Novice - Tehnologija (slovenščina)

Samsung napovedal cenejše in kakovostnejše televizorje Samsung napovedal cenejše in kakovostnejše televizorje
pred 1 uro in 13 minutami
Tokrat imamo odlično novico za vse, ki iz takšnih ali drugačnih razlogov prisegate na klasičen ali pametni televizijski sprejemnik. Pri podjetju Samsung so namreč prejeli odločitev, da bodo združili obstoječo tehnologijo OLED s precej naprednejšo tehnologijo Quantum Dot (QD). To v praksi pomeni, da (Računalniške novice)
Starejšim moramo približati moderno tehnologijo Starejšim moramo približati moderno tehnologijo
pred 1 uro in 32 minutami
Predstavljajte si odraščanje in večino življenja brez interneta, pametnega telefona, pametne televizije in vsega pametnega, kar danes svet premore. Potem pa kar naenkrat razcvet tovrstne tehnologije in vi ste že v tretjem življenjskem obdobju. Zadeve vas ne zanimajo, morda se jih celo bojite ali pa (Računalniške novice)
PRACE jesenska šola 2019 PRACE jesenska šola 2019 "Big data and HPC"
pred 2 urama in 32 minutami
Brez superračunalništva bi bilo razumevanje ključnih naravnih pojavov (vreme, kemijske reakcije), razumevanje obnašanja materialov v različnih pogojih, iskanje uporabnega znanja v velepodatkih in razvoj algoritmov umetne inteligence, nemogoče. Laboratorij LECAD iz Fakultete za strojništvo Univerze (Računalniške novice)
Uživajte v koncu poletja s Huaweiem Uživajte v koncu poletja s Huaweiem
pred 2 urama in 32 minutami
Huawei vabi, da konec poletja in začetek jeseni preživite ob dobri glasbi. Ob nakupu vrhunskega pametnega telefona namreč prejmete še Bluetooth zvočnik. (Računalniške novice)
Nova številka revije: IT izobraževanja postajajo nepogrešljiva Nova številka revije: IT izobraževanja postajajo nepogrešljiva
pred 3 urami in 32 minutami
Danes vemo, da se izobraževanje posameznika nikoli ne zaključi. Predvsem pa je izobraževanje pomembno, če želimo ostati v stiku z aktualnimi novostmi in tako ostati zanimivi za delodajalce. Izobraževanju danes nekateri še vedno pripisu­jejo premalo pomena, dejstvo pa je, da je iz­redno pomembno za (Računalniške novice)
Huawei pripravlja zamenjavo za Google Maps Huawei pripravlja zamenjavo za Google Maps
pred 3 urami in 39 minutami
Sredi avgusta bi v Združenih državah Amerike morala začeti veljati prepoved trgovanja z izdelki kitajskega podjetja Huawei, vendar je ameriško ministrstvo za trgovino prehodno obdobje v zadnjem trenutku podaljšalo za nadaljnjih 90 dni, in sicer do 17. novembra. Kljub temu to podjetju Huiawei ne uliva (Računalniške novice)
Spoznaj programski jezik PL/SQL Spoznaj programski jezik PL/SQL
pred 19 urami in 32 minutami
Glavna prednost PL/SQL napram navadnega SQL programskega jezika je, da lahko povemo na kakšen način in kako pogosto se določen ukaz izvrši in lahko s tem zgradimo zmogljive programe.  (Računalniške novice)
Miniaturni računalnik z izjemno računsko močjo! Miniaturni računalnik z izjemno računsko močjo!
pred 20 urami in 28 minutami
Vse več zahtevnih uporabnikov prisega na kompaktne osebne računalniške sisteme. Zato so se inženirji podjetja Zotac tokrat še posebej potrudili in pripravili kompaktni računalniški sistem družine Magnus Mini Creator PC, ki je opremljen z nadpovprečno zmogljivo strojno opremo. Poleg zmogljivih (Računalniške novice)
Facebook in Twitter blokirata kitajske račune zaradi širjenja dezinformacij Facebook in Twitter blokirata kitajske račune zaradi širjenja dezinformacij
pred 20 urami in 37 minutami
Protesti v Hongkongu potekajo že enajsti teden, prejšnji vikend pa se je na ulicah zbralo več kot milijon protestnikov. Vzrok protestov tiči v vedno večjem vplivu, ki ga ima Kitajska nad hongkonško zakonodajo. Protestniki pa zahtevajo tudi odstop predsednice vlade Hongkonga Carrie Lam, preiskavo policije zaradi uporabe čezmerne sile in izpust političnih zapornikov. Velika večina […] (Dne)
Spletni razvijalci (m/ž) Spletni razvijalci (m/ž)
pred 21 urami in 20 minutami
Kraj dela: Ljubljana, Maribor, Celje ali Novo Mesto   Pri Agiledropu iščemo spletne razvijalce/ke, ki bi se pridružili našemu hitro rastočemu timu v Ljubljani, Mariboru, Celju ali Novem Mestu. Pri nas boš dobil mentorja, delal v nestresnem okolju s super sodelavci in popoldneve preživljal z družino (Računalniške novice)