Novice - Tehnologija (slovenščina)

Podjetje Sierra Nevada predstavilo napihljiv vesoljski bivalnik Podjetje Sierra Nevada predstavilo napihljiv vesoljski bivalnik
pred 4 urami in 56 minutami
Leta 2016 je NASA pričela s programom NextSTEP-2, v okviru katerega je financirala zasebna podjetja za razvoj vesoljskih postaj, ki bi nekega dne krožile okoli Lune in morda celo ponudile bivalni prostor za astronavte, ki bi potovali do Marsa. Kot del programa bodo astronavti za ocenjevalne in testne namene tri dni bivali v vsakem izdelanem […] (Dne)
Septembra prihajajo trije novi iPhoni Septembra prihajajo trije novi iPhoni
pred 5 urami in 6 minutami
Jesen je tik pred vrati in Apple bo v skladu z dolgoletnim običajem septembra predstavil svoje novosti. Med njimi so seveda najbolj težko pričakovani novi iPhoni, o katerih smo že izbrskali kar nekaj govoric, ki krožijo po spletu. Pa si jih poglejmo: Kar trije novi iPhoni, prenovljen modul za kamero Spletno mesto Bloomberg, ki velja […] (Dne)
Umetna inteligenca je prihodnost Umetna inteligenca je prihodnost
pred 5 urami in 37 minutami
Svet leta 2010 je bil še lep za vsakega AI skeptika. Nobenih res dih jemajočih AI dosežkov še ni bilo na vidiku. Potem pa se je v nekaj letih vse spremenilo. Očitno inteligenca ni nič mističnega, ampak samo proces, razložljiv iz nultih logično matematično fizikalnih principov. Naravni pojav, kakor vsi (Računalniške novice)
Izjemen pripomoček za igranje mobilnih iger! Izjemen pripomoček za igranje mobilnih iger!
pred 7 urami in 14 minutami
Ko se odločamo za nakup novega pametnega mobilnega telefona, so strojne specifikacije pogosto tiste, ki nas prepričajo. To še posebej drži v primeru, če pametni mobilni telefon uporabljamo za igranje mobilnih iger. Te so namreč v zadnjih nekaj letih postale že grafično zelo napredne, zato je zmogljiv (Računalniške novice)
Kotiček za igričarje: od nogometa in strategije do dirkanja in Ghostbustersov Kotiček za igričarje: od nogometa in strategije do dirkanja in Ghostbustersov
pred 7 urami in 37 minutami
eFootball PES 2020 Letos se znamenita nogometna simulacija Pro Evolution Soccer vrača v novi preobleki. Odslej bo PES znan pod krovnim nazivom eFootball, to pa zato, ker želi založnik Konami izkoristiti njegovo legendarno globino in ga uveljaviti kot enega od e-športov. Ne bi smelo iti za poseben (Računalniške novice)
Podjetje Tesla pred sodišče zaradi sončnih celic Podjetje Tesla pred sodišče zaradi sončnih celic
pred 9 urami in 30 minutami
Brez električne energije danes enostavno ne gre več. Ker pa klasični načini pridobivanja dragocene energije (npr. termo elektrarne) močno onesnažujejo okolje, človeštvo vse bolj prisega na alternativne oziroma obnovljive vire, predvsem pa sončne celice. Med proizvajalci najdemo tudi podjetje Tesla, (Računalniške novice)
Napredni poslovni študiji za poklice digitalne prihodnosti Napredni poslovni študiji za poklice digitalne prihodnosti
pred 9 urami in 37 minutami
MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana izvaja sodoben poslovni študij po zgledu mednarodno naprednih poslovnih fakultet. Za izzive, ki nas čakajo v prihodnosti in za kakovostno izobraževanje namreč potrebujemo moderno institucijo.  Študij mora biti prilagojen posameznikovim življenjskim (Računalniške novice)
Spoznajte največji računalniški čip na svetu Spoznajte največji računalniški čip na svetu
pred 10 urami in 37 minutami
Kalifornijsko "start-up" podjetje trdi, da je izdelalo največji računalniški čip do sedaj. Wafer Scale Engine, ustvarjen s strani podjetja Cerebras Systems, je za malo večji od klasičnega iPada. Predstavniki podjetja pravijo, da naj bi njihov "mega" čip bil sposoben poganjati kompleksne sisteme (Računalniške novice)
Kaspersky izdal dokumentarni film o lovu na zloglasno skupino Carbanak Kaspersky izdal dokumentarni film o lovu na zloglasno skupino Carbanak
pred 10 urami in 37 minutami
Spletna revija za digitalno kulturo Tomorrow Unlocked, ki jo je zasnovala družba Kaspersky, je izdala nov, brezplačni štiridelni dokumentarni film, ki pripoveduje zgodbo o zloglasni kibernetski skupini Carbanak. Ta je znana po uporabi tehnik iz skupine usmerjenih napadov. (Računalniške novice)
Konec neposrednih soročil za portal YouTube Konec neposrednih soročil za portal YouTube
pred 11 urami in 2 minutama
Pred dvema letoma je podjetje Google za spletni portal YouTube pripravilo neposredni sporočilni sistem. Ta je bil sprva na voljo uporabnikom mobilnih naprav, nekoliko kasneje pa so to možnost dobili tudi uporabniki osebnih računalnikov. Tu gre za sporočila v realnem času, ki jih lahko uporabniki (Računalniške novice)