Novice - Tehnologija (slovenščina)

Odlične brezžične slušalke za neverjetno ceno! Odlične brezžične slušalke za neverjetno ceno!
pred 11 urami in 54 minutami
Na prodajalni Ebay smo za vas na spletni povezavi https://www.ebay.com/itm/143318844751 tokrat našli zanimive ušesne brezžične slušalke Redmi AirDots Global. Te namreč tehtajo zgolj 35 gramov in so narejene iz koži prijaznih materialov, so primerne tako za opravljanje športnih aktivnosti kot za (Računalniške novice)
 Apollo 11 pred pol stoletja začel odisejo proti Luni Apollo 11 pred pol stoletja začel odisejo proti Luni
pred 12 urami in 37 minutami
Na današnji dan pred 50 leti so trojico astronavtov v okviru odprave Apollo 11 s Floride izstrelili proti Luni. Štiri dni pozneje je Neil Armstrong kot prvi človek stopil na Lunino površje.  (RTV SLO)
Ali lahko zaupamo pametnim napravam? Ali lahko zaupamo pametnim napravam?
pred 15 urami in 31 minutami
Ali lahko naše glasovne, digitalne in ostale pametne zvočnike ter asistente sprašujemo intimna vprašanja o našem zdravju? Kako pomembno je v resnici, da znanstveniki, ki gradijo umetno inteligentne sisteme, razumejo njihov delovanje? Na ti dve vprašanji bomo poizkusili odgovoriti v spodnjem delu (Računalniške novice)
V petek, 19. julija, Telekom Slovenije pričenja s prodajo pametnih ur Apple Watch V petek, 19. julija, Telekom Slovenije pričenja s prodajo pametnih ur Apple Watch
pred 16 urami in 2 minutama
Od petka, 19. julija, dalje bodo pametne ure Apple Watch Series 4 (GPS) uporabnikom na voljo v Telekomu Slovenije. Pri tem bosta slovenskim navdušencem od 348 evrov dalje na voljo Apple Watch 44 mm in Apple Watch 40 mm. (Računalniške novice)
Ste slovensko scale-up podjetje, ki išče investicijo? Preberite, kako do nje! Ste slovensko scale-up podjetje, ki išče investicijo? Preberite, kako do nje!
pred 16 urami in 18 minutami
Ko govorimo o grajenju podjetniškega voda in pridobivanju investicij, v smislu koeficienta donosnosti (ROI) nič ne premaga mednarodnih dogodkov. A predstavitev na velikem dogodku preprosto ni več dovolj. Ker po novem pozornost povprečnega človeka traja le 8 sekund, izgubiti se v množici ni več le (Računalniške novice)
Microsoft odstranil kar 3 omejitve najnovejše posodobitve za Windows 10 Microsoft odstranil kar 3 omejitve najnovejše posodobitve za Windows 10
pred 17 urami in 27 minutami
Podjetje Microsoft je pred kratkim najavilo, da je posodobitev z oznako Windows 10 May 2019 Update na voljo vsem uporabnikom, vključno s Slovenijo. To pomeni, da je posodobitev na voljo za prenos v okviru storitve za nameščanje popravkov "Windows Update", pri čemer je nova posodobitev označena kot (Računalniške novice)
Kripto skladi za vsakogar Kripto skladi za vsakogar
pred 18 urami in 54 minutami
Danes lahko vsakdo ustvari in upravlja svoj kripto sklad. ICONOMI je namreč prvo podjetje na svetu, ki prav vsakomur omogoča, da si ustvari svoj lasten kripto sklad. “Z Instagramom se je zgodilo to, da je vsakdo lahko fotograf, z Uberjem je vsakdo lahko postal voznik taksija, z ICONOMI pa lahko vsak (Računalniške novice)
V Evropo prihajajo prvi telefoni iPhone proizvedeni v Indiji! V Evropo prihajajo prvi telefoni iPhone proizvedeni v Indiji!
pred 19 urami in 1 minuto
Zaradi trenutne trgovinske vojne med Združenimi državami Amerike in Kitajsko vse več ameriških podjetij zapušča kitajski trg, saj bi jih v nasprotnem primeru lahko doletele sankcije. To velja tudi za proizvodne možnosti, zato ne preseneča odločitev podjetja Apple, da je del proizvodnje pametnih (Računalniške novice)
Ameriška vojska bo pričela s testiranjem robotov v vojaške namene Ameriška vojska bo pričela s testiranjem robotov v vojaške namene
pred 20 urami in 10 minutami
Vojna je čedalje bolj avtomatizirana in razčlovečena, kar zlasti nakazuje nesluten porast uporabe brezpilotnih letal oziroma dronov. Droni so dobili mnoštvo raznolikih oblik in scenarijev uporabe, glavna prednost pa je seveda možnost uporabe brez ogrožanja življenj upravljalcev. Podobno se dogaja tudi v robotiki. Z letom 2020 bo ameriška vojska pričela s pospešenim testiranjem novih robotskih […] (Dne)
Evropski globalni navigacijski satelitski sistem ne deluje že nekaj dni
pred 20 urami in 32 minutami
Evropski globalni navigacijski satelitski sistem Galileo, ki predstavlja konkurenco ameriškemu GPS, ruskemu GLONASS in kitajskemu sistemu BeiDou, je v okvari že od petka, 12. julija. Evropska agencija GSA, ki je pristojna za upravljanje s sistemom, je v izjavi za javnost sporočila, da so težave povezane s kopensko infrastrukturo Galilea, ki naj bi naletela na tehnično […] (Dne)