Novice - Tehnologija (slovenščina)

QNAP TS-932X NAS za 9 diskov QNAP TS-932X NAS za 9 diskov
pred 6 urami in 15 minutami
QNAP TS-932X je NAS, ki ga lahko opremite s petimi 3,5-palčnimi trdimi diski in štirimi 2,5-palčnimi SSD-ji ter je prvi NAS na ARM-ju, ki podpira tehnologijo Qtier. Ta kompaktni hibridni NAS se ponaša z dvemi  priključki 10GbE SFP + in je idealen za male in srednje velike organizacije. (Računalniške novice)
Mobilnik nadomešča fotoaparat Mobilnik nadomešča fotoaparat
pred 6 urami in 32 minutami
Dober pametni telefon je zdaj vse, kar potrebujete. Najnovejša generacija kamer, ki so vgrajene v pametne telefone je opremljena z več objektivi, zmogljivimi senzorji in kot najpomembnejše -  pametnimi algoritmi, ki nadomeščajo nastavitve optike, ki so zahtevale leta učenja. Medtem, ko lahko katera (Računalniške novice)
Z reševanjem ugank do bogastva v bitcoinih Z reševanjem ugank do bogastva v bitcoinih
pred 10 urami in 31 minutami
Iger, postavljenih v alternativno resničnost, se običajno poslužujejo razni filmski studiji za promocijo novih filmov. Preprosto rečeno gre za igre, ki so postavljene v resnični svet in skozi katere igralci napredujejo z reševanjem izzivov in ugank, s čimer pridobivajo nove informacije in s tem razvijajo pripoved igre. Igra Satoshijev zaklad je nekaj posebnega, saj ponuja precej […] (Dne)
Slovenski študenti ustvarili najboljše brezpilotno letalo Slovenski študenti ustvarili najboljše brezpilotno letalo
pred 10 urami in 41 minutami
Ekipa študentov ljubljanske fakultete za strojništvo je zmagala na ameriškem tekmovanju Design/Build/Fly (DBF), ki je namenjeno načrtovanju in izgradnji daljinsko vodenih brezpilotnih letal ter tekmovanju v letenju.  (RTV SLO)
Olajšajte si užitek ali delo … Olajšajte si užitek ali delo …
pred 11 urami in 7 minutami
Danes imate ogromno možnosti, da s svojo mobilnostjo prispevate k čistejšemu okolju, hkrati pa k temu dodate tudi element udobja – s tem, da preklopite na elektriko. Podjetje PRO MAGNET elektrificira - torej predela na električni pogon - skoraj vse, kar se premika. Skoraj pri vsem imate možnost (Računalniške novice)
Znanih več podrobnosti o iOS 13 Znanih več podrobnosti o iOS 13
pred 11 urami in 31 minutami
Apple posodobljene različice mobilnega operacijskega sistema iOS običajno izdaja ob enakem času kot nove modele iPhonov, torej septembra. Do takrat nas loči le še nekaj mesecev in posledično je vsak dan znanega nekaj več o najnovejši različici iOS, ki nosi številko 13. Kot poroča precej zanesljiva spletna stran 9to5mac, obeta iOS 13 kar nekaj sprememb, […] (Dne)
S tem je Samsung naznanil revolucijo v izdelavi procesorjev! S tem je Samsung naznanil revolucijo v izdelavi procesorjev!
pred 11 urami in 31 minutami
Tokrat imamo zelo dobro novico za vse, ki pogosto posegate po mobilnih napravah, a niste pretirano navdušeni bodisi na njihovimi zmogljivostmi bodisi avtonomijo delovanja. Pri podjetju Samsung so namreč najavili, da so uspešno zaključili z razvojem novega naprednega proizvodnega procesa za (Računalniške novice)
Končno razkrite podrobnosti o prihajajočem Applovem procesorju A13! Končno razkrite podrobnosti o prihajajočem Applovem procesorju A13!
pred 13 urami in 30 minutami
Podjetje TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) je eno izmed največjih proizvajalcev elektronskih komponent na svetu. Uspešno podjetje seveda želi ta položaj ohraniti tudi v prihodnje, to pa bo seveda doseglo le z odločnim napredkom na področju tehnologije izdelave čipov. To je določeno (Računalniške novice)
Razkrite podrobnosti okrog nove generacije konzole PlayStation Razkrite podrobnosti okrog nove generacije konzole PlayStation
pred 13 urami in 31 minutami
Mark Cerny, glavni sistemski arhitekt Sonyjeve izjemno popularne konzole PlayStation 4, je za Wired razkril kar nekaj zanimivih novosti, ki nas čakajo ob prihodu nove generacije Sonyjeve konzole. Med drugim smo izvedeli, da bo konzola bazirala na AMD-jevem silikonu, prav tako pa lahko končno (Računalniške novice)
Električni skiro je za krajše razdalje idealen Električni skiro je za krajše razdalje idealen
pred 14 urami in 31 minutami
Za električnimi skiroji se po cesti več ne oziramo, kot smo se morda še pred leti, saj so postali del našega vsakdana. Čeprav gre za skiroje, hitro pozabimo na to, da smo se včasih morali na njih poganjati in je bil naš doseg precej bolj omejen. Prav s pomočjo elektrike so namreč skiroji postali tako (Računalniške novice)