Novice - Tehnologija (slovenščina)

v ZDA začasno omilili sankcije zoper Huawei v ZDA začasno omilili sankcije zoper Huawei
pred 27 minutami
Čeprav vohunske aktivnosti podjetju Huawei doslej še niso bile dokazane, se je nanj nedavno spravilo podjetje Google. Računalniški gigant je namreč s kitajskim velikanom prekinil sodelovanje, in sicer v delu, ki se nanaša na prenos programske opreme in tehničnih storitev. Ta poteza naj bi močno (Računalniške novice)
Računalnik vse-v-enem za ljubitelje računalniških iger! Računalnik vse-v-enem za ljubitelje računalniških iger!
pred 2 urama in 35 minutami
Čeprav so računalniki vse-v-enem običajno namenjeni za manj zahtevnejša opravila, to nikakor ne drži za novi računalniški sistem kitajskega velikana Colorful. Njihov najnovejši osebni računalnik »vse-v-enem« s prodajno oznako iGame G-One je namreč dovolj zmogljiv, da lahko z njim poganjamo tudi (Računalniške novice)
Tudi računalnik moramo kdaj pa kdaj temeljito očistiti in spihati Tudi računalnik moramo kdaj pa kdaj temeljito očistiti in spihati
pred 3 urami in 31 minutami
Čiščenje prepustite profesionalcem Tako kot na kateremkoli drugem predmetu, ki ga imate doma ali v pisarni, se tudi na sistemski enoti računalnika sčasoma nabere prah. Pa ne le na njegovi površini, kar je še najmanj problematično, temveč tudi na komponentah v njegovi notranjosti. Če še nikoli niste (Računalniške novice)
HONOR predstavlja serijo HONOR 20 HONOR predstavlja serijo HONOR 20
pred 4 urami in 2 minutama
Globalna znamka pametnih telefonov HONOR je danes v Londonu uradno predstavila svojo prvo serijo pametnih telefonov: HONOR 20 LITE, HONOR 20 in HONOR 20 PRO. Ta mojstrska zbirka dokazuje ne le odličnost HONOR-jeve N-serije, ki jo hvalijo zaradi vrhunskega oblikovanja in fotografske zmogljivosti. (Računalniške novice)
Novi Firefox se nedvomno splača vsaj preizkusiti Novi Firefox se nedvomno splača vsaj preizkusiti
pred 4 urami in 19 minutami
Nekdaj zelo priljubljen spletni brskalnik Mozilla Firefox danes uporablja le še okoli 9,6 odstotka uporabnikov, kar je le za odtenek več od deleža uporabnikov, ki prisega na Microsoftov zastareli brskalnik Internet Explorer. Ta namreč trenutno obvladuje okoli 9,5 odstotkov tržnega deleža brskalnikov, (Računalniške novice)
Google že pričel z razvojem Androida R Google že pričel z razvojem Androida R
pred 6 urami in 2 minutama
Podjetje Google je s pripravo mobilnega operacijskega Android Q naredili odlično delo, zato bo ta nedvomno igral zelo pomembno ali celo ključno vlogo na področju pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov. Ključna prednost novosti je namreč privzeta podpora za mobilne naprave, ki so (Računalniške novice)
Gladina morja bi se lahko povišala bolj, kot so pričakovali doslej Gladina morja bi se lahko povišala bolj, kot so pričakovali doslej
pred 21 urami in 16 minutami
Znanstveniki predvidevajo, da bi se lahko gladina morja zaradi pospešenega taljenja ledu v Grenlandiji in Antarktiki do konca stoletja povišala bolj, kot so pričakovali doslej.  (RTV SLO)
Preizkuševalec (m/ž) Preizkuševalec (m/ž)
pred 22 urami in 19 minutami
SIQ Ljubljana kot mednarodno uveljavljena institucija z dolgoletno tradicijo zaposluje ljudi, ki imajo znanje s področja varnosti proizvodov in sistemov, meroslovja, ocenjevanja sistemov vodenja, izobraževanja, preskušanja, certificiranja in kontrole igralniških tehnologij. Zaradi povečanega obsega (Računalniške novice)
Južna Koreja bo Windows 7 zamenjala za Linux Južna Koreja bo Windows 7 zamenjala za Linux
pred 23 urami in 18 minutami
Operacijski sistem Windows 7 je po mnenju mnogih še vedno eden najboljših sistemov podjetja Microsoft za osebne računalnike, pa čeprav ta ni več kos sodobnim izzivom. Ker pa pri računalniškem gigantu ne želijo ponoviti napake kot z operacijskim sistemom Windows XP, so trdno odločeni, da mu po desetih (Računalniške novice)
Microsoft bo do leta 2022 na področju umetne inteligence certificiral 15.000 zaposlenih Microsoft bo do leta 2022 na področju umetne inteligence certificiral 15.000 zaposlenih
pred 1 dnevom, 1 uro in 2 minutama
Microsoft se je odločil, da bo investiral v izobraževanje in certifikacijo zaposlenih na področju različnih "AI" veščin. V sodelovanju s ponudnikom izobraževanj, podjetjem General Assembly, si je Microsoft postavil cilj, da do leta 2022 izobrazi okrog 15.000 zaposlenih. Glavni cilj korporacije je (Računalniške novice)