Novice - Tehnologija (slovenščina)

Kakšen bo vpliv koronavirusa na tehnološko industrijo? Kakšen bo vpliv koronavirusa na tehnološko industrijo?
pred 2 urama in 2 minutama
O umiku proizvajalcev s sejma mobilne tehnologije MWC v Barceloni smo že poročali, ravno tako smo poročali o predvidenem naraščanju cen LCD zaslonov zaradi omejenega delovanja nekaterih tovarn v Wuhanu, ki je epicenter izbruha koronavirusa. Analitsko podjetje TrendForce, ki se osredotoča predvsem na analizo globalnih dobavnih verig, je izdalo podrobnejše poročilo o vplivu koronavirusa na […] (Dne)
TCL-jev novi telefon naj bi imel raztegljiv zaslon TCL-jev novi telefon naj bi imel raztegljiv zaslon
pred 2 urama in 10 minutami
Kitajski proizvajalec TCL, ki ga poznamo predvsem po zaslugi kakovostnih nizkocenovnih televizijskih sprejemnikov, je pred časom napovedal, da se podaja v vode mobilne telefonije. Prve prototipe svojega telefona TCL 10 Pro smo že imeli priložnost videti, pred nekaj dnevi pa so spletu pričele krožiti fotografije drugega TCL-jevega telefona s precej bolj nenavadno obliko. Po slikah […] (Dne)
Bruseljska strategija za digitalno prihodnost na temelju visokih etičnih standardov Bruseljska strategija za digitalno prihodnost na temelju visokih etičnih standardov
pred 22 urami in 36 minutami
Evropska komisija je predstavila digitalno strategijo, s katero naj bi Evropa postala pomembna igralka na digitalnem področju, na katerem zdaj zaostaja za ZDA in Kitajsko – pri tem pa si prizadevajo ohraniti visoke varnostne in etične standarde.  (RTV SLO)
Tesla zaradi protestov začasno ustavila dela na novi tovarni v Nemčiji Tesla zaradi protestov začasno ustavila dela na novi tovarni v Nemčiji
18. februar 2020 (10:52)
Ameriški proizvajalec električnih avtomobilov Tesla je lansko leto napovedal izgradnjo svoje četrte tovarne Gigafactory v Nemčiji, vzhodno od Berlina. V tovarni naj bi letno sestavili okoli pol milijona avtomobilov, v njej pa bo zaposlenih skoraj 12 000 delavcev. Podjetje (še) ni prejelo uradne odobritve za gradnjo s strani pristojnih organov, so pa dobili dovoljenje za […] (Dne)
Samsungov Galaxy Z Flip že kaže prve težave z vzdržljivostjo
18. februar 2020 (10:43)
Ena izmed najbolj impresivnih specifikacij Samsungovega novega prepogljivega telefona Galaxy Z Flip je bila navedba o uporabi ultra tanke plasti stekla na zaslonu. Z njo bi bil zaslon bolj vzdržljiv kot pri do sedaj predstavljenih prepogljivih telefonih. Ti so imeli zaslone prevlečene s plastiko, saj tehnologija za izdelavo tako fleksibilnega stekla še ni bila dodelana. Glede […] (Dne)
Microsoft umaknil novo posodobitev za Windows 10 Microsoft umaknil novo posodobitev za Windows 10
17. februar 2020 (11:06)
Težave s posodobitvami za Windows 10 niso nič novega, vendar običajno vplivajo na manjše število uporabnikov in niso tako kritične, da bi jih Microsoft umaknil s svojih strežnikov. Novi posodobitvi KB4532693 in KB4524244 pa sta marsikomu povzročili tako hude težave, da ju je Microsoft moral umakniti s strežnikov in uporabnikom svetovati, da naj ju izbrišejo, […] (Dne)
Sony ima težave s ceno PlayStationa 5
17. februar 2020 (11:00)
Po poročanju spletne strani Bloomberg, naj bi se japonski Sony soočal s precejšnjimi težavami glede postavljanje cene svoji novi konzoli PlayStation 5. Težave s ceno so se pojavile predvsem zaradi težave z dobavljanjem nekaterih komponent kot sta denimo pomnilnika vrste DRAM in NAND. PlayStation 5 naj bi zaradi tega že dosegel ceno 450 ameriških dolarjev […] (Dne)
Sony ima težave s ceno PlayStationa 5
17. februar 2020 (11:00)
Po poročanju spletne strani Bloomberg naj bi se japonski Sony soočal s precejšnjimi težavami glede postavljanje cene svoji novi konzoli PlayStation 5. Težave s ceno so se pojavile predvsem zaradi težave z dobavljanjem nekaterih komponent, kot sta denimo pomnilnika vrste DRAM in NAND. PlayStation 5 naj bi zaradi tega že dosegel ceno 450 ameriških dolarjev […] (Dne)
Z aprilom prvi slovenski teleskop v Čilu. Z aprilom prvi slovenski teleskop v Čilu. "Stal bo na odlični lokaciji."
16. februar 2020 (09:57)
Univerza v Novi Gorici v okviru projekta GoChile v sodelovanju s slovensko astronomsko revija Spika postavlja prvi slovenski teleskop v Čilu.  (RTV SLO)
ZDA svarijo: Huaweiev 5G bo ogrozil zavezništva ZDA svarijo: Huaweiev 5G bo ogrozil zavezništva
15. februar 2020 (17:30)
Obrambni minister ZDA Mark Esper je posvaril, da bo ameriško-evropsko zavezništvo, vključno s prihodnostjo Nata, ogroženo, če bodo evropske države v svojih 5G-mrežah uporabile kitajsko Huaweievo tehnologijo.  (RTV SLO)