Novice - Tehnologija (slovenščina)

Motorola svetuje previdno ravnanje z novim prepogljivim telefonom Razr Motorola svetuje previdno ravnanje z novim prepogljivim telefonom Razr
pred 9 urami in 47 minutami
Podobno kot Huaweijev Mate X in Samsungov Galaxy Fold je tudi Motorolin prepogljivi telefon Razr doživel zamudo pri pričetku prodaje. Prednaročila za Razr so že odprta pri nekaterih ameriških operaterjih, ki bodo naprave kupcem predvidoma pričeli pošiljati s 6. februarjem. Skupaj z odprtjem prednaročil je Motorola tudi objavila nekaj videoposnetkov, v katerih predstavljajo funkcije telefona. […] (Dne)
Boeing uspešno testiral največje dvomotorno letalo na svetu Boeing uspešno testiral največje dvomotorno letalo na svetu
pred 10 urami in 1 minuto
Po daljši zamudi zaradi tehničnih težav z motorji je Boeing naposled uspešno opravil prvi testni let novega letala 777-9, ki je član nove družine letal 777X. Boeingova serija letal 777 je sicer stara že skoraj 26 let, najnovejši model 777-9 pa bo največje dvomotorno reaktivno letalo na svetu z dolžino skoraj 77 metrov in kar […] (Dne)
Android bo dobil svojo različico Applovega AirDropa Android bo dobil svojo različico Applovega AirDropa
pred 1 dnevom, 9 urami in 43 minutami
Enostavno deljenje datotek med napravami je področje, na katerem operacijski sistem Android bistveno zaostaja za Applovimi napravami, ki omogočajo funkcijo AirDrop že skozi svoj operacijski sistem. Uporabniki Androida so se morali za podobne rešitve zanašati na drugo programsko opremo, ki pa ne deluje tako gladko kot AirDrop. Funkcija Android Beam je sicer že omogočala nekaj […] (Dne)
Vine je dobil uradnega naslednika v obliki novega družabnega omrežja Byte
pred 1 dnevom, 9 urami in 43 minutami
Priljubljena aplikacija za snemanje in deljenje nekajsekundnih videposnetkov Vine je uradno prenehala z delovanjem leta 2017, vendar je njen glavni ustanovitelj, Dom Hofmann, že leta 2015 pričel z delom na njenen nasledniku, ki je dolgo bil znan le pod imenom V2. Ime se je kasneje spremenilo v Byte, prvotno načrtovani uradni datum izida pa je […] (Dne)
Zmaj pobegnil eksploziji, slavnemu Spitzerju šteti dnevi, 6-tonska satelitska bomba tiktaka Zmaj pobegnil eksploziji, slavnemu Spitzerju šteti dnevi, 6-tonska satelitska bomba tiktaka
25. januar 2020 (14:54)
Sveže iz vesolja: Crew Dragon je uspešno opravil preizkus pobega sredi poleta, veliki vesoljski teleskop Spitzer ima pred seboj samo še pet dni, Curiosity se je prebil skozi še eno okvaro . . . Vse to in še več v 35. Vesoljskem tedniku.  (RTV SLO)
Tehnologija 5G: grožnja zdravju ali zgolj vihar v kozarcu vode? Tehnologija 5G: grožnja zdravju ali zgolj vihar v kozarcu vode?
24. januar 2020 (16:58)
"Včasih smo govorili o Evropi dveh hitrosti, pri 5G imamo Evropo več hitrosti. Nekatere države so precej naprej, toda potekajo debate o varnosti, o vplivu na zdravje, etičnem vidiku . . . Slovenija ne bo zadnja skakala na ta vlak," pravi minister Medved.  (RTV SLO)
Microsoft predstavil izgled aplikacij na dvozaslonskih napravah Microsoft predstavil izgled aplikacij na dvozaslonskih napravah
24. januar 2020 (11:12)
Microsoft je lanskega oktobra predstavil novo strojno opremo, med katero sta najbolj izstopali dvozaslonski napravi Surface Duo in Surface Neo. Surface Duo bo opremljen z operacijskim sistemom Android, Surface Neo pa s prilagojeno različico namiznega operacijskega sistema Windows 10, ki se bo imenovala Windows 10X. Podjetje je na predstavitvi večinoma govorilo o strojni plati naprav, […] (Dne)
Fujifilm predstavil novi brezzrcalni fotoaparat za začetnike Fujifilm predstavil novi brezzrcalni fotoaparat za začetnike
24. januar 2020 (11:00)
Le nekaj ur po tem, ko so na splet ušle prve neuradne informacije o Fujifilmovem novem brezzrcalnem fotoaparatu X-T200, je podjetje dopolnilo manjkajoče informacije z uradno predstavitvijo. X-T200 bo nasledil model X-T100, ki je bil namenjen predvsem fotografom začetnikom, novi model pa prinaša kar nekaj občutnih izboljšav. Senzor bo še vedno tipa APS-C, torej velikosti […] (Dne)
Pri umetni inteligenci smo daleč od kakršne koli zavesti Pri umetni inteligenci smo daleč od kakršne koli zavesti
24. januar 2020 (05:20)
Računalničarka Marinka Žitnik je podrobno spoznala razlike med evropskim in ameriškim univerzitetnim sistemom, kot pravi, "v ZDA nikomur niti na pamet ne pade, da bi si pisal neke ure in dodatke, ki jih ne opravlja. Nihče si ne piše ur. " (RTV SLO)
Zmanjšajte uporabo telefona s tremi novimi Googlovimi aplikacijami Zmanjšajte uporabo telefona s tremi novimi Googlovimi aplikacijami
23. januar 2020 (11:10)
Google je poglavitna sila za razvojem operacijskega sistema Android in hkrati tudi proizvajalec pametnih telefonov. Zaradi tega toliko bolj čudi dejstvo, da se Google vedno bolj posveča odkrivanju novih načinov, kako omejiti uporabo telefona. Lankega decembra je podjetje predstavilo funkcijo Focus Mode, ki je omogočila začasno onemogočitev zagona izbranih aplikacij, sedaj pa predstavljajo kar tri […] (Dne)