Novice - Gospodarstvo (slovenščina)

So tudi vas pričakale prazne police? 'Tako hudo ni bilo že desetletja'
pred 3 urami in 58 minutami
Za slovenske čebelarje letošnji svetovni dan čebel, ki ga obeležujemo prav danes, ni pretirano slovesen. Pa čeprav so z bojem za ta dan na svetovni ravni pomembno prispevali k ohranjanju čebel. Lakota, ki je posledica hladnega in deževnega vremena, namreč letos mori njihove čebele. Tako hudo ni bilo že desetletja, opozarjajo. (24ur.com)
Google Huaweiju omejil uporabo Androida Google Huaweiju omejil uporabo Androida
pred 8 urami in 5 minutami
Google je ustavil posodabljanje operacijskega sistema Android na Huawejevih pametnih telefonih, novi modeli pa tudi ne bodo imeli dostopa do nekaterih priljubljenih Googlovih aplikacij, med njimi YouTuba in zemljevidov ter Gmaila.  (RTV SLO)
Mrak: Kriza je neizogibna, toda evro je danes robustnejši Mrak: Kriza je neizogibna, toda evro je danes robustnejši
pred 8 urami in 16 minutami
Do nove krize bo prišlo. Po eni strani je evrsko območje nanjo bolje pripravljeno, saj je oboroženo z novimi institucionalnimi mehanizmi, po drugi strani pa so države danes bolj zadolžene, ECB ima manj manevrskega prostora, opozarja ekonomist Mojmir Mrak.  (RTV SLO)
Negativen teden na Wall Streetu, popravek doživel tudi bitcoin Negativen teden na Wall Streetu, popravek doživel tudi bitcoin
pred 1 dnevom, 8 urami in 18 minutami
Na Wall Streetu se je teden končal tako, kot se je začel: s skrbmi, da trgovinska pogajanja med ZDA in Kitajsko ne peljejo v želeno smer.  (RTV SLO)
Omejitev tranzitnega tovornega prometa proti Starodu in Jelšanam Omejitev tranzitnega tovornega prometa proti Starodu in Jelšanam
18. maj 2019 (09:26)
Direkcija za infrastrukturo bo s prvim junijem omejila tranzitni promet na glavnih cestah Postojna-Jelšane in Kozina-Starod ter ga preusmerila na avtocestno omrežje. Domačini so nad spremembo navdušeni.  (RTV SLO)
Nova vinska klet, milijonska investicija in rdeča makedonska vina
18. maj 2019 (06:08)
V makedonskem Negotinu je slovenska vinska klet Puklavec Family Wines začela novo poglavje vinske zgodbe, katere začetki segajo vse v leto 1934. Na slovesnosti so tudi uradno odprli novo butično vinsko klet, s katero svojo ponudbo vrhunskih belih vin širijo na makedonska rdeča vina. Svojih ambicij pri tem ne skrivajo, napovedujejo pa tudi nove investicije v Severni Makedoniji. (24ur.com)
ZDA ukinile carine na uvoz kanadskega jekla in aluminija ZDA ukinile carine na uvoz kanadskega jekla in aluminija
17. maj 2019 (19:42)
ZDA so s Kanado dosegle dogovor o ukinitvi carin na uvoz jekla in aluminija, kar bi lahko vodilo v sprejem novega severnoameriškega trgovinskega dogovora.  (RTV SLO)
Petrol v tem letu z večjim dobičkom Petrol v tem letu z večjim dobičkom
17. maj 2019 (07:05)
Skupina Petrol je v prvem četrtletju ustvarila 18,2 milijona evrov čistega dobička, ki je za dva odstotka višji od primerljivega lanskega.  (RTV SLO)
Bo prihodnje leto po žepih udaril davek na digitalne storitve? Bo prihodnje leto po žepih udaril davek na digitalne storitve?
16. maj 2019 (14:47)
Odbor DZ-ja za finance je na predlog Levice sprejel sklep, v katerem vladi predlaga, naj do aprila 2020 v obravnavo posreduje novelo zakona, ki bo septembra leta 2020 v Sloveniji uvedel davek na digitalne storitve.  (RTV SLO)
Evropska komisija petim bankam naložila milijardno kazen Evropska komisija petim bankam naložila milijardno kazen
16. maj 2019 (12:33)
Evropska komisija je petim mednarodnim bančnim velikanom zaradi kartelnega dogovarjanja o strategijah pri trgovanju s tujimi valutami naložila dve kazni, skupaj težki 1,07 milijarde evrov.  (RTV SLO)