Novice - Gospodarstvo (slovenščina)

Maja je blagovna menjava upadla manj kot aprila Maja je blagovna menjava upadla manj kot aprila
pred 45 minutami
Slovenija je maja izvozila za 2,38 milijarde evrov blaga, kar je 19,8 odstotka manj kot maja lani. Vrednost uvoza se je zmanjšala za 22,4 odstotka na 2,21 milijarde evrov.  (RTV SLO)
Ob prvi obletnici odprtja hoške Magne nekaj delavcev že začasno v Gradcu Ob prvi obletnici odprtja hoške Magne nekaj delavcev že začasno v Gradcu
pred 2 urama in 57 minutami
Avstrijska Magna Steyr je pred letom dni v Hočah uradno zagnala svojo prvo tovarno v Sloveniji, v kateri za zdaj deluje lakirnica. Pravzaprav trenutno zaradi pandemije ne, zato so večini od okoli 200 zaposlenih začasno delo ponudili v Gradcu.  (RTV SLO)
"Obstaja nevarnost, da se podjetja upehajo"
pred 17 urami in 42 minutami
Po objavi Fiskalnega sveta, da učinek državnih ukrepov za zajezitev epidemije do začetka julija znaša slabih 1,1 milijarde evrov, je večinski odziv presenečenje, da ni bilo pomoči ali rabe pomoči več.  (RTV SLO)
Bruselj prikimal slovenski shemi za pomoč podjetjem Bruselj prikimal slovenski shemi za pomoč podjetjem
pred 19 urami in 11 minutami
Evropska komisija je odobrila 222 milijonov evrov vredno slovensko shemo za podporo podjetjem, ki jih je prizadel izbruh koronavirusa.  (RTV SLO)
Bruselj odobril slovensko shemo za pomoč podjetjem Bruselj odobril slovensko shemo za pomoč podjetjem
pred 19 urami in 11 minutami
Evropska komisija je odobrila 222 milijonov evrov vredno slovensko shemo za podporo podjetjem, ki jih je prizadel izbruh koronavirusa.  (RTV SLO)
Sodišče EU-ja: Tožba proti Volkswagnu mogoča povsod, kjer so prodajali vozila Sodišče EU-ja: Tožba proti Volkswagnu mogoča povsod, kjer so prodajali vozila
pred 20 urami in 9 minutami
Sodišče EU-ja je odločilo, da je tožba proti nemškemu avtomobilskemu proizvajalcu Volkswagen zaradi manipuliranja z izpusti dovoljena v vseh državah, v katerih je prodajal sporne avtomobile.  (RTV SLO)
Lahovnik postal nadzornik Krke, delničarjem tretjino višje dividende Lahovnik postal nadzornik Krke, delničarjem tretjino višje dividende
pred 20 urami in 22 minutami
Delničarjem Krke bodo izplačane dividende v vrednosti 4,25 evra bruto na delnico, kar je za tretjino več kot lani. Na skupščini so imenovali tudi nove nadzornike, med njimi tudi ekonomista Mateja Lahovnika.  (RTV SLO)
Fraport bo odpustil 82 ljudi, še pet jih gre v pokoj. Odpovedi že prihodnji teden. Fraport bo odpustil 82 ljudi, še pet jih gre v pokoj. Odpovedi že prihodnji teden.
pred 1 dnevom in 8 minutami
Poslovodstvo Fraporta Slovenija je končalo pripravo programa reševanja presežnih delavcev. Končno število ljudi, ki jih bodo odpustili, je 82, odpovedi bodo začeli vročati konec prihodnjega tedna.  (RTV SLO)
Skobir: Skobir: "Prevoznike bi subvencionirali desetimi evri na potnika"
pred 1 dnevom, 18 urami in 24 minutami
Kljub temu da se letalske linije znova vzpostavljajo, je potnikov na ljubljanskem letališču malo. Zato bi morala država s subvencijo prevoznikom pomagati pri ohranjanju povezav, ki so za državo izjemnega pomena, poudarja prvi mož brniškega letališča.  (RTV SLO)
Skobir: Skobir: "Prevoznike bi subvencionirali z desetimi evri na potnika"
pred 1 dnevom, 18 urami in 24 minutami
Čeprav se letalske linije znova vzpostavljajo, je potnikov na ljubljanskem letališču malo. Zato bi morala država s subvencijo prevoznikom pomagati pri ohranjanju povezav, ki so za državo izjemnega pomena, poudarja prvi mož brniškega letališča.  (RTV SLO)