Novice - Tehnologija (slovenščina)

Gospodarstvo potrebuje visokošolske inovacije Gospodarstvo potrebuje visokošolske inovacije
pred 1 uro in 6 minutami
Fakulteta je s skoraj 300 zaposlenimi in več kot 200 raziskovalci trenutno ena izmed največjih raziskovalnih organizacij v severovzhodni Sloveniji. Predstavlja močan dejavnik v svojem okolju, še posebej, ker zaposleni na FERI prenašajo vrhunske raziskovalne rezultate na študente in lokalno ter (Računalniške novice)
Ugoden komplet za nadzor stanovanja, pisarne, vikenda, lokala … Ugoden komplet za nadzor stanovanja, pisarne, vikenda, lokala …
pred 2 urama in 6 minutami
Iščete zmogljiv video nadzorni sistem visoke kakovosti po kar najboljši ceni? Če je odgovor pritrdilen, je kot nalašč za vas Wi-Fi nadzorni komplet, pri katerem bodo skrbi zaradi kablov odveč.   S kompletom 4 kamer, ki vsebuje že vgrajen snemalnik in 1TB prostora na disku bo vse skupaj še lažje. (Računalniške novice)
OnePlus TV z naprednim zaslonom QLED OnePlus TV z naprednim zaslonom QLED
pred 2 urama in 30 minutami
Pred kratkim smo poročali o nameri podjetja OnePlus da ponudi v prodajo njegov prvi pametni televizor, in sicer pod blagovno znamo OnePlus TV. Novost naj bi bila na voljo v štirih različicah, in sicer z diagonalami velikosti 109,2 centimetrov oziroma 43 palcev, 139,7 centimetrov oziroma 55 palcev, (Računalniške novice)
Rusi poslali robota v vesolje, poslednji polet ameriške rakete, Indijci gredo na Luno Rusi poslali robota v vesolje, poslednji polet ameriške rakete, Indijci gredo na Luno
pred 16 urami in 5 minutami
Sveže iz vesolja: Rusi so po 33 letih prvič izstrelili Sojuz brez posadke, ameriška raketa Delta IV M je kljub 100-odstotni uspešnosti propadla, Mednarodno vesoljsko postajo pa prenavljajo v pripravah na najnovejše vesoljske ladje.  (RTV SLO)
Kaj je zajtrk prvakov? Kaj je zajtrk prvakov?
pred 18 urami in 6 minutami
Pravilo 10.000 ur Če bi bilo res potrebnih samo 10.000 ur, potem bi po petih letih službe za sabo že imeli to vsoto ur. Vzeli smo predpostavko, da delate približno 2.000 ur na leto in bi torej morali biti po petih letih službe vrhunski na svojem področju. Kako dobri bi šele morali biti potem po 10, (Računalniške novice)
Vodno hlajeni Redmi Note 8 Pro Vodno hlajeni Redmi Note 8 Pro
pred 20 urami in 54 minutami
Relativno poceni izdelki podjetja Xiaomi na področju pametnih mobilnih telefonov Android se lahko brez težav kosajo z izdelki vodilnih podjetij. To bo povsem držalo tudi za njihov pametni mobilni telefon Redmi Note 8 Pro, ki bo naprodaj še pred jesenjo. Novost bo namreč opremljena z nadvse zmogljivim (Računalniške novice)
Android Q sedaj zgolj Android 10 Android Q sedaj zgolj Android 10
pred 22 urami in 39 minutami
Nedavno smo poročali o tem, da je podjetje Google javnosti razkrilo, da je zdajšnja, šesta poskusna različica novosti dejansko tudi zadnja, ki bo na voljo za preizkušanje. To dejansko pomeni, da bo naslednja različica dejansko končna, vsebovala pa bo septembrske varnostne popravke. Sedaj pa je znano (Računalniške novice)
Konec ciljnih oglasov za otroke na YouTubu Konec ciljnih oglasov za otroke na YouTubu
pred 23 urami in 14 minutami
YouTube bo prenehal s prikazovanjem targetiranih oglasov v videih, ki so namenjeni otrokom. Bloomberg je pridobil te informacije iz zanesljivih virov, YouTube pa naj bi se trenutno nahajal v zadnji fazi načrtovanja izpeljave ideje. Ameriška vladna agencija Federalna trgovinska komisija je začela s (Računalniške novice)
Nokia v 2020 s poceni telefonom 5G Nokia v 2020 s poceni telefonom 5G
pred 1 dnevom, 1 uro in 2 minutama
Globalna uvedba mobilnega omrežja pete generacije oziroma 5G v prvi vrsti prinaša predvsem hitrejše in bolj zanesljive mobilne povezave, s sabo pa bo seveda prinesla tudi prihod večjega števila naprav, povezanih z internetom za pametne domove. Poleg tega ima novo omrežje vsaj na papirju velik (Računalniške novice)
Z biofeedback masko in dihanjem nad stres Z biofeedback masko in dihanjem nad stres
pred 1 dnevom, 1 uro in 6 minutami
Sproščenost je v življenju pomembna, prav tako je pomembna tudi pri učenju. Premalo se zavedamo, da se moramo učiti sproščeni, saj tako informacije sprejemamo na najboljši možen način. Če smo sproščeni, smo tudi bolj učinkoviti na delovnem mestu, hkrati pa omejimo stres, ki je danes tako zelo prisoten. (Računalniške novice)