Novice - Tehnologija (slovenščina)

Tudi računalnik moramo kdaj pa kdaj temeljito očistiti in spihati Tudi računalnik moramo kdaj pa kdaj temeljito očistiti in spihati
pred 3 urami in 16 minutami
Čiščenje prepustite profesionalcem Tako kot na kateremkoli drugem predmetu, ki ga imate doma ali v pisarni, se tudi na sistemski enoti računalnika sčasoma nabere prah. Pa ne le na njegovi površini, kar je še najmanj problematično, temveč tudi na komponentah v njegovi notranjosti. Če še nikoli niste (Računalniške novice)
HONOR predstavlja serijo HONOR 20 HONOR predstavlja serijo HONOR 20
pred 3 urami in 47 minutami
Globalna znamka pametnih telefonov HONOR je danes v Londonu uradno predstavila svojo prvo serijo pametnih telefonov: HONOR 20 LITE, HONOR 20 in HONOR 20 PRO. Ta mojstrska zbirka dokazuje ne le odličnost HONOR-jeve N-serije, ki jo hvalijo zaradi vrhunskega oblikovanja in fotografske zmogljivosti. (Računalniške novice)
Novi Firefox se nedvomno splača vsaj preizkusiti Novi Firefox se nedvomno splača vsaj preizkusiti
pred 4 urami in 4 minutami
Nekdaj zelo priljubljen spletni brskalnik Mozilla Firefox danes uporablja le še okoli 9,6 odstotka uporabnikov, kar je le za odtenek več od deleža uporabnikov, ki prisega na Microsoftov zastareli brskalnik Internet Explorer. Ta namreč trenutno obvladuje okoli 9,5 odstotkov tržnega deleža brskalnikov, (Računalniške novice)
Google že pričel z razvojem Androida R Google že pričel z razvojem Androida R
pred 5 urami in 47 minutami
Podjetje Google je s pripravo mobilnega operacijskega Android Q naredili odlično delo, zato bo ta nedvomno igral zelo pomembno ali celo ključno vlogo na področju pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov. Ključna prednost novosti je namreč privzeta podpora za mobilne naprave, ki so (Računalniške novice)
Gladina morja bi se lahko povišala bolj, kot so pričakovali doslej Gladina morja bi se lahko povišala bolj, kot so pričakovali doslej
pred 21 urami in 2 minutama
Znanstveniki predvidevajo, da bi se lahko gladina morja zaradi pospešenega taljenja ledu v Grenlandiji in Antarktiki do konca stoletja povišala bolj, kot so pričakovali doslej.  (RTV SLO)
Preizkuševalec (m/ž) Preizkuševalec (m/ž)
pred 22 urami in 4 minutami
SIQ Ljubljana kot mednarodno uveljavljena institucija z dolgoletno tradicijo zaposluje ljudi, ki imajo znanje s področja varnosti proizvodov in sistemov, meroslovja, ocenjevanja sistemov vodenja, izobraževanja, preskušanja, certificiranja in kontrole igralniških tehnologij. Zaradi povečanega obsega (Računalniške novice)
Južna Koreja bo Windows 7 zamenjala za Linux Južna Koreja bo Windows 7 zamenjala za Linux
pred 23 urami in 3 minutami
Operacijski sistem Windows 7 je po mnenju mnogih še vedno eden najboljših sistemov podjetja Microsoft za osebne računalnike, pa čeprav ta ni več kos sodobnim izzivom. Ker pa pri računalniškem gigantu ne želijo ponoviti napake kot z operacijskim sistemom Windows XP, so trdno odločeni, da mu po desetih (Računalniške novice)
Microsoft bo do leta 2022 na področju umetne inteligence certificiral 15.000 zaposlenih Microsoft bo do leta 2022 na področju umetne inteligence certificiral 15.000 zaposlenih
pred 1 dnevom in 47 minutami
Microsoft se je odločil, da bo investiral v izobraževanje in certifikacijo zaposlenih na področju različnih "AI" veščin. V sodelovanju s ponudnikom izobraževanj, podjetjem General Assembly, si je Microsoft postavil cilj, da do leta 2022 izobrazi okrog 15.000 zaposlenih. Glavni cilj korporacije je (Računalniške novice)
Google razveljavil Huaweijevo licenco za Android in ostale storitve Google razveljavil Huaweijevo licenco za Android in ostale storitve
pred 1 dnevom, 1 uro in 7 minutami
Trumpov podpis izvršnega ukaza o prenehanju poslovanja s podjetji, ki predstavljajo grožnjo državni varnosti ZDA, je že začel kazati hude posledice. Google je nepričakovano umaknil Huaweijevo licenco za Android in ostale Googlove storitve. Huaweijevi telefoni bodo dobili Android Q, vendar z zamikom V praksi to pomeni, da bo Huawei nemudoma izgubil dostop do Googlovih posodobitev za […] (Dne)
DJ Umek tokrat ne bo DJ Umek tokrat ne bo "rolal", ampak bo govoril o pomenu družbenih omrežij
pred 1 dnevom, 1 uro in 26 minutami
Voditeljica Tara Zupančič se bo z DJ Umekom pogovarjala o pomenu družbenih omrežij, predvsem Instagrama, kot marketinškega orodja in drugih tehnololoških novosti, kot je blockchain, ki bo usodno vplival tudi na glasbeno industrijo. Za neutrudnega in večkrat nagrajenega didžeja in producenta je ves (Računalniške novice)