Novice - Tehnologija (slovenščina)

ZDA prestavile prepoved poslovanja s Huaweiem za 90 dni
pred 38 minutami
Administracija ameriškega predsednika Trumpa je za 90 dni preložila prepoved poslovanja s kitajskim Huaweiem. Dodajajo, da to ne spreminja Trumpove odločitve. Huawei in ameriški tehnološki velikan Google medtem iščeta rešitev za težave, ki jih imata zaradi prepovedi. (24ur.com)
Ruski znanstveniki bi klonirali 42.000 let starega paleolitskega konja, nato pa še mamuta
pred 1 uro in 1 minuto
V ruski Jakutiji so v večnem ledu znanstveniki odkrili zaledenelo truplo paleolitskega konja po imenu Lena, v katerem so našli tudi kri. Sedaj upajo, da jim bo uspelo s kloniranjem oživiti to vrsto, čemur pa bi sledilo tudi kloniranje mamuta. (24ur.com)
Prve fotografije iPhona 11? Pa druge in tretje ... Prve fotografije iPhona 11? Pa druge in tretje ...
pred 1 uro in 10 minutami
Zelo kmalu bi morali izvedeti, kdaj bo Samsung končno poslal na trg svoj prvi pametni telefon z upogljivim ekranom, Galaxy Fold. Uraden izid telefona je bil napovedan že za prejšnji mesec, vendar poleg tega, da se kritiki nikakor ne morejo sprijazniti z dizajnom naprave, tudi strojna in programska (Računalniške novice)
5 načinov, kako umetna inteligenca spreminja naš odnos do denarja 5 načinov, kako umetna inteligenca spreminja naš odnos do denarja
pred 1 uro in 10 minutami
Finance in načini plačevanja so prehodili dolgo pot, od čisto primitivne menjave blaga, do mobilnega bančništva. Finančna industrija se je razvila skupaj s tehnologijo, svoje pa so dodali še novi načini tiskanja, komunikacije, računalniki in še nekaj komponent bi lahko našteli. Obstaja kar nekaj (Računalniške novice)
Samsung Galaxy S12 z naprednim procesorjem brez primere Samsung Galaxy S12 z naprednim procesorjem brez primere
pred 1 uro in 25 minutami
Pametni mobilni telefoni družine Galaxy S10 podjetja Samsung so rezultat 10-letnega ustvarjanja izjemnih mobilnih dosežkov in nedvomno predstavljajo naslednjo generacijo mobilnih inovacij. Čeprav so inženirji južnokorejskega giganta šele dobro pričeli z razvojem njegovega naslednika, se na spletu že (Računalniške novice)
Podjetje Facebook ni več najprivlačnejši delodajalec! Podjetje Facebook ni več najprivlačnejši delodajalec!
pred 2 urama in 21 minutami
Podjetje Facebook se že vrsto let velja za enega izmed najboljših delodajalcev na svetu, kjer želijo delati najboljši svetovni inženirji in razvijalci. Kljub temu pa so vse težave, ki jih je imelo največje družbeno omrežje na svetu v zadnjih nekaj letih, pustile negativen vpliv na zaposlovanje novih (Računalniške novice)
Začela se je tehnološka hladna vojna! Začela se je tehnološka hladna vojna!
pred 12 urami in 25 minutami
Kitajski tehnološki gigant Huawei je v zadnjem času pod strogim drobnogledom držav, v katerih posluje. Kar nekaj jih je dvignilo precej prahu okrog varnosti Huaweijevih izdelkov. V Združenih državah Amerike namreč obstaja bojazen, da Kitajska izkorišča Huawei za vohunjenje in pridobivanje podatkov iz (Računalniške novice)
Kateri telefon naj kupim – maj 2019 Kateri telefon naj kupim – maj 2019
pred 15 urami in 20 minutami
Po zaslugi neslutene rasti kitajskih proizvajalcev, kot sta Huawei in Xiaomi (sledilo je še precej ostalih), je konkurenčnih izdelkov na področju pametnih telefonov ogromno. Za kupce je takšno stanje odlično, vendar se zna zatakniti pri izbiri. Telefoni različnih proizvajalcev so si namreč na las podobni, tako po izgledu kot po specifikacijah. Za pomoč pri izbiri […] (Dne)
Embr Wave: osebni pametni termostat, ki vas ohladi ali segreje v nekaj minutah Embr Wave: osebni pametni termostat, ki vas ohladi ali segreje v nekaj minutah
pred 16 urami in 10 minutami
Embr Wave je osebni termostat, ki uporabnika v roku nekaj minut segreje, ali ohladi. Naprava je primarno namenjena nudenju udobja in dobrega počutja, hkrati pa lahko pomaga vsem tistim, ki jih zebe oz. jim je vroče zaradi zdravstvenih težav. Deluja na principu hladnih/toplih valov, katere zbiramo s (Računalniške novice)
Outfit7 vabi na Talent Camp 2019 Outfit7 vabi na Talent Camp 2019
pred 17 urami in 44 minutami
Outfit7 Talent Camp je štiridnevna poletna delavnica, ki jo organizira hčerinsko podjetje družbe Outfit7, Ekipa2 d.o.o. Že peto leto zapored bodo najboljši izbrani talenti, od 4. do 7. julija v Ljubljani, ustvarjali mobilne igre s pomočjo izkušenih mentorjev, ki razvijajo svetovne hite, kot je My (Računalniške novice)