Novice - Tehnologija (slovenščina)

Segrejte vodo s pomočjo sončnih celic! Segrejte vodo s pomočjo sončnih celic!
pred 4 urami in 15 minutami
Sončna energija ima kup super lastnosti, ki smo jih do danes premalo uporabljali. Poleg tega, da gre za čisto energijo, je tudi praktično neizčrpna, in prav zato so mnogi že spoznali, da se vanjo splača investirati, saj poleg tega, da z njo ne onesnažujemo okolja, na dolgi rok tudi prihranimo. (Računalniške novice)
Preprosta in učinkovita dvonivojska avtentikacija (2FA) Preprosta in učinkovita dvonivojska avtentikacija (2FA)
pred 7 urami in 48 minutami
Varnost dostopnih gesel, ki jih uporabljamo za dostop do aplikacij in storitev, je vedno bolj pod vprašajem. Načinov, kako pridobiti ali celo uganiti geslo posameznega uporabnika, je namreč veliko, predvsem pa je to lažje in cenejše od iskanja ranljivosti v informacijskih sistemih ter aplikacijah. (Računalniške novice)
Prevažaj se na elektriko! Prevažaj se na elektriko!
pred 8 urami in 15 minutami
Z električnimi prevoznimi sredstvi lahko po mestu hitreje in z manj napora premagujemo večje razdalje kot na primer z navadnim kolesom. Hkrati pa so električna kolesa in hoverboardi manjši in bolj okretni kot avtomobili ali motorji, z njimi tako tudi v mestnih središčih zlahka pridemo točno do (Računalniške novice)
Znanstvenikom uspelo oživiti možgane po štirih urah smrti Znanstvenikom uspelo oživiti možgane po štirih urah smrti
pred 12 urami in 14 minutami
Znanstvenikom s prestižne ameriške univerze Yale je uspel nov preboj pri raziskovanju delovanja možganov. Po štirih urah smrti so uspešno delno oživili prašičje možgane. V raziskavi, objavljeni v znanstveni reviji Nature, je postopek nekoliko podrobneje opisan. Raziskovalci so iz klavnice v bližini univerze vzeli 32 prašičjih možganov, ki so nato bili priklopljeni na posebej razvit […] (Dne)
Švicarji bodo ponesrečence in pogrešane iskali z droni Švicarji bodo ponesrečence in pogrešane iskali z droni
pred 12 urami in 15 minutami
Švicarsko reševalno podjetje (REGA) bo leta 2021 izvajalo reševalske akcije s pomočjo dronov. Ti bodo imeli nalogo dostopanja do območij, katera helikopterjem ne bodo dostopna. Ugotovili so, da v primeru nesreč pogosto nastane situacija, ko ponesrečenec umre, zaradi nedostopnosti z obstoječimi načini (Računalniške novice)
Zgolj 25,99 evrov za pametno ročno uro Oukitel W3 Zgolj 25,99 evrov za pametno ročno uro Oukitel W3
pred 12 urami in 17 minutami
Kitajski trgovci so že večkrat dokazali, da lahko ponudijo kakovostne in tehnološko dovršene pametne ročne ure po več kot ugodni maloprodajni ceni. Za pametno ročno uro Oukitel W3 so že teko nizko ceno še dodatno znižali pri spletnem trgovcu Cafago (https://www.cafago.com/). Ta je namreč na spletni (Računalniške novice)
Prepogljiv telefon Samsung Fold je vse prej kot vzdržljiv! Prepogljiv telefon Samsung Fold je vse prej kot vzdržljiv!
pred 13 urami in 9 minutami
Ker prepogljivi pametni mobilni telefoni končnim uporabnikom ne izgledajo preveč robustni, je podjetje Samsung pred časom razkril videoposnetek, ki prikazuje, kako je bil njihov prvi prepogljivi telefon Fold preizkušen v namenskih laboratorijih. Podjetje Samsung zagotavlja, da lahko njihov (Računalniške novice)
Samsungov prepogljivi telefon Galaxy Fold kaže prve težave z zaslonom Samsungov prepogljivi telefon Galaxy Fold kaže prve težave z zaslonom
pred 13 urami in 17 minutami
Ob razodetju Samsungovega prepogljivega telefona Galaxy Fold se je marsikomu porodilo vprašanje o vzdržljivosti. Kolikokrat bo možno prepogniti ekran, preden se bodo na njem poznali znaki uporabe? Samsung kupcem sicer obljublja, da je ekran bil testiran za 200 000 prepogibov. Vendar so nekatere naprave, poslane novinarjem v ocenjevanje, že pričele kazati težave. O problemu so […] (Dne)
Intel presenetil z bogato paletno novih energijsko varčnih procesorjev Intel presenetil z bogato paletno novih energijsko varčnih procesorjev
pred 14 urami in 54 minutami
Zaradi velikega povpraševanja po procesorjih podjetja AMD, konkurenčnemu podjetju Intel ne preostane nič drugega, kot da s pospešenim tempom razvija nove procesorje. Zato ne preseneča, da bo računalniški gigant uporabnikom osebnih računalnikov kmalu ponudil v prodajo nove procesorje družine Core, ki (Računalniške novice)
Varuj naravo, bodi Varuj naravo, bodi "in", vozi Xplore Rolly ali Skaty
pred 15 urami in 15 minutami
Začeli so z revolucionarnimi samouravnoteževalnimi dvokolesi, ki so preplavila ulice po svetu. Pod blagovno znamko Xplore najdete različne modele, oblike in cenovne razrede dvokoles z imenom Rolly, ki se je med mladinci prijelo kot nadomestek imena howerboard. Xplore Rolly Trenutno v ponudbi Xplore (Računalniške novice)