Novice - Tehnologija (slovenščina)

Skoraj izumrle sumatrske nosoroge bodo poskušali klonirati Skoraj izumrle sumatrske nosoroge bodo poskušali klonirati
pred 1 dnevom, 4 urami in 10 minutami
Znanstveniki na univerzi v Kuala Lumpurju bodo poskušali klonirati mladiča praktično izumrle vrste sumatrskega nosoroga.  (RTV SLO)
Huawei: Ne gre za varnost, ampak geopolitični položaj Huawei: Ne gre za varnost, ampak geopolitični položaj
pred 1 dnevom, 8 urami in 28 minutami
Podpredsednik Huaweia Technologies Radoslaw Kedzia je dejal, da jih je slovenski podpis skupne izjave z ZDA o omrežju 5G presenetil, saj so ga številne države EU-ja zavrnile. Ne gre za spletno varnost, ampak geopolitični položaj, je dejal.  (RTV SLO)
Skrb glede Huaweija ameriškega zunanjega ministra prinesla tudi v Slovenijo Skrb glede Huaweija ameriškega zunanjega ministra prinesla tudi v Slovenijo
13. avgust 2020 (06:09)
Na uradnem obisku v Sloveniji bo danes ameriški zunanji minister Mike Pompeo. V ospredju obiska bo podpis izjave o varnosti telekomunikacijskih omrežij 5G.  (RTV SLO)
Na Bledu že vse pripravljeno za Pompea in podpis memoranduma Na Bledu že vse pripravljeno za Pompea in podpis memoranduma
13. avgust 2020 (06:09)
Na uradnem obisku v Sloveniji bo danes ameriški zunanji minister Mike Pompeo. V ospredju obiska bo podpis izjave o varnosti telekomunikacijskih omrežij 5G.  (RTV SLO)
Janša in Pompeo menita, da bo podpis okrepil nacionalno varnost in blaginjo držav Janša in Pompeo menita, da bo podpis okrepil nacionalno varnost in blaginjo držav
13. avgust 2020 (06:09)
Slovenski in ameriški minister za zunanje zadeve, Anže Logar in Mike Pompeo, sta podpisala izjavo o varnosti telekomunikacijskih omrežij 5G.  (RTV SLO)
Danes bo najlepša noč za opazovanje utrinkov Danes bo najlepša noč za opazovanje utrinkov
12. avgust 2020 (06:54)
V današnji noči bomo lahko na slovenskem nebu opazovali roj meteorjev. Najbolje bo viden v prvi polovici noči na območjih brez umetne razsvetljave.  (RTV SLO)
Ponoči bomo lahko opazovali nebo, polno utrinkov Ponoči bomo lahko opazovali nebo, polno utrinkov
12. avgust 2020 (06:54)
Na slovenskem nebu bomo ponoči lahko opazovali roj meteorjev. Najbolje bo viden v prvi polovici noči na območjih brez umetne razsvetljave.  (RTV SLO)
Kalifornija razsodila, da mora Uber voznike obravnavati kot zaposlene Kalifornija razsodila, da mora Uber voznike obravnavati kot zaposlene
11. avgust 2020 (12:06)
Vožnja za Uber je v državah, kjer je storitev prisotna (Sloveniji najbližje Uber deluje v Zagrebu), za številne voznike glavni vir dohodka ali pa priložnost za občasni zaslužek. Vozniki ne uporabljajo Uberjevih avtomobilov, ampak si morajo priskrbeti lastno vozilo, da lahko začnejo delati. Prav tako vozniki, tudi če polni delovni čas vozijo za Uber, v […] (Dne)
Slovenija dobra pri dostopnosti spleta, slaba pri digitalizaciji javne uprave Slovenija dobra pri dostopnosti spleta, slaba pri digitalizaciji javne uprave
09. avgust 2020 (10:40)
Slovenija se je na lestvici digitalne kakovosti življenja med 85 državami uvrstila na 23. mesto, v skupnem seštevku pa se je najbolje odrezala Danska.  (RTV SLO)
Poskok ladje za Mars, spektakularna eksplozija in vrnitev Burana Poskok ladje za Mars, spektakularna eksplozija in vrnitev Burana
08. avgust 2020 (17:00)
Prototip vesoljske ladje za Mars Starship je opravil prvi polet in pristanek, Rusi nameravajo obnoviti proizvodno raketoplanov, posledice eksplozije v Bejrutu so vidne z vesolja . . . Vse to in še več v 60. Vesoljskem tedniku.  (RTV SLO)