Novice - Gospodarstvo (slovenščina)

Novi predsednik uprave SDH-ja bo prvi mož Adriatic Slovenice Gabrijel Škof Novi predsednik uprave SDH-ja bo prvi mož Adriatic Slovenice Gabrijel Škof
pred 15 urami in 6 minutami
Nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga (SDH) je za predsednika uprave holdinga imenoval Gabrijela Škofa, trenutnega prvega moža zavarovalnice Adriatic Slovenica. Škof se bo v upravi pridružil članoma Boštjanu Kolerju in Andreju Božiču.  (RTV SLO)
Novi predsednik uprave SDH-ja bo prvi mož Adriatica Slovenice Gabrijel Škof Novi predsednik uprave SDH-ja bo prvi mož Adriatica Slovenice Gabrijel Škof
pred 15 urami in 6 minutami
Nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga (SDH) je za predsednika uprave holdinga imenoval Gabrijela Škofa, trenutnega prvega moža zavarovalnice Adriatic Slovenica. Škof se bo v upravi pridružil članoma Boštjanu Kolerju in Andreju Božiču.  (RTV SLO)
Izbrani ponudnik se je pritožil na razveljavitev razpisa za Glinščico Izbrani ponudnik se je pritožil na razveljavitev razpisa za Glinščico
pred 16 urami in 22 minutami
Na razveljavitev razpisa za Glinščico v okviru drugega tira se je pritožil le en ponudnik, in sicer prvotno izbrani konzorcij podjetij Markomark Nival, Nival Invest in Ekorel. Pri 2TDK bodo zahtevek preučili. Obeta pa se tudi odločitev DRK-ja.  (RTV SLO)
Revizijska komisija zavrgla zahtevka za revizijo izbire izvajalca za drugo cev Revizijska komisija zavrgla zahtevka za revizijo izbire izvajalca za drugo cev
pred 21 urami
Državna revizijska komisija je zavrgla zahtevka Gorenjske gradbene družbe in Kolektorja za revizijo v postopku izbire izvajalca gradnje druge cevi karavanškega predora.  (RTV SLO)
Pipistrelovo letalo z norveško ministrico na krovu končalo v jezeru Pipistrelovo letalo z norveško ministrico na krovu končalo v jezeru
pred 22 urami in 21 minutami
Med uradno predstavitvijo električnega dvosedežnega letala družbe Pipistrel članom norveške vlade, je letalu odpovedal motor in je moralo zasilno pristati. Ne pilot ne ministrica za lokalno upravo in modernizacijo nista bila poškodovana.  (RTV SLO)
Pipistrelovo letalo končalo v jezeru Pipistrelovo letalo končalo v jezeru
pred 22 urami in 21 minutami
Med uradno predstavitvijo električnega dvosedežnega letala družbe Pipistrel članom norveške vlade je letalu odpovedal motor in je moralo zasilno pristati, poškodovan ni bil nihče. Pipistrel bo za preiskavo incidenta aktiviral skupino strokovnjakov.  (RTV SLO)
"Razlogov za gospodarsko krizo ni, lahko pa jo izzove politika s Trumpom na čelu"
pred 1 dnevom in 57 minutami
"Če Nemčija samo kihne, posledično v Sloveniji z zamikom dobimo resen prehlad. Gospodarska kriza se bi slejkoprej preselila tudi v Slovenijo," je pojasnil ekonomist Maks Tajnikar, ki je prepričan, da smo ta hip na novo krizo "maksimalno pripravljeni".  (RTV SLO)
Na borzah čas za premislek; Trump želi temeljito znižanje obresti Na borzah čas za premislek; Trump želi temeljito znižanje obresti
pred 1 dnevom, 2 urama in 25 minutami
Delniški trgi so si po nekaj pretresih opomogli, pozornost vlagateljev pa se že usmerja k rednemu letnemu simpoziju ameriške centralne banke v Wyomingu, pred katerim je na Fed spet pritisnil Donald Trump.  (RTV SLO)
Neuradno: NLB bi lahko preprečil prodajo Vite, a je ni Neuradno: NLB bi lahko preprečil prodajo Vite, a je ni
pred 1 dnevom, 15 urami in 50 minutami
Uprava Nove ljubljanske banke pod vodstvom Blaža Brodnjaka bi lahko preprečila prodajo svoje življenske zavarovalnice, a se za to ni odločila, so neuradno izvedeli na Televiziji Slovenija.  (RTV SLO)
NLB namesto ohranitve Vite raje v nakup srbske banke NLB namesto ohranitve Vite raje v nakup srbske banke
pred 1 dnevom, 15 urami in 50 minutami
Na Televiziji Slovenija so pridobili dokument, ki potrjuje, da bi se uprava banke NLB zahtevi za prodajo življenjske zavarovalnice lahko izognila. Čeprav ji Vita prinaša velik dobiček, so se raje odločili za tvegan prevzem druge največje srbske banke.  (RTV SLO)