Novice - Tehnologija (slovenščina)

Novi Google Chrome brez podpore za FTP Novi Google Chrome brez podpore za FTP
pred 9 urami in 7 minutami
Podjetje Google je pripravilo novo posodobitev za njihov spletni brskalnik, ki pa je tokrat nekoliko posebna, saj poleg izboljšav prinaša tudi ukinitev podpore za protokol FTP (file transfer protocol oziroma protokol za prenos datotek). Tu gre za programski standard za prenos datotek med računalniki (Računalniške novice)
Amazon počasi izgublja nadvlado na področju pametnih zvočnikov Amazon počasi izgublja nadvlado na področju pametnih zvočnikov
pred 10 urami in 58 minutami
Ko so pred časom vodilna podjetja ponudila v prodajo pametne zvočnike ni kazalo na to, da bo njihova prodaja uspešna. Ti sistemi zabavne elektronike so namreč nastali kot eden izmed številnih eksperimentov in so na trgu bili predstavljeni kot način preizkušanja sprejema s strani potencialnih (Računalniške novice)
Novi iOS 13 »pomotoma« razkril datum predstavitev novega telefona iPhone Novi iOS 13 »pomotoma« razkril datum predstavitev novega telefona iPhone
pred 13 urami in 58 minutami
Že pred časom so se na svetovnem spletu pojavile govorice o prihajajočem pametnem mobilnem telefonu iPhone XI (ali 11). Največja novost pri novincu naj bi bil sistem za zajemanje fotografij, saj naj bi bil sestavljen iz kar treh objektivov in slikovnih leč, postavljenih v "kvadrat", saj bodo (Računalniške novice)
Navidezna resničnost za potnike letalske družbe British Airways Navidezna resničnost za potnike letalske družbe British Airways
pred 16 urami in 39 minutami
Navidezna in razširjena resničnost sta nedvomno eni izmed glavnih tem na tehnološkem področju, saj je ta namreč dovolj napredovala in postala dovolj zmogljiva, da zna prikazovati že zelo realistične navidezne svetove, to pa prinaša ogromen potencial na področju zabave. To so očitno spoznali tudi pri (Računalniške novice)
Tudi prenosnik Asus Zenbook 14 s procesorji AMD Ryzen Tudi prenosnik Asus Zenbook 14 s procesorji AMD Ryzen
pred 1 dnevom, 6 urami in 43 minutami
Procesorji AMD so med uporabniki osebnih računalnikov iz dneva v dan bolj priljubljeni, predvsem na račun naprednih in zmogljivih procesorjev družine Ryzen. To je verjetno tudi razlog, zakaj se za te procesorje vse bolj odločajo tudi proizvajalci prenosnikov. Med njimi še posebej izstopa podjetje (Računalniške novice)
Smrt starega kometa, peklenski oblet Sonca in težave evropskega roverja Smrt starega kometa, peklenski oblet Sonca in težave evropskega roverja
pred 1 dnevom, 6 urami in 57 minutami
Sveže iz vesolja: Evropski rover Rosalind Franklin je zašel v težave, z Mednarodne vesoljske postaje so vodili zabavo na Zemlji, Sončeva sonda Parker je opravila prva dva obleta naše zvezde . . .  (RTV SLO)
Novi procesorji AMD bodo še dodatno zagrenili življenje podjetju Intel Novi procesorji AMD bodo še dodatno zagrenili življenje podjetju Intel
pred 1 dnevom, 9 urami in 18 minutami
Podjetje AMD je nedavno ponudil v prodajo nove procesorje Ryzen družine 3000, ki temeljijo na osnovi zgradbe Zen 2 in so izdelani s pomočjo 7-nanometrske tehnologije. Poleg tega je ponudilo v prodajo še procesorja Ryzen 5 3400G in Ryzen 3 3200G, ki pa temeljita na osnovi jeder Zen+ izdelanih s (Računalniške novice)
S tem kablom lahko brez težav prevzamete nadzor nad računalnikom! S tem kablom lahko brez težav prevzamete nadzor nad računalnikom!
pred 1 dnevom, 11 urami in 58 minutami
Pametne mobilne telefone, tablične računalnike in druge mobilne naprave uporabljamo že na vsakem koraku. Zato se pogosto zgodi, da nas te zaradi izpraznjene baterije pustijo na cedilu ravno takrat, ko jih najbolj potrebujemo. To je tudi razlog, zakaj mobilne naprave vse pogosteje polnimo tudi na (Računalniške novice)
Všečne Bluetooth slušalke za manj kot 29 evrov Všečne Bluetooth slušalke za manj kot 29 evrov
pred 1 dnevom, 14 urami in 10 minutami
Trend brezžičnih Bluetooth slušalk je v tem trenutku v izjemnem porastu. Brezžično povezovanje precej bolj praktično od tistega s kabli. Kablov in klasičnih 3,5 milimetrskih priključkov je vse manj, miniaturne brezžične slušalke pa med uporabniki postajajo iz dneva v dan bolj priljubljene. Če še (Računalniške novice)
Počeno steklo na telefonu? Ni panike Počeno steklo na telefonu? Ni panike
pred 1 dnevom, 14 urami in 30 minutami
Počen zaslon, okvarjena baterija ali poškodovani priključek telefona so težave, s katerimi se uporabniki pametnih telefonov najpogosteje soočamo. To pa ne velja za uporabnike izbranih modelov pametnih telefonov Huaweia, ki jim je od 16. avgusta do 14. septembra na voljo do 50 % cenejša menjava. (Računalniške novice)