Novice - EU (slovenščina)

Zadnja projekcija: Dva evropska poslanca za SDS/SLS in SD Zadnja projekcija: Dva evropska poslanca za SDS/SLS in SD
pred 1 dnevom, 12 urami in 38 minutami
Zadnja projekcija sedežev pred evropskimi volitvami kaže, da bo Evropska ljudska stranka (EPP) ohranila vodilno mesto, a izgubila precej sedežev. V Sloveniji se po dva sedeža obetata za skupno listo SDS in SLS ter SD.  (RTV SLO)
Projekcija: Po dva evropska poslanca za SDS+SLS in SD, po en za LMŠ, Levico, NSi in SNS Projekcija: Po dva evropska poslanca za SDS+SLS in SD, po en za LMŠ, Levico, NSi in SNS
pred 1 dnevom, 12 urami in 38 minutami
Zadnja projekcija sedežev pred evropskimi volitvami kaže, da bo Evropska ljudska stranka (EPP) ohranila vodilno mesto, a izgubila precej sedežev. V Sloveniji se po dva evroposlanca obetata za skupno listo SDS in SLS ter SD.  (RTV SLO)
Evropski parlament glasoval za okrepitev zunanjih meja EU-ja Evropski parlament glasoval za okrepitev zunanjih meja EU-ja
17. april 2019 (17:05)
Evropski poslanci so tik pred iztekom mandata potrdili nov zakon za okrepitev evropske mejne in obalne straže Frontex, s čimer bo zagotovljena boljša zaščita zunanjih meja EU-ja.  (RTV SLO)
Mogherini: Članice EU-ja naj spet pošljejo vojaške ladje v Sredozemsko morje Mogherini: Članice EU-ja naj spet pošljejo vojaške ladje v Sredozemsko morje
17. april 2019 (10:09)
Visoka zunanjepolitična predstavnica EU-ja Federica Mogherini je članice Unije pozvala, naj v Sredozemsko morje znova pošljejo vojaške ladje za boj proti tihotapljenju prebežnikov v Evropo ter tihotapljenju orožja in nafte v Libijo.  (RTV SLO)
Evropska unija bo zaščitila žvižgače Evropska unija bo zaščitila žvižgače
16. april 2019 (15:17)
Evropski parlament je potrdil direktivo, ki bo žvižgačem v EU-ju zagotavljala vzpostavitev varnih kanalov za predajanje informacij pravnim osebam ali neposredno nacionalnim oblastem, kot tudi pristojnim institucijam ali organom EU-ja.  (RTV SLO)
Maja Kocijančič: Maja Kocijančič: "EU ni vojaški akter, uporablja predvsem mehko moč"
16. april 2019 (09:59)
Skupna zunanja politika Evropske unije: kako nanjo vplivajo interesi članic, na katero stran se EU postavlja v usodi Sirije in kje je perspektiva Zahodnega Balkana? Pogovarjali smo se z Majo Kocijančič, govorko visoke zunanjepolitične predstavnice EU-ja.  (RTV SLO)
Nature & Wildlife - novo poglavje na dinarskem krasu Nature & Wildlife - novo poglavje na dinarskem krasu
15. april 2019 (15:59)
S čezmejnim projektom Nature & Wildlife na območju dinarskega krasa razvijajo turistični produkt doživetja narave in divjih živali. Tukaj so namreč še zmeraj ohranjene vse tri vrste velikih zveri - medved, ris in volk.  (RTV SLO)
Članice EU-ja prižgale zeleno luč direktivi o avtorskih pravicah Članice EU-ja prižgale zeleno luč direktivi o avtorskih pravicah
15. april 2019 (12:10)
19 držav članic Evropske unije je glasovalo za direktivo o avtorskih pravicah na enotnem digitalnem trgu. Šest jih je bilo proti, tri pa so se vzdržale.  (RTV SLO)
Članice EU-ja prižgale zeleno luč direktivi o avtorskih pravicah, Slovenija vzdržana Članice EU-ja prižgale zeleno luč direktivi o avtorskih pravicah, Slovenija vzdržana
15. april 2019 (12:10)
19 držav članic Evropske unije je glasovalo za direktivo o avtorskih pravicah na enotnem digitalnem trgu. Šest jih je bilo proti, tri pa so se vzdržale, med njimi tudi Slovenija.  (RTV SLO)
"Popolna katastrofa" - konservativci za bojkot evropskih volitev
14. april 2019 (19:27)
Veliko članov konservativne stranke britanske premierke Therese May nasprotuje izvedbi evropskih volitev in bi jih bojkotirali, če bi jih Velika Britanija izvedla, je opozoril eden glavnih zagovornikov brexita in nekdanji vodja stranke Iain Duncan Smith.  (RTV SLO)