj bomo z odpadki in kaj s Tešem? Kaj bomo z odpadki in kaj s Tešem?
pred 16 urami in 43 minutami
Sosežig odpadkov v Tešu odpira številna vprašanja, a tudi razkriva nekaj preprostih dejstev. Slovenija še vedno nima resne strategije ravnanja z odpadki, konkretnih načrtov za znižanje emisij in dokončne strategije zapiranja rudnika Velenje in Teša.  (RTV SLO)
Bratuškova zadovoljna s potekom projekta 2. tir Bratuškova zadovoljna s potekom projekta 2. tir
pred 1 dnevom, 6 urami in 18 minutami
Čim prej je treba podpisati pogodbo za Glinščico in dela začeti v prvi polovici leta, je dejal vodja projekta 2. tir Marjan Zaletelj. Le tako bi lahko sledili zastavljeni časovnici gradnje.  (RTV SLO)
Banke v Sloveniji lani z rekordnimi dobički Banke v Sloveniji lani z rekordnimi dobički
pred 1 dnevom, 7 urami in 45 minutami
V Sloveniji so banke lani bilančno vsoto povečale za 6,3 odstotka na 41,2 milijarde evrov. "Banke so leto 2019 zaključile z zgodovinsko najvišjim dobičkom pred obdavčitvijo," so poudarili v Banki Slovenije (BS).  (RTV SLO)
Banke v Sloveniji so imele lani rekordne dobičke Banke v Sloveniji so imele lani rekordne dobičke
pred 1 dnevom, 7 urami in 45 minutami
V Sloveniji so banke lani bilančno vsoto povečale za 6,3 odstotka, na 41,2 milijarde evrov. "Banke so leto 2019 sklenile z zgodovinsko najvišjim dobičkom pred obdavčitvijo," so poudarili v Banki Slovenije.  (RTV SLO)
Skupina NLB po še enem uspešnem letu razmišlja o vstopu na nove trge Skupina NLB po še enem uspešnem letu razmišlja o vstopu na nove trge
pred 1 dnevom, 15 urami in 50 minutami
Skupina NLB je lani ustvarila 193,6 milijona evrov čistega dobička, kar je pet odstotkov manj kot v 2018. Na ravni banke NLB je dobiček dosegel 176,1 milijona evrov oz. 6,5 odstotka več kot predlani. Nadzorni svet je z rezultati zadovoljen.  (RTV SLO)
Vlada nad monopol v pomorski pilotaži z ustanovitvijo javnega podjetja Vlada nad monopol v pomorski pilotaži z ustanovitvijo javnega podjetja
20. februar 2020 (20:00)
Vlada, ki opravlja tekoče posle, je na dopisni seji izdala uredbo, ki določa zagotavljanje pomorske pilotaže v obliki javnega podjetja, katerega ustanoviteljica je država, upravljavec pa Slovenski državni holding (SDH).  (RTV SLO)
Jazbec: Jazbec: "Nepravilnosti v državnih bankah so vedno čudežno sporočene javnosti"
20. februar 2020 (15:03)
Nekdanji guverner Banke Slovenije Boštjan Jazbec je pred preiskovalno komisijo DZ-ja opozoril, da je "ukrep Banke Slovenije, vezan na zasebno banko, redkokdaj prišel v javnost," kar ne velja za državne banke.  (RTV SLO)
Kdo bo vlagal v mariborsko letališče, ki je lani naštelo 2.500 potnikov? Kdo bo vlagal v mariborsko letališče, ki je lani naštelo 2.500 potnikov?
20. februar 2020 (09:21)
Ministrstvo za infrastrukturo je objavilo javni poziv promotorjem k oddaji vloge o zainteresiranosti za izvedbo javno-zasebnega partnerstva za projekt dolgoročnega obratovanja mariborskega letališča.  (RTV SLO)
Kdo bo vlagal v mariborsko letališče, ki je od lani naštelo 2.500 potnikov? Kdo bo vlagal v mariborsko letališče, ki je od lani naštelo 2.500 potnikov?
20. februar 2020 (09:21)
Ministrstvo za infrastrukturo je objavilo javni poziv promotorjem k oddaji vloge o zainteresiranosti za izvedbo javno-zasebnega partnerstva za projekt dolgoročnega obratovanja mariborskega letališča.  (RTV SLO)
Je vaša minimalna plača obračunana prav? Je vaša minimalna plača obračunana prav?
20. februar 2020 (07:11)
Vprašanj, povezanih z minimalno plačo, je v teh dneh res veliko. Največ se jih nanaša na obračun dodatkov, ki so po novem izvzeti iz osnove plače. Poleg tega še vedno ni jasna razlika med pojmoma osnovna plača in minimalna plača.  (RTV SLO)