Novice - EU (slovenščina)

Evroposlanci: O sprejemu Hrvaške v schengen naj odloči nova komisija Evroposlanci: O sprejemu Hrvaške v schengen naj odloči nova komisija
pred 1 uro in 49 minutami
Slovenski evroposlanci so pozvali, naj odličitev o pripravljenosti Hrvaške za vstop v schengensko območje sprejme nova Evropska komisija pod vodstvom Ursule von der Leyen. Gre za pomembne strateške dolgoročne posledice, so opozorili.  (RTV SLO)
EU: Brez odobritve začetka pogajanj s Severno Makedonijo in Albanijo EU: Brez odobritve začetka pogajanj s Severno Makedonijo in Albanijo
pred 3 urami in 3 minutami
Voditelji članic EU-ja po dolgi in burni razpravi v Bruslju niso odobrili začetka pristopnih pogajanj s Severno Makedonijo in Albanijo. Sprejeli niso nobenih sklepov, ker se o njih niso mogli dogovoriti.  (RTV SLO)
Varadkar: Dogovor o brexitu je dober za Irsko in Severno Irsko Varadkar: Dogovor o brexitu je dober za Irsko in Severno Irsko
pred 19 urami in 52 minutami
Evropska unija in Združeno kraljestvo sta dosegli dogovor o brexitu, ki ga morajo potrditi še voditelji članic EU-ja ter britanski in Evropski parlament. Irski premier Leo Varadkar je v prvem odzivu pozdravil dogovor.  (RTV SLO)
Voditelji članic EU-ja podprli dogovor o brexitu Voditelji članic EU-ja podprli dogovor o brexitu
pred 19 urami in 52 minutami
Evropski svet je dal zeleno luč novemu dogovoru o brexitu, ki sta ga dosegla Evropska unija in Združeno kraljestvo. Potrditi ga morajo še Svet (ministri) EU-ja in britanski ter Evropski parlament.  (RTV SLO)
Evropski svet podprl dogovor o brexitu -  na vrsti je London Evropski svet podprl dogovor o brexitu - na vrsti je London
pred 19 urami in 52 minutami
Evropski svet je dal zeleno luč novemu dogovoru o brexitu, ki sta ga dosegla Evropska unija in Združeno kraljestvo. Potrditi ga morajo še Svet (ministri) EU-ja in britanski ter Evropski parlament.  (RTV SLO)
Po treh letih pogajanj v pričakovanju dogovora o brexitu Po treh letih pogajanj v pričakovanju dogovora o brexitu
pred 1 dnevom, 5 urami in 19 minutami
V ospredju tokratnega zasedanja voditeljev članic Evropske unije bo izstop Velike Britanije iz povezave. Pogajanja o brexitu se nadaljujejo, dogovor pa naj bi bil blizu.  (RTV SLO)
Dogovor o brexitu po treh letih pogajanj vendarle dosežen Dogovor o brexitu po treh letih pogajanj vendarle dosežen
pred 1 dnevom, 5 urami in 19 minutami
Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je potrdil, da so pogajalci Evropske unije in Združenega kraljestva dosegli dogovor o britanskem izstopu iz povezave.  (RTV SLO)
Nova Evropska komisija ne bo začela delati 1. novembra Nova Evropska komisija ne bo začela delati 1. novembra
pred 1 dnevom, 15 urami in 18 minutami
Nova Evropska komisija pod vodstvom Ursule von der Leyen ne bo začela delati 1. novembra, saj kandidati iz Francije, Romunije in Madžarske niso bili potrjeni. Evropska komisija pod vodstvom Jean-Clauda Junckerja bo tako podaljšala mandat.  (RTV SLO)
Pogajanja o brexitu se nadaljujejo. Dogovora še ni. Pogajanja o brexitu se nadaljujejo. Dogovora še ni.
pred 1 dnevom, 18 urami in 10 minutami
"Temelji so pripravljeni," je dejal le nekaj ur pred vrhom o brexitu predsednik Evropskega sveta Donald Tusk, britanski premier Boris Johnson je prepričan, da je dogovor o brexitu še vedno mogoč. Neuradno se je izvedelo, da dogovora nocoj še ne bo.  (RTV SLO)
Zaev vseeno upa na začetek pristopnih pogajanj z EU-jem Zaev vseeno upa na začetek pristopnih pogajanj z EU-jem
pred 1 dnevom, 23 urami in 29 minutami
Makedonski premier Zoran Zaev je izrazil upanje, da bodo voditelji Evropske unije na vrhu v Bruslju v četrtek in petek vendarle prižgali zeleno luč za začetek pristopnih pogajanj s Severno Makedonijo.  (RTV SLO)