Novice - Tehnologija (slovenščina)

Najbolj rdeče telo v Osončju Najbolj rdeče telo v Osončju
pred 13 urami in 9 minutami
Nasa je izdala barvne fotografije in prvi znanstveni paket o Ultimi Thule, 6,6 milijarde oddaljenem planetoidu. Gre za rdeči, zlepljenji "palačinki".  (RTV SLO)
Slovenci, ki 3.100 ur igrajo igrice in brskajo (po družbenih omrežjih): do dna v pol leta
pred 19 urami
"Ko otrok posluša pravljico o zmaju s sedmimi glavami, ki bruha ogenj, njegovi možgani slikajo prizor, nastaja sposobnost abstraktnega razmišljanja, oblikuje se avtonomna vest. Izoblikuje se samostojen človek. Sodobna tehnologija pa ustvarja nekritičnega potrošnika, ki sledi umetno ustvarjenim potrebam," pravi Miha Kramli, terapevt, vodja centra za zdravljenje odvisnosti v Novi Gorici. (24ur.com)
Apple ogoljufan za 1493 iPhonov Apple ogoljufan za 1493 iPhonov
pred 1 dnevom, 18 urami in 32 minutami
Poplava ponaredkov priznanih blagovnih znamk ni omejena zgolj na modno industrijo. Vedno več je tudi ponaredkov elektronskih naprav, predvsem dražjih modelov. Iznajdljivi Kitajec Quan Jiang, živeč v ZDA, je ponarejene iPhone uporabil za to, da je od Appla dobil prave. Quan Jiang je izkoriščal Applovo politiko, v skladu s katero lastnikom okvarjeno napravo zamenjajo z […] (Dne)
Vedno več podjetij prekinja poslovne stike s Huaweijem Vedno več podjetij prekinja poslovne stike s Huaweijem
pred 1 dnevom, 18 urami in 42 minutami
Da je Google razveljavil Huaweijevo licenco za Android in Googlove storitve, smo pisali pred nekaj dnevi. Trumpov podpis izvršnega ukaza je poleg Googla prepričal tudi druga velika imena, da prenehajo poslovno sodelovati s Huaweijem. Google je sicer podaljšal pričetek razveljavljenja licence za 90 dni, ostala podjetja pa Huaweiju zaenkrat niso ponudila ničesar podobnega. Intel, Qualcomm […] (Dne)
Klepet z nagrajencema na olimpijadi mladih znanstvenikov Klepet z nagrajencema na olimpijadi mladih znanstvenikov
pred 1 dnevom, 19 urami in 10 minutami
Študent fizike in dva dijaka so domov prinesli kar dve nagradi. Natan Dominko Kobilica je osvojil tretjo nagrado v kategoriji Fizika in astronomija. Vid Smole in Urban Mežnar pa sta prejela štipendiji za študij računalništva na ruski univerzi Innopolis.  (RTV SLO)
Nagrajenca na olimpijadi mladih znanstvenikov: Rada bi okusila svet, a živela doma Nagrajenca na olimpijadi mladih znanstvenikov: Rada bi okusila svet, a živela doma
pred 1 dnevom, 19 urami in 10 minutami
Študent fizike in dva dijaka so domov prinesli kar dve nagradi. Natan Dominko Kobilica je osvojil tretjo nagrado v kategoriji Fizika in astronomija. Vid Smole in Urban Mežnar pa sta prejela štipendiji za študij računalništva na ruski univerzi Innopolis.  (RTV SLO)
'Danes preživi cel razred, iznakaženih pa ne srečujemo na hodniku'
pred 1 dnevom, 20 urami in 35 minutami
"Ljudjem gre zelo slabo od rok ocenjevanje razmerja med tveganjem in koristmi, ocenjevanje verjetnosti, soočanje z negotovostjo, izbiranje med več možnostmi in presejanje nasprotujočih si informacij. A prav pred vse to nas postavijo inovacije v medicini in znanosti nasploh," pravi dr. Andrea Grignolio, avtor knjige Kdo se boji cepiv, ki je te dni na obisku v Ljubljani. (24ur.com)
Pametna športna zapestnica za 6 evrov Pametna športna zapestnica za 6 evrov
pred 1 dnevom, 21 urami in 13 minutami
Pametne zapestnice beležijo, koliko smo prehodili ali pretekli, na njih lahko spremljamo sporočila, telefonske klice, svoj spanec, imajo pa še vrsto drugih uporabnih možnosti. Zato ne čudi, da je povpraševanje po pametnih športnih zapestnicah je iz dneva v dan večje. Če je še nimate in bi si jo (Računalniške novice)
WhatsApp kmalu z novo možnostjo, ki vam zagotovo ne bo všeč! WhatsApp kmalu z novo možnostjo, ki vam zagotovo ne bo všeč!
pred 1 dnevom, 21 urami in 37 minutami
Mobilna spletna klepetalnica WhatsApp ima med uporabniki pametnih mobilnih telefonov, tabličnih računalnikov in drugih mobilnih naprav nedvomno zelo veliko privržencev. Trenutno jo namreč uporablja že več kot dve milijardi posameznikov po vsem svetu, število uporabnikov, predvsem mlajših, pa se (Računalniške novice)
Trendi informacijske tehnologije in podatkovnih centrov v letu 2019 Trendi informacijske tehnologije in podatkovnih centrov v letu 2019
pred 1 dnevom, 22 urami in 1 minuto
Podatkovni centri z večjo zmogljivostjo za nadzor AI Brez pomožnih sistemov za umetno inteligenco (AI) strokovnjaki za IT podatkovne centre kmalu ne bodo mogli več upravljati z velikimi in kompleksnimi informacijskimi sistemi na varen način. Po podatkih mednarodne analitske hiše IDC bo polovica (Računalniške novice)