Novice - Tehnologija (slovenščina)

LG naznanil dobo televizorjev ločljivosti 8K! LG naznanil dobo televizorjev ločljivosti 8K!
pred 7 urami in 5 minutami
Na trgu že najdemo nekaj televizijskih zaslonov, ki za prikaz slik ponujajo ločljivost 8K oziroma 7680 x 4320 slikovnih točk. To v praksi pomeni, da televizorji za prikazovanje slik uporabljajo kar 33 milijonov osvetljenih slikovnih točk, kar seveda pripomore h kristalno čistemu prikazu slik. (Računalniške novice)
Skrivnosti digitalizacije v turizmu in Družbe 5.0 Skrivnosti digitalizacije v turizmu in Družbe 5.0
pred 7 urami in 8 minutami
Na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani (FE UL) bo v sredo, 25. septembra 2019, med 14. uro in 18.30 potekala dobrodelna konferenca Skrivnosti digitalizacije v turizmu in Družbe 5.0, ki jo organizirajo Katedra za IKT FE UL, Rotary klub Ljubljana Center in Rotary klub Logatec. (Računalniške novice)
Indija popolnoma prepovedala elektronske cigarete Indija popolnoma prepovedala elektronske cigarete
pred 8 urami in 46 minutami
Le dan za tem, ko je zvezna država New York prepovedala prodajo elektronskih cigaret z dodanimi okusi, je indijska ministrica za finance na konferenci za medije oznanila popolno prepoved elektronskih cigaret. Izvršni odlok prepoveduje proizvodnjo, prodajo, oglaševanje in uvoz elektronskih cigaret. Odlok čaka še na potrditev predsednika države, kar je običajno le formalnost. Sama uporaba […] (Dne)
Amazon naj bi popolnoma odpravil emisije ogljika do leta 2040 Amazon naj bi popolnoma odpravil emisije ogljika do leta 2040
pred 8 urami in 49 minutami
Pariški sporazum, ki so ga leta 2015 podpisali predstavniki večine držav na svetu, predvideva znižanje emisij toplogrednih plinov do leta 2050. Emisije naj bi države znižale do tolikšne mere, da se ozračje Zemlje ne bi segrelo za več kot dve stopinji celzija. Za bolj ambiciozen načrt, po katerem se Zemljino ozračje ne bi segrelo za […] (Dne)
Preklopni telefon Samsung s podporo za omrežje 5G? Preklopni telefon Samsung s podporo za omrežje 5G?
pred 9 urami in 8 minutami
Preklopni pametni mobilni telefoni Android ponovno vse bolj prihajajo v ospredje, saj se zaradi praktičnosti zanje odloča vse več proizvajalcev in s tem posledično uporabnikov. Med vsemi naj bi kmalu še posebej izstopalo podjetje Samsung, saj bo pripravilo telefon, ki ob primeren tudi za (Računalniške novice)
Raziskava Kaspersky: spletno rudarjenje lahko letno povzroči do 800 ton emisij CO2 Raziskava Kaspersky: spletno rudarjenje lahko letno povzroči do 800 ton emisij CO2
pred 10 urami in 58 minutami
Aplikacije za spletno rudarjenje bi lahko v letu 2018 porabile do 18,8 gigavatov električne energije. To je primerljivo z letno količino porabe energije na Poljskem, hkrati pa to pomeni, da je pliv spletnega rudarjenja na okolje blizu 800 ton emisij ogljikovega dioksida na leto. (Računalniške novice)
IBM z najzmogljivejšim kvantnim računalnikom doslej! IBM z najzmogljivejšim kvantnim računalnikom doslej!
pred 11 urami in 15 minutami
V zadnjem času je bilo mogoče zaslediti kar nekaj člankov o kvantnih računalnikih, ki namesto bitov uporabljajo kubite. To znatno poveča hitrost preračunavanja in količino informacij, ki jih lahko računalnik shrani. Kvantni računalniki to izvajajo s pomočjo še enega kvantnega pojava, ki se imenuje (Računalniške novice)
Mlada znanstvenica, ponos Grčije, zavajala in lagala o svojih dosežkih? Mlada znanstvenica, ponos Grčije, zavajala in lagala o svojih dosežkih?
pred 11 urami in 44 minutami
Grčijo vznemirja primer 31-letne Eleni Antoniadu, ki velja za eno najuspešnejših in najbolj priznanih znanstvenic v državi. Trdi, da je bila zaposlena pri Nasi, po njej so izdelali barbiko, a njena izjemna kariera se vse bolj kaže kot laž.  (RTV SLO)
Astronavti se bodo usposabljali v kraški jami na območju Škocjana Astronavti se bodo usposabljali v kraški jami na območju Škocjana
pred 12 urami in 43 minutami
Šest astronavtov se bo spustilo v kraško podzemlje in v zapletenem jamskem sistemu iskalo pot do vode. Gre za program usposabljanja astronavtov, ki ga Evropska vesoljska agencija izvaja že vrsto let, tokrat prvič v Sloveniji.  (RTV SLO)
Superpoceni telefon za ljubitelje mobilnih iger! Superpoceni telefon za ljubitelje mobilnih iger!
pred 12 urami in 53 minutami
Ker so mobilne igre vse bolj v vzponu, so se pri podjetju Huawei odločili za pripravo posebne različice pametnega mobilnega telefona družine Honor, ki je namenjen predvsem igranju mobilni iger. Tu gre za oblikovno všečni pametni mobilni telefon Honor Play 3s, ki je pričakovano opremljen z relativno (Računalniške novice)