Novice - Tehnologija (slovenščina)

Japonska po košček Marsove lune, Nasa si želi na Venero, pet izstreljenih raket Japonska po košček Marsove lune, Nasa si želi na Venero, pet izstreljenih raket
pred 1 dnevom, 18 urami in 44 minutami
Sveže iz vesolja: izstreljenih je bilo kar pet raket po vsem svetu, Nasa pripravlja dve misiji za Venero, Japonska pa se je odločila, da bo poslala sondo na Marsovo luno Fobos in košček pripeljala nazaj. Vse to in še več v 39. Vesoljskem tedniku.  (RTV SLO)
Proizvajalec električnih motociklov Zero predstavil novi model SR/S Proizvajalec električnih motociklov Zero predstavil novi model SR/S
21. februar 2020 (19:18)
Kalifornijski proizvajalec električnih motociklov Zero Motorcycles je predčasno razkril svoj novi model SR/S. Podjetje vožnjo novega motocikla primerja z letenjem na zasebnem letalu Gulfstream, saj naj bi šlo za izjemno gladko vožnjo z visokimi hitrostmi in (relativno) dolgimi razdaljami. Če ste seznanjeni s prejšnjim modelom proizvajalca Zero, SR/F, so specifikacije v primerjavi z modelom SR/S […] (Dne)
Na voljo prvi predogled nove različice operacijskega sistema Android Na voljo prvi predogled nove različice operacijskega sistema Android
21. februar 2020 (11:07)
Google je letos razvijalcem zelo zgodaj ponudil možnost namestitve predogleda 11. različice operacijskega sistema Android. Predogled je zaenkrat na voljo le za Googlove modele telefonov Pixel 2, 3, 3A in 4, namestitev pa terja popoln izbris vseh podatkov na telefonu. Ne gre torej za nekaj, kar je priporočljivo nameščati večini uporabnikov, vendar gre kljub temu […] (Dne)
Kakšen bo vpliv koronavirusa na tehnološko industrijo? Kakšen bo vpliv koronavirusa na tehnološko industrijo?
20. februar 2020 (11:22)
O umiku proizvajalcev s sejma mobilne tehnologije MWC v Barceloni smo že poročali, ravno tako smo poročali o predvidenem naraščanju cen LCD zaslonov zaradi omejenega delovanja nekaterih tovarn v Wuhanu, ki je epicenter izbruha koronavirusa. Analitsko podjetje TrendForce, ki se osredotoča predvsem na analizo globalnih dobavnih verig, je izdalo podrobnejše poročilo o vplivu koronavirusa na […] (Dne)
TCL-jev novi telefon naj bi imel raztegljiv zaslon TCL-jev novi telefon naj bi imel raztegljiv zaslon
20. februar 2020 (11:14)
Kitajski proizvajalec TCL, ki ga poznamo predvsem po zaslugi kakovostnih nizkocenovnih televizijskih sprejemnikov, je pred časom napovedal, da se podaja v vode mobilne telefonije. Prve prototipe svojega telefona TCL 10 Pro smo že imeli priložnost videti, pred nekaj dnevi pa so spletu pričele krožiti fotografije drugega TCL-jevega telefona s precej bolj nenavadno obliko. Po slikah […] (Dne)
Umrl izumitelj 'kopiraj in prilepi' Umrl izumitelj 'kopiraj in prilepi'
20. februar 2020 (10:57)
Ikona zgodnjega računalništva Američan Larry Tesler je umrl na začetku tedna. Star je bil 74 let. Tesler je začel delati v Silicijevi dolini v 60. letih prejšnjega stoletja, ko računalniki še niso bili del vsakdanjika.  (RTV SLO)
Bruseljska strategija za digitalno prihodnost na temelju visokih etičnih standardov Bruseljska strategija za digitalno prihodnost na temelju visokih etičnih standardov
19. februar 2020 (14:48)
Evropska komisija je predstavila digitalno strategijo, s katero naj bi Evropa postala pomembna igralka na digitalnem področju, na katerem zdaj zaostaja za ZDA in Kitajsko – pri tem pa si prizadevajo ohraniti visoke varnostne in etične standarde.  (RTV SLO)
Tesla zaradi protestov začasno ustavila dela na novi tovarni v Nemčiji Tesla zaradi protestov začasno ustavila dela na novi tovarni v Nemčiji
18. februar 2020 (10:52)
Ameriški proizvajalec električnih avtomobilov Tesla je lansko leto napovedal izgradnjo svoje četrte tovarne Gigafactory v Nemčiji, vzhodno od Berlina. V tovarni naj bi letno sestavili okoli pol milijona avtomobilov, v njej pa bo zaposlenih skoraj 12 000 delavcev. Podjetje (še) ni prejelo uradne odobritve za gradnjo s strani pristojnih organov, so pa dobili dovoljenje za […] (Dne)
Samsungov Galaxy Z Flip že kaže prve težave z vzdržljivostjo
18. februar 2020 (10:43)
Ena izmed najbolj impresivnih specifikacij Samsungovega novega prepogljivega telefona Galaxy Z Flip je bila navedba o uporabi ultra tanke plasti stekla na zaslonu. Z njo bi bil zaslon bolj vzdržljiv kot pri do sedaj predstavljenih prepogljivih telefonih. Ti so imeli zaslone prevlečene s plastiko, saj tehnologija za izdelavo tako fleksibilnega stekla še ni bila dodelana. Glede […] (Dne)
Microsoft umaknil novo posodobitev za Windows 10 Microsoft umaknil novo posodobitev za Windows 10
17. februar 2020 (11:06)
Težave s posodobitvami za Windows 10 niso nič novega, vendar običajno vplivajo na manjše število uporabnikov in niso tako kritične, da bi jih Microsoft umaknil s svojih strežnikov. Novi posodobitvi KB4532693 in KB4524244 pa sta marsikomu povzročili tako hude težave, da ju je Microsoft moral umakniti s strežnikov in uporabnikom svetovati, da naj ju izbrišejo, […] (Dne)