Novice - Tehnologija (slovenščina)

Amazon bo vedel, kako se počutite Amazon bo vedel, kako se počutite
pred 4 urami in 41 minutami
Tehnologija mobilnih telefonov je spremenila način, na katerega ljudje razumemo svet in vzpostavljamo interakcijo med seboj. Verjetno se vsi strinjamo, da bomo zelo težko našli tehnologijo, ki je v večji meri vplivala na življenje v 21. stoletju kot mobilna tehnologija. Pri podjetju Amazon pa (Računalniške novice)
Digitalizacija je spremenila tudi video nadzor Digitalizacija je spremenila tudi video nadzor
pred 4 urami in 45 minutami
Večina stvari, ki nas obkroža, se digitalizira. Tako so se z digitalizacijo signala pojavili tako imenovani IP video sistemi, ki v primerjavi z analognimi med drugim omogočajo dodatne funkcije in obdelavo slike. Danes poznamo tako manjše in enostavne video sisteme, kot tudi velike profesionalne (Računalniške novice)
Okužen računalnik za 1,2 milijona dolarjev! Okužen računalnik za 1,2 milijona dolarjev!
pred 6 urami in 5 minutami
Uporabniki osebnih računalnikov se dan za dnem spopadajo s škodljivimi programskimi kodami, saj njihovo število narašča kot za stavo. Poleg tega zlonamerne kode za trenutno najbolj razširjen operacijski sistem Windows postajajo vse bolj nevarne za uporabnike, z njimi pa se lahko okužimo tudi v (Računalniške novice)
Prvi telefon s fotoaparatom ločljivosti 64 milijonov točk bo.. Prvi telefon s fotoaparatom ločljivosti 64 milijonov točk bo..
pred 7 urami in 47 minutami
Dober pametni mobilni telefon je vse, kar dejansko potrebujemo za zajem kakovostnih fotografij in videoposnetkov. Najnovejša generacija digitalnih fotoaparatov, ki so vgrajeni vanje, je namreč opremljenih z več objektivi, zmogljivimi senzorji in pametnimi algoritmi, ki nadomeščajo nastavitve optike, (Računalniške novice)
Huawei razvija svoj lastni operacijski sistem
pred 8 urami in 28 minutami
Kitajski tehnološki koncern Huawei bo najpozneje do prihodnje pomladi razvil svoj lasten operacijski sistem in se tako izognil ameriškim sankcijam. Ta bo deloval v pametnih telefonih, računalnikih, tablicah, televizorjih, avtomobilih in drugih napravah ter bo združljiv z aplikacijami na osnovi sistema Android. (24ur.com)
Nekončana dela Leonarda da Vincija naj bi pričala o motnji ADHD
pred 8 urami in 49 minutami
Nedokončana dela renesančnega umetnika Leonarda da Vincija naj bi bila odraz motnje pozornosti in hiperaktivnosti (ADHD), je prepričan italijanski psihiater Marco Catani. Sindromom ADHD naj bi geniju povzročal kronično odlaganje obveznosti in ga oviral pri ustvarjanju. Ta teorija po Catanijevem mnenju pojasni umetnikove težave z dokončanjem del. (24ur.com)
Vesoljski svetovni splet končno postaja resničnost Vesoljski svetovni splet končno postaja resničnost
pred 8 urami in 50 minutami
Podjetje SpaceX je nedavno najavilo uraden pričetek projekta »Space Internet«, katerega ključni cilj je pripeljati svetovni splet tudi v najbolj oddaljene kraje. Tu bo dejansko šlo za globalno satelitsko omrežje, ki bi omogočilo hiter dostop do svetovnega spleta iz prav vsakega kotička sveta. Za (Računalniške novice)
Ta robot nam bo olajšal prenašanje težkega tovora! Ta robot nam bo olajšal prenašanje težkega tovora!
pred 10 urami in 23 minutami
Robotika je v zadnjih nekaj letih močno napredovala in dobiva nove razsežnosti, ki bodo nedvomno poenostavile naša vsakdanja opravila in naše življenje. To so s pripravo nadvse zanimivega robota Digit ponovno dokazali inženirji podjetja Ford. Tu namreč gre za povsem avtomatiziranega robota, ki lahko (Računalniške novice)
Najbolj rdeče telo v Osončju Najbolj rdeče telo v Osončju
pred 1 dnevom in 55 minutami
Nasa je izdala barvne fotografije in prvi znanstveni paket o Ultimi Thule, 6,6 milijarde oddaljenem planetoidu. Gre za rdeči, zlepljenji "palačinki".  (RTV SLO)
Precej zmogljivejši komercialni kvantni računalniki kmalu med nami! Precej zmogljivejši komercialni kvantni računalniki kmalu med nami!
pred 1 dnevom, 3 urami in 4 minutami
V zadnjem času je bilo mogoče zaslediti kar nekaj člankov o kvantnih računalnikih, ki namesto bitov uporabljajo kubite. To znatno poveča hitrost preračunavanja in količino informacij, ki jih lahko računalnik shrani. Kvantni računalniki to izvajajo s pomočjo še enega kvantnega pojava, ki se imenuje (Računalniške novice)