Novice - Tehnologija (slovenščina)

Sporni spletni ponudnik vstopnic Viagogo nič več na prednostni listi Sporni spletni ponudnik vstopnic Viagogo nič več na prednostni listi
pred 13 urami in 52 minutami
Tehnološki velikan Google je po številnih pritožbah o preprodaji in napihnjenih cenah vstopnic vendarle črtal spornega spletnega ponudnika Viagogo.  (RTV SLO)
Nove različice orodja FinSpy nadzorujejo naprave z operacijskima sistemoma iOS in Android Nove različice orodja FinSpy nadzorujejo naprave z operacijskima sistemoma iOS in Android
pred 16 urami in 27 minutami
Strokovnjaki družbe Kaspersky so odkrili nove različice naprednega zlonamernega orodja za nadzor FinSpy. Novi vsadki delujejo tako na napravah z operacijskim sistemom iOS kot Android in lahko nadzorujejo aktivnosti na skoraj vseh priljubljenih storitvah izmenjave sporočil. (Računalniške novice)
Izjemna poletna razprodaja spletne trgovine Mishop.si Izjemna poletna razprodaja spletne trgovine Mishop.si
pred 18 urami in 40 minutami
Mishop.si je dobro poznana spletna trgovina pri nas, saj je specializirana v prodaji električnih aparatov. Spletna trgovina je specializirana v prodaji izdelkov kitajske znamke Xiaomi, pri čemer ponujajo zgolj naprave proizvajalca Xiaomi za globalni trg (International Edition). Ker spletna trgovina (Računalniške novice)
Procesor Snapdragon 855 bo kmalu nadgrajen Procesor Snapdragon 855 bo kmalu nadgrajen
pred 19 urami in 6 minutami
Qualcomm že dela na nasledniku svojega procesorja najvišjega ranga Snapdragon 855, ki se bo imenoval Snapdragon 855 Plus. Številka modela ostaja enaka, saj ne gre za pravi prehod na novo generacijo procesorjev, le za osvežitev ponudbe. Tako bo Snapdragon 855 Plus po zasnovi enak svojemu predhodniku: osemjedrni procesor, izdelan na 7 nanometrskem proizvodnem procesu. Nekaj […] (Dne)
Uporaba Office 365 v nekaterih nemških šolah je prepovedana Uporaba Office 365 v nekaterih nemških šolah je prepovedana
pred 19 urami in 38 minutami
Prejšnji teden je nemška zvezna država Hesse oznanila, da bo v šolah na njihovem območju prepovedana uporaba Microsoftove storitve v oblaku Office 365. Čeprav je Office 365 edina storitev omenjena po imenu, so predstavniki zvezne države v izjavi za javnost dodali tudi, da Googlove in Applove storitve v oblaku ne ponujajo znatnih izboljšav v primerjavi […] (Dne)
Novi podvigi Elona Muska: človeške možgane bo priklopil na internet Novi podvigi Elona Muska: človeške možgane bo priklopil na internet
pred 19 urami in 49 minutami
Tehnološkemu vizionarju Elonu Musku ne zmanjka idej, med novejšimi napovedmi je namestitev možgansko-računalniškega vmesnika v človeške možgane, kar bo njegovo podjetje Neuralink izvedlo že konec leta 2020.   (RTV SLO)
Omrežja 5G je občutljivo na visoke temperature Omrežja 5G je občutljivo na visoke temperature
pred 20 urami in 6 minutami
Globalna uvedba mobilnega omrežja pete generacije (5G), ki v prvi vrsti prinaša predvsem hitrejše in bolj zanesljive mobilne povezave, bo s seboj prinesla tudi prihod večjega števila naprav, povezanih z internetom za pametne domove. Poleg tega ima novo omrežje vsaj na papirju velik potencial za uspeh, (Računalniške novice)
Lahko si oddahnete, asteroid QV89 bo septembra zgrešil Zemljo
pred 21 urami in 2 minutama
Evropska vesoljska agencija (ESA) je leta 2006 domnevala, da bi lahko asteroid 2006 QV89 trčil z Zemljo – za to je obstajala verjetnost 1 : 7000, kar je v vesoljskih številkah zelo verjetna možnost trčenja. ESA je z novo metodo zdaj le potrdila, da asteroid ne bo trčil z Zemljo. Slaba novica? Nihče ne ve, kje je ... (24ur.com)
Microsoft Word za Android presegel milijardo prenosov! Microsoft Word za Android presegel milijardo prenosov!
pred 22 urami in 9 minutami
Microsoft je leta 2015 uporabnikom pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov Android prvič ponudil v prenos mobilno različico pisarniškega paketa Office. Uporabnikom so na spletnem portalu Google Play seveda na voljo vsi klasični programi Offica, in sicer urejevalnik besedil Word (Računalniške novice)
Super enostavna Wi-Fi rešitev Super enostavna Wi-Fi rešitev
pred 23 urami in 31 minutami
Predstavljamo Aruba Instant On, novo in super enostavno Wi-Fi rešitev za majhne in malo večje (do 100 uporabnikov). Končno si tudi manjša podjetja lahko privoščijo hitro, zanesljivo in varno brezžično omrežje vodilnega proizvajalca omrežnih rešitev, ki je super enostavno za namestitev in upravljanje (Računalniške novice)