Novice - Tehnologija (slovenščina)

Ameriška vojska kmalu s pametnimi raketami Ameriška vojska kmalu s pametnimi raketami
pred 2 urama in 26 minutami
Umetna inteligenca in rešitve, ki so neposredno povezane z njo, so trenutno v tehnološkem svetu ena najbolj opevanih tem. Podjetja zaradi tega na vseh področjih vanjo vlagajo zajetne vsote denarja in kadrovskih virov, saj gre za panogo, ki veliko obeta. V to so prepričani tudi pri ameriški vojski, (Računalniške novice)
Galaxy Note10: strast do življenja z novo generacijo zmogljivosti Galaxy Note10: strast do življenja z novo generacijo zmogljivosti
pred 4 urami in 5 minutami
Najzmogljivejši Galaxy Note, ki je sedaj na voljo v dveh velikostih, izboljšuje produktivnost in ustvarjalnost z izboljšanim S Pen pisalom in nadgrajeno kamero (Računalniške novice)
Za opravljanje klicev ne uporabljajte asistentov Siri in Google Assistant Za opravljanje klicev ne uporabljajte asistentov Siri in Google Assistant
pred 15 urami in 5 minutami
Če ste kdajkoli uporabili Siri ali Googlov digitalni asistent za opravljanje klicev, potem ste lahko med potencialnimi žrtvami novega hekerskega vdora. Strokovnjaki za digitalno varnosti pri Better Business Bureau, ki v zadnjem času na dnevni ravni ugotavljajo nove nevarnosti, ki prežijo s strani (Računalniške novice)
ORACLE APEX - razvojno orodje za izdelavo WEB aplikacij ORACLE APEX - razvojno orodje za izdelavo WEB aplikacij
pred 20 urami in 10 minutami
Oracle Application Express ali krajše APEX je razvojno orodje za izdelavo WEB aplikacij v okolju podatkovne baze Oracle. Razvijalec lahko z uporabo brskalnika in minimalnim znanjem programiranja razvije aplikacijo, ki omogoča obdelavo podatkov v podatkovni bazi. (Računalniške novice)
Huawei pripravlja alternativo Google Maps za razvijalce aplikacij Huawei pripravlja alternativo Google Maps za razvijalce aplikacij
pred 23 urami in 38 minutami
Po poročanju kitajskih državnih medijev se telekomunikacijski gigant Huawei pripravlja na razvoj in predstavitev storitve, ki bi konkurirala Googlovi storitvi Google Maps. Ne bo šlo za storitev, ki bi bila prosto dostopna uporabnikom, ampak Huawei z njo cilja na razvijalce programske opreme. Huawei je storitev poimenoval Map Kit, v prvi vrsti pa je namenjena razvijalcem […] (Dne)
Prva solarna cesta se je izkazala za polomijo Prva solarna cesta se je izkazala za polomijo
pred 23 urami in 40 minutami
V majhnem francoskem mestu Tourouvre-au-Perche so pred dvema letoma kot prvi na svetu uspeli zgradili cesto, ki je v celoti prekrita s sončnimi celicami. Kilometer javne ceste sestavlja kar 2.800 kvadratnih metrov sončnih celic. Tu naj bi šlo za enega najbolj ekoloških načinov pridobivanja električne (Računalniške novice)
S temi robotskimi hlačami boste postali boljši tekači S temi robotskimi hlačami boste postali boljši tekači
pred 1 dnevom in 5 minutami
Ekipa raziskovalcev je pred kratkim razvila robotsko obleko oz. natančneje robotske hlače, ki ljudem pomagajo pri hoji ali daljših tekaških preizkušnjah. Hlače bi potencialno lahko ljudem dale "nadnaravne" sposobnosti pri hoji, pomagale tistim, ki ne morejo oz. težje hodijo in recimo vojakom na (Računalniške novice)
Drako Motors bodo izdelali le 25 primerkov električnega superšportnega avtomobila Drako Motors bodo izdelali le 25 primerkov električnega superšportnega avtomobila
pred 1 dnevom in 28 minutami
Razvoj električnih avtomobilov je dosegel točko, na kateri si lahko proizvajalci lahko privoščijo tudi izdelavo superšportnih avtomobilov izven dosega običajnih smrtnikov. Po napovedanih avtomobilih sodeč bo konkurenca res pestra. Tesla, Lotus, Porsche in celo Pininfarina so napovedali izdelavo električnih športnih avtomobilov, sedaj pa se je svoj lonček odločilo pristaviti še podjetje Drako Motors. Novo podjetje […] (Dne)
Slušalke Xiaomi impresivne oblike po super ceni Slušalke Xiaomi impresivne oblike po super ceni
pred 1 dnevom in 40 minutami
Če razmišljate o nakupu brezžičnih ušesnih slušalk za vašo mobilno napravo, imamo odlično novico za vas. Na spletnem portalu Ebay smo namreč zasledili zanimivo ponudbo, ki je kot nalašč za vse, pri izvajanju telovadbe radi poslušajo glasbo. Ušesna slušalka Xiaomi QCY T 2 TWS je namreč na spletni (Računalniške novice)
Indija korak bliže k Luni Indija korak bliže k Luni
pred 1 dnevom, 1 uro in 40 minutami
Indijski znanstveniki so v Lunino orbito uspešno utirili sondo Čandarajan 2, s katero nameravajo v naslednjih 14 dneh kartirati površje južnega pola Lune, preučiti sestavo tal in iskati ostanke vode.   (RTV SLO)