Novice - Tehnologija (slovenščina)

Juno skoraj pogubljen, SLS počil, Hubble ujel prišleka iz medzvezdnega prostora Juno skoraj pogubljen, SLS počil, Hubble ujel prišleka iz medzvezdnega prostora
pred 13 urami in 54 minutami
Sveže iz vesolja: Teleskop Hubble je posnel komet, ki je prišel iz nekega tujega sistema, Nasa je izbrala mesto naslednjega pristanka na asteoridu, pa skoraj izgubila sondo Juno pri Jupitru . . . Vse to in še več v 29. izdaji Vesoljskega tednika.  (RTV SLO)
Juno skoraj pogubljena, SLS počil, Hubble ujel prišleka iz medzvezdnega prostora Juno skoraj pogubljena, SLS počil, Hubble ujel prišleka iz medzvezdnega prostora
pred 13 urami in 54 minutami
Sveže iz vesolja: Teleskop Hubble je posnel komet, ki je prišel iz nekega tujega sistema, Nasa je izbrala mesto naslednjega pristanka na asteroidu, pa skoraj izgubila sondo Juno pri Jupitru . . . Vse to in še več v 29. izdaji Vesoljskega tednika.  (RTV SLO)
Obvestilo o obstoju lažnih strani MMC RTV Slovenija Obvestilo o obstoju lažnih strani MMC RTV Slovenija
pred 1 dnevom, 14 urami in 22 minutami
Na družbenem omrežju Facebook so se začela širiti sporočila s povezavami na prispevke, ki se nahajajo na lažni spletni strani MMC RTV Slovenija. Gre za prevare, ki zlorabljajo ime in blagovno znamko.  (RTV SLO)
BMW bo podpiral Android Auto BMW bo podpiral Android Auto
pred 1 dnevom, 18 urami in 30 minutami
Googlov sistem Android Auto, ki omogoča preslikavo telefona z operacijskim sistemom Android na prikazni sistem avtomobila, je proizvajalcem na voljo že od leta 2015, vendar je njegova posvojitev zelo počasna. Glede na razdrobljenost trga telefonov z Androidom ne preseneča, da se je za veliko bolj priljubljenega izkazal Applov CarPlay, ki je omogočen na veliko večjem […] (Dne)
Manj kot 10% kupcev se odloča za najdražje telefone Manj kot 10% kupcev se odloča za najdražje telefone
pred 1 dnevom, 19 urami in 6 minutami
Svetovna prodaja telefonov se je z letošnjim novembrom povečala za dva odstotka v primerjavi z enakim obdobjem lani. Večje prodajne številke so dobra novica za proizvajalce, ki so se v zadnjih dveh letih soočali z vztrajnim padanjem prodaje naprav. Razlogov za nižjo prodajo je več, izpostavitve vredna sta predvsem dva: pomanjkanje občutnejših inovacij, ki bi […] (Dne)
Odkrita nova varnostna luknja na Intelovih procesorjih Odkrita nova varnostna luknja na Intelovih procesorjih
12. december 2019 (11:07)
Intel je doživel velik udarec kar se ugleda tiče z varnostnima pomanjkljivostima Meltdown in Spectre. Pomanjkljivosti sta bili odpravljeni z varnostnimi posodobitvami programske opreme, Intel pa je že imel razvito tehnologijo SGX (Software Guard Extensions), ki naj bi skrbela za varnost najbolj občutljivih podatkov na računalniku. SGX je nabor navodil, ki določene dele programske kode […] (Dne)
Opravljen prvi uspešen let komercialnega električnega letala Opravljen prvi uspešen let komercialnega električnega letala
12. december 2019 (11:00)
Do sedaj je bilo predstavljenih že kar nekaj konceptov električnih letal, nekatera med njimi so tudi že naprodaj, denimo Pipistrelov Alpha Electro, ki je namenjen predvsem urjenju pilotov in rekreativnemu letenju. Med vsemi do sedaj predstavljenimi in testiranimi modeli pa ni bilo niti enega letala, namenjenega komercialnim letom. Podjetje Harbour Air, ki skrbi za razvoj […] (Dne)
Kitajska širi optično omrežje z neverjetno hitrostjo Kitajska širi optično omrežje z neverjetno hitrostjo
11. december 2019 (11:35)
Dostop do interneta preko optičnega omrežja je pomemben korak naprej za prihodnost vsake države, saj ne vodi le do povečanja produktivnosti, temveč tudi k širitvi ostalih tehnologij, ki se za delovanje zanašajo na hitro internetno povezavo (pametni dom, javna WiFi omrežja, polnilne postaje za električna vozila itd.). Kitajska je v zadnjih letih naredila največ v […] (Dne)
NordVPN ponuja nagrado za odkrite varnostne luknje NordVPN ponuja nagrado za odkrite varnostne luknje
11. december 2019 (11:19)
VPN program naj bi uporabniku zagotovil nekoliko višjo stopnjo anonimnosti in varnosti kot običajno brskanje po spletu. Ne smemo pa pozabiti, da so omrežja VPN še vedno vezana na enako infrastrukturo in zato izpostavljena enakim tveganjem. Eden izmed bolj priljubljenih ponudnikov te storitve, NordVPN, je letošnjega oktobra javnosti razkril, da so bili lanskega marca tarča […] (Dne)
Bosch in Mercedes-Benz pričenjata s testiranjem samovozečih avtomobilov Bosch in Mercedes-Benz pričenjata s testiranjem samovozečih avtomobilov
10. december 2019 (11:26)
Nemška velikana Mercedes-Benz in Bosch sta že letošnjega julija oznanila, da nameravata v drugi polovici leta pričeti s testiranjem samovozečih avtomobilov v kalifornijskem mestu San Jose. S skoraj dvema milijonoma prebivalcev je San Jose tretja največja metropola v Kaliforniji in kot takšen ravno pravi izziv za razvijajočo se tehnologijo. Po napovedih se bo populacija San […] (Dne)