Novice - Tehnologija (slovenščina)

Trump podpira partnerstvo TikToka z ameriškima podjetjema Oracle in Walmart Trump podpira partnerstvo TikToka z ameriškima podjetjema Oracle in Walmart
pred 2 urama in 14 minutami
Ameriški predsednik Donald Trump je izrazil načelno strinjanje s poslom, ki kitajski aplikaciji TikTok omogočil nadaljnje delovanje v ZDA. Kitajski lastnik ByteDance bi namreč v partnerstvo vstopil z ameriškima podjetjema Oracle in Walmart.  (RTV SLO)
TikTok skuša preprečiti Trumpovo prepoved nalaganja te aplikacije v ZDA TikTok skuša preprečiti Trumpovo prepoved nalaganja te aplikacije v ZDA
pred 1 dnevom in 55 minutami
TikTok, priljubljena spletna aplikacija, in njegov lastnik ByteDance sta ameriško zvezno sodišče v Washingtonu pozvala, naj blokira izvršni ukaz predsednika Donalda Trumpa, ki bo aplikacijo prepovedal.  (RTV SLO)
Alternativni nobeli: Tudi o (ne)uporabnosti zamrznjenih iztrebkov in prepoznavi narcisov po obrveh Alternativni nobeli: Tudi o (ne)uporabnosti zamrznjenih iztrebkov in prepoznavi narcisov po obrveh
pred 1 dnevom, 21 urami in 19 minutami
Vsako leto kot uvod v razkrivanje dobitnikov Nobelovih nagrad najprej podelijo t. i. alternativne nobele, za nenavadne znanstvene in druge dosežke. Letos je v ospredju tudi nagrada za "medicinsko izobraževanje", ki je šla peščici svetovnih voditeljev.  (RTV SLO)
Alternativne nagrade: tudi o (ne)uporabnosti zamrznjenih iztrebkov in prepoznavi narcisov po obrveh Alternativne nagrade: tudi o (ne)uporabnosti zamrznjenih iztrebkov in prepoznavi narcisov po obrveh
pred 1 dnevom, 21 urami in 19 minutami
Vsako leto kot uvod v razkrivanje dobitnikov Nobelovih nagrad najprej podelijo t. i. alternativne nobele, za nenavadne znanstvene in druge dosežke. Letos je v ospredju tudi nagrada za "medicinsko izobraževanje", ki je šla peščici svetovnih voditeljev.  (RTV SLO)
Življenje najde pot: tudi v ledenike in pomivalne stroje Življenje najde pot: tudi v ledenike in pomivalne stroje
18. september 2020 (04:42)
Zgodovina evolucije nas je naučila, da življenja ne moremo omejiti. Življenje se osvobodi, razširi na nova ozemlja, kljub oviram prebije meje, ampak življenje najde pot.  (RTV SLO)
Vse novosti z Applovega septembrskega dogodka Vse novosti z Applovega septembrskega dogodka
16. september 2020 (11:45)
Applovi navdušenci, ki so na včerajšnjem tradicionalnem Applovem septembrskem dogodku pričakovali najavo novega iPhona 12, so ostali razočarani. Tehnološki velikan se je namesto tega osredotočil na uro Apple Watch, nove iPade in nekaj drugih novosti, ki jih je v posnetku najavil direktor Tim Cook na Applovem sedežu v Kaliforniji. Pa si jih poglejmo. Novi Apple Watch […] (Dne)
Ali TikToku tiktaka zadnja ura na ameriških tleh? Ali TikToku tiktaka zadnja ura na ameriških tleh?
15. september 2020 (13:23)
Kitajsko-ameriški spor v povezavi z aplikacijo TikTok, ki jo uporabljajo predvsem mladi, razkriva več kot le boj za podatke.  (RTV SLO)
Življenje na Veneri? V njeni atmosferi zaznali plin fosfin. Življenje na Veneri? V njeni atmosferi zaznali plin fosfin.
14. september 2020 (16:42)
Znanstveniki so sporočili, da so v oblakih nad površjem planeta Venera odkrili plin fosfin, kar bi lahko dokazovalo, da na Zemlji najbližjem planetu obstajajo mikrobi, torej življenje v najbolj enostavni obliki.  (RTV SLO)
Microsoft: V volitve se vmešavajo hekerji Microsoft: V volitve se vmešavajo hekerji
11. september 2020 (07:33)
Ruski, kitajski in iranski hekerji organizirano napadajo tako republikanca Donalda Trumpa kot tudi demokrata Josepha Bidna ter organizacije in posameznike, ki so povezani z njunima predsedniškima kampanjama, je odkrilo podjetje Microsoft.  (RTV SLO)
AstraZeneca: Cepivo bi lahko bilo na voljo do konca leta AstraZeneca: Cepivo bi lahko bilo na voljo do konca leta
10. september 2020 (14:43)
Farmacevtsko podjetje AstraZeneca je sporočilo, da bi bilo lahko cepivo proti covidu-19 kljub prekinitvi testiranja vseeno na voljo do konca leta. Testiranje so prekinili, ker se je pri enem od sodelujočih razvila bolezen, ki je ni mogoče pojasniti.  (RTV SLO)