Novice - Tehnologija (slovenščina)

Top 10 Black Friday ponudb za podjetja Top 10 Black Friday ponudb za podjetja
pred 12 urami in 45 minutami
Ker črni petek (Black Friday) že trka na vrata, smo vam prejšnji teden predstavili prve prenosnike z novembrskimi popusti. Za danes pa smo pripravili še izbor najboljših izdelkov z znižanimi cenami za podjetja. Izkoristite novembrski čas popustov za nakup novega poslovnega prenosnika ali pa se ozrite po manjših praktičnih dodatkih, brez katerih v pisarni ne gre. […] (Dne)
Hekerji vdrli v tisoče Disney+ uporabniških računov Hekerji vdrli v tisoče Disney+ uporabniških računov
pred 13 urami in 31 minutami
Disneyeva storitev za pretakanje video vsebin Disney+ je požela precejšnje zanimanje, saj se je od 12. novembra prijavilo že več kot 10 milijonov uporabnikov, čeprav je storitev zaenkrat le na voljo v Združenih državah Amerike, Združenem Kraljestvu in na Nizozemskem. Poleg piratstva, s katerim se soočajo vsi ponudniki vsebin, ima Disney+ drugo težavo: hekerji so […] (Dne)
Hekerji vdrli v tisoče Disney+ uporabniških računov Hekerji vdrli v tisoče Disney+ uporabniških računov
pred 13 urami in 31 minutami
Disneyjeva storitev za pretakanje video vsebin Disney+ je že takoj na začetku požela ogromno zanimanje, saj se je nanjo od 12. novembra prijavilo že več kot 10 milijonov uporabnikov, čeprav je zaenkrat le na voljo v ZDA, Združenem kraljestvu in na Nizozemskem. Poleg piratstva, s katerim se soočajo vsi ponudniki spletnih vsebin, ima Disney+ še […] (Dne)
Znanih več podrobnosti o Fordovem električnem Mustangu Mach-E Znanih več podrobnosti o Fordovem električnem Mustangu Mach-E
pred 13 urami in 46 minutami
Ford bo danes tudi uradno predstavil svoj novi električni avtomobil Mustang Mach-E, vendar so na svoji spletni strani pomotoma objavili celotno stran za Mach-E, iz katere je bilo mogoče razbrati vse glavne specifikacije vozila. Stran je že umaknjena, na spletnem forumu MachEforum pa so bili objavljeni posnetki strani. Objavljeni podatki se ujemajo z govoricami, ki […] (Dne)
Tea Lenarčič, biokemičarka: Strokovna širina biokemikom odpira vrata na različna področja Tea Lenarčič, biokemičarka: Strokovna širina biokemikom odpira vrata na različna področja
pred 19 urami in 26 minutami
Iskanje službe za biokemike ni težavno, tudi zato ne, ker se lahko zaradi strokovne širine preusmerijo v farmacijo, biomedicino, biotehnologijo. Z biološkim znanjem in kemijsko natančnostjo so, kot pravi Tea Lenarčič, dobrodošli v vsakem laboratoriju.  (RTV SLO)
Nenavadni Arrokoth, Falcon 9 že četrtič pristal, zmeda na Marsu Nenavadni Arrokoth, Falcon 9 že četrtič pristal, zmeda na Marsu
16. november 2019 (15:00)
Sveže iz vesolja: Astronavti Mednarodne vesoljske postaje so opravili zahteven vesoljski sprehod, SpaceX je že četrtič uporabil isto prvo stopnjo rakete Falcon 9, Nasa bo na Marsu iskala mikrofosile . . .  (RTV SLO)
Je doktorat znanosti še oster instrument družbe ali je razvodenel? Je doktorat znanosti še oster instrument družbe ali je razvodenel?
16. november 2019 (05:02)
V avli Filozofske fakultete v Ljubljani so ob prihajajoči 100. obletnici prvega doktorata iz kemije Anke Mayer na ogled postavili dediščino 14 velikih doktorjev znanosti, ki so bili in so še ambasadorji "majhne fakultete na relativno majhni univerzi".  (RTV SLO)
Google predstavil dodatne podrobnosti storitve Stadia Google predstavil dodatne podrobnosti storitve Stadia
15. november 2019 (11:21)
Z 19. novembrom se Google uradno podaja v svet iger z lastno storitvijo za pretakanje iger, ki se bo imenovala Stadia. Hkrati s storitvijo bodo prodajali tudi lastni igralni plošček, pred izidom pa so nekateri Googlovi zaposleni na priljubljeni spletni strani Reddit odgovarjali na vprašanja uporabnikov o Stadii. Pri odgovarjanju na vprašanja so bili objavljeni […] (Dne)
Nova tehnologija holografije omogoča prikaz s pomočjo ultrazvočnih valov
15. november 2019 (11:00)
Hologrami so stalnica žanra znanstvene fantastike, do sedaj pa se jim še nismo približali na takšen način, kot ga vidimo v filmih. S pomočjo inovacije znanstvenikov z britanske univerze v Sussexu smo korak bližje praktični uresničitvi te tehnologije. Znanstveniki za projektom so izum poimenovali MATD (ang. multimodal acoustic trap display, kombinirani prikaz z ujetim zvokom), […] (Dne)
Nova izsiljevalska programska oprema cilja na strežnike Nova izsiljevalska programska oprema cilja na strežnike
14. november 2019 (11:11)
Raziskovali podjetij za kibernetsko varnost Intezer in IBM X-Force so v novem poročilu opisali nenavadno novo obliko izsiljevalske programske opreme (ang. ransomware). Sami napadi z izsiljevalsko programsko opremo so čedalje pogostejši, nova različica, ki so jo raziskovalci poimenovali PureLocker, pa je nenavadna predvsem zato, ker cilja izključno na strežnike podjetij in ne na posamezne računalnike […] (Dne)