Novice - Tehnologija (slovenščina)

Kakšen bo vpliv koronavirusa na tehnološko industrijo? Kakšen bo vpliv koronavirusa na tehnološko industrijo?
pred 2 urama in 29 minutami
O umiku proizvajalcev s sejma mobilne tehnologije MWC v Barceloni smo že poročali, ravno tako smo poročali o predvidenem naraščanju cen LCD zaslonov zaradi omejenega delovanja nekaterih tovarn v Wuhanu, ki je epicenter izbruha koronavirusa. Analitsko podjetje TrendForce, ki se osredotoča predvsem na analizo globalnih dobavnih verig, je izdalo podrobnejše poročilo o vplivu koronavirusa na […] (Dne)
TCL-jev novi telefon naj bi imel raztegljiv zaslon TCL-jev novi telefon naj bi imel raztegljiv zaslon
pred 2 urama in 37 minutami
Kitajski proizvajalec TCL, ki ga poznamo predvsem po zaslugi kakovostnih nizkocenovnih televizijskih sprejemnikov, je pred časom napovedal, da se podaja v vode mobilne telefonije. Prve prototipe svojega telefona TCL 10 Pro smo že imeli priložnost videti, pred nekaj dnevi pa so spletu pričele krožiti fotografije drugega TCL-jevega telefona s precej bolj nenavadno obliko. Po slikah […] (Dne)
Bruseljska strategija za digitalno prihodnost na temelju visokih etičnih standardov Bruseljska strategija za digitalno prihodnost na temelju visokih etičnih standardov
pred 23 urami in 3 minutami
Evropska komisija je predstavila digitalno strategijo, s katero naj bi Evropa postala pomembna igralka na digitalnem področju, na katerem zdaj zaostaja za ZDA in Kitajsko – pri tem pa si prizadevajo ohraniti visoke varnostne in etične standarde.  (RTV SLO)
Tesla zaradi protestov začasno ustavila dela na novi tovarni v Nemčiji Tesla zaradi protestov začasno ustavila dela na novi tovarni v Nemčiji
18. februar 2020 (10:52)
Ameriški proizvajalec električnih avtomobilov Tesla je lansko leto napovedal izgradnjo svoje četrte tovarne Gigafactory v Nemčiji, vzhodno od Berlina. V tovarni naj bi letno sestavili okoli pol milijona avtomobilov, v njej pa bo zaposlenih skoraj 12 000 delavcev. Podjetje (še) ni prejelo uradne odobritve za gradnjo s strani pristojnih organov, so pa dobili dovoljenje za […] (Dne)
Samsungov Galaxy Z Flip že kaže prve težave z vzdržljivostjo
18. februar 2020 (10:43)
Ena izmed najbolj impresivnih specifikacij Samsungovega novega prepogljivega telefona Galaxy Z Flip je bila navedba o uporabi ultra tanke plasti stekla na zaslonu. Z njo bi bil zaslon bolj vzdržljiv kot pri do sedaj predstavljenih prepogljivih telefonih. Ti so imeli zaslone prevlečene s plastiko, saj tehnologija za izdelavo tako fleksibilnega stekla še ni bila dodelana. Glede […] (Dne)
Microsoft umaknil novo posodobitev za Windows 10 Microsoft umaknil novo posodobitev za Windows 10
17. februar 2020 (11:06)
Težave s posodobitvami za Windows 10 niso nič novega, vendar običajno vplivajo na manjše število uporabnikov in niso tako kritične, da bi jih Microsoft umaknil s svojih strežnikov. Novi posodobitvi KB4532693 in KB4524244 pa sta marsikomu povzročili tako hude težave, da ju je Microsoft moral umakniti s strežnikov in uporabnikom svetovati, da naj ju izbrišejo, […] (Dne)
Sony ima težave s ceno PlayStationa 5
17. februar 2020 (11:00)
Po poročanju spletne strani Bloomberg, naj bi se japonski Sony soočal s precejšnjimi težavami glede postavljanje cene svoji novi konzoli PlayStation 5. Težave s ceno so se pojavile predvsem zaradi težave z dobavljanjem nekaterih komponent kot sta denimo pomnilnika vrste DRAM in NAND. PlayStation 5 naj bi zaradi tega že dosegel ceno 450 ameriških dolarjev […] (Dne)
Sony ima težave s ceno PlayStationa 5
17. februar 2020 (11:00)
Po poročanju spletne strani Bloomberg naj bi se japonski Sony soočal s precejšnjimi težavami glede postavljanje cene svoji novi konzoli PlayStation 5. Težave s ceno so se pojavile predvsem zaradi težave z dobavljanjem nekaterih komponent, kot sta denimo pomnilnika vrste DRAM in NAND. PlayStation 5 naj bi zaradi tega že dosegel ceno 450 ameriških dolarjev […] (Dne)
Z aprilom prvi slovenski teleskop v Čilu. Z aprilom prvi slovenski teleskop v Čilu. "Stal bo na odlični lokaciji."
16. februar 2020 (09:57)
Univerza v Novi Gorici v okviru projekta GoChile v sodelovanju s slovensko astronomsko revija Spika postavlja prvi slovenski teleskop v Čilu.  (RTV SLO)
ZDA svarijo: Huaweiev 5G bo ogrozil zavezništva ZDA svarijo: Huaweiev 5G bo ogrozil zavezništva
15. februar 2020 (17:30)
Obrambni minister ZDA Mark Esper je posvaril, da bo ameriško-evropsko zavezništvo, vključno s prihodnostjo Nata, ogroženo, če bodo evropske države v svojih 5G-mrežah uporabile kitajsko Huaweievo tehnologijo.  (RTV SLO)