Novice - Tehnologija (slovenščina)

Spoznaj programski jezik PL/SQL Spoznaj programski jezik PL/SQL
pred 18 urami in 54 minutami
Glavna prednost PL/SQL napram navadnega SQL programskega jezika je, da lahko povemo na kakšen način in kako pogosto se določen ukaz izvrši in lahko s tem zgradimo zmogljive programe.  (Računalniške novice)
Miniaturni računalnik z izjemno računsko močjo! Miniaturni računalnik z izjemno računsko močjo!
pred 19 urami in 50 minutami
Vse več zahtevnih uporabnikov prisega na kompaktne osebne računalniške sisteme. Zato so se inženirji podjetja Zotac tokrat še posebej potrudili in pripravili kompaktni računalniški sistem družine Magnus Mini Creator PC, ki je opremljen z nadpovprečno zmogljivo strojno opremo. Poleg zmogljivih (Računalniške novice)
Facebook in Twitter blokirata kitajske račune zaradi širjenja dezinformacij Facebook in Twitter blokirata kitajske račune zaradi širjenja dezinformacij
pred 19 urami in 58 minutami
Protesti v Hongkongu potekajo že enajsti teden, prejšnji vikend pa se je na ulicah zbralo več kot milijon protestnikov. Vzrok protestov tiči v vedno večjem vplivu, ki ga ima Kitajska nad hongkonško zakonodajo. Protestniki pa zahtevajo tudi odstop predsednice vlade Hongkonga Carrie Lam, preiskavo policije zaradi uporabe čezmerne sile in izpust političnih zapornikov. Velika večina […] (Dne)
Spletni razvijalci (m/ž) Spletni razvijalci (m/ž)
pred 20 urami in 42 minutami
Kraj dela: Ljubljana, Maribor, Celje ali Novo Mesto   Pri Agiledropu iščemo spletne razvijalce/ke, ki bi se pridružili našemu hitro rastočemu timu v Ljubljani, Mariboru, Celju ali Novem Mestu. Pri nas boš dobil mentorja, delal v nestresnem okolju s super sodelavci in popoldneve preživljal z družino (Računalniške novice)
Pametni skiro, ki se napolni kar sam Pametni skiro, ki se napolni kar sam
pred 20 urami in 52 minutami
V zadnjih nekaj letih so električni skiroji postali izredno priljubljeni, kar še posebej drži za večja mesta širom sveta. Marsikdo je namreč spoznal, da nudijo točno to, kar potrebuje. So hitri, majhni in zato okretni, poleg tega pa še zložljivi, kar je izredno priročno, saj jih lahko vzamemo s seboj (Računalniške novice)
Kaj je skimming na bankomatih in kako ga prepoznati? Kaj je skimming na bankomatih in kako ga prepoznati?
pred 20 urami in 54 minutami
Najbolj znana zloraba je tako imenovani skimming. Pa dejansko vemo, kaj je to? Pri skimmingu gre za to, da kriminalci na sprednjo stran bankomata na režo za kartice namestijo napravo, ki je videti kot del bankomata, čeprav to ni. Uporabniki razliko zelo težko opazijo, če niso na to posebej pozorni (Računalniške novice)
Canonu “ušle” informacije o dveh novih fotoaparatih Canonu “ušle” informacije o dveh novih fotoaparatih
pred 21 urami in 10 minutami
Avstralska Canonova spletna stran je nenamerno oz. “nenamerno” objavila videoposnetka, v katerem sta predstavljena dva nova fotoaparata: brezzrcalni EOS M6 Mark II in zrcalnorefleksni EOS D90. Posnetka sta bila hitro umaknjena, vendar je spletna stran Canon Rumors uspešno shranila oba videoposnetka in ju objavila na svojem YouTube kanalu. Kaj smo torej izvedeli o novih fotoaparatih? […] (Dne)
Pametna televizija Xiaomi vas bo zagotovo takoj prevzela! Pametna televizija Xiaomi vas bo zagotovo takoj prevzela!
pred 22 urami in 24 minutami
Verjetno je že marsikomu znano, da se relativno poceni izdelki podjetja Xiaomi na področju pametnih mobilnih telefonov Android lahko brez težav kosajo z izdelki vodilnih podjetij. To naj bi povsem držalo tudi za njihovo prvo pametno družino televizorjev Redmi TV. Novost bo namenjena najzahtevnejšim (Računalniške novice)
Ameriška vojska kmalu s pametnimi raketami Ameriška vojska kmalu s pametnimi raketami
pred 1 dnevom in 15 minutami
Umetna inteligenca in rešitve, ki so neposredno povezane z njo, so trenutno v tehnološkem svetu ena najbolj opevanih tem. Podjetja zaradi tega na vseh področjih vanjo vlagajo zajetne vsote denarja in kadrovskih virov, saj gre za panogo, ki veliko obeta. V to so prepričani tudi pri ameriški vojski, (Računalniške novice)
Galaxy Note10: strast do življenja z novo generacijo zmogljivosti Galaxy Note10: strast do življenja z novo generacijo zmogljivosti
pred 1 dnevom, 1 uro in 54 minutami
Najzmogljivejši Galaxy Note, ki je sedaj na voljo v dveh velikostih, izboljšuje produktivnost in ustvarjalnost z izboljšanim S Pen pisalom in nadgrajeno kamero (Računalniške novice)