Novice - Tehnologija (slovenščina)

Japonci razvijajo baterije, ki se samodejno obnavljajo Japonci razvijajo baterije, ki se samodejno obnavljajo
pred 3 urami in 34 minutami
Ena izmed težav novodobnih baterij poleg kapacitete in hitrosti polnjenja je tudi, koliko ciklov bo zdržala, preden bo postala neuporabna in bo potrebna zamenjava. To je nedvomno eden od razlogov, zakaj so japonski znanstveniki razvili nove materiale, ki bi lahko znatno podaljšali življenjsko dobo (Računalniške novice)
Superkompaktni računalnik za največje tehnološke navdušence! Superkompaktni računalnik za največje tehnološke navdušence!
pred 5 urami in 8 minutami
Priljubljenost nadvse kompaktnih a relativno zmogljivih osebnih računalnikov Raspberry Pi je med računalniškimi zanesenjaki širom s veta še vedno zelo visoka. To sicer ne preseneča, saj je mogoče na njegovi osnovi zgraditi zelo zanimive naprave. To povsem drži tudi za konkurenčno računalniško (Računalniške novice)
Google Huaweiju onemogočil dostop do posodobitev operacijskega sistema Android
pred 6 urami in 11 minutami
Kitajski telekomunikacijski gigant Huawei je prejel velik udarec od Googla, saj mu je ta v luči trgovinske vojne med ZDA in Kitajsko blokiral dostop do nekaterih ključnih storitev in aplikacij. Med drugim se Huaweijevi telefoni, ki imajo operacijski sistem Android, ne bodo več posodabljali.  (24ur.com)
Leteči taksi preizkušen tudi v praksi. Kako se je obnesel? Leteči taksi preizkušen tudi v praksi. Kako se je obnesel?
pred 6 urami in 42 minutami
Inženirji nemškega podjetja Lilium Aviation, ki je bilo ustanovljeno s finančno podporo Evropske unije in Evropske vesoljske agencije, ježe pred nekaj leti pripravilo nadvse zanimivo električno letalo, ki bo namenjeno zasebnemu prevozu. Glavni adut električnega letala je namreč možnost navpičnega (Računalniške novice)
Google Huaweiju omejil uporabo Androida Google Huaweiju omejil uporabo Androida
pred 7 urami in 48 minutami
Google je ustavil posodabljanje operacijskega sistema Android na Huawejevih pametnih telefonih, novi modeli pa tudi ne bodo imeli dostopa do nekaterih priljubljenih Googlovih aplikacij, med njimi YouTuba in zemljevidov ter Gmaila.  (RTV SLO)
Boeing vendarle zakrpal eno največjih programskih napak v zgodovini letalstva! Boeing vendarle zakrpal eno največjih programskih napak v zgodovini letalstva!
pred 8 urami in 8 minutami
Po dveh hudih letalskih nesrečah potniškega letala Boeing 737 vrste Max v manj kot letu dni se v družbi Boeing soočajo s številnimi kritikami. V strmoglavljenih letal v Indoneziji in Etiopiji je namreč skupno umrlo več kot 300 ljudi, preživelih pa na žalost ni bilo. Za pobe nesreči je bila dejansko (Računalniške novice)
Evropska unija s precej strožjimi kaznimi nad spletne kriminalce Evropska unija s precej strožjimi kaznimi nad spletne kriminalce
pred 23 urami in 38 minutami
Nevarnosti v računalništvu prežijo na vsakem koraku, zato je treba za varnost poskrbeti z ustreznimi in predvsem zanesljivimi varovalnimi mehanizmi. To še posebej drži za svetovni splet, saj so spletni kriminalci tu vedno korak pred proizvajalci varnostnih rešitev. Ker porast spletnega kriminala (Računalniške novice)
Avtonomni električni tovornjak na Švedskem že v operativni uporabi Avtonomni električni tovornjak na Švedskem že v operativni uporabi
pred 1 dnevom, 1 uro in 54 minutami
Ključna zamisel avtonomne vožnje je predvsem ta, da bodo vozila na neki točki sposobna popolnoma samostojne vožnje, kar pomeni brez kakršnekoli intervencije človeka. Podjetja v to industrijo vlagajo zajetne vsote denarja, ki segajo v milijarde evrov. Medtem ko je večina podjetji, ki delujejo na tem (Računalniške novice)
iPhoni bi lahko zaradi ameriško-kitajskega spora postali še dražji iPhoni bi lahko zaradi ameriško-kitajskega spora postali še dražji
pred 1 dnevom, 2 urama in 41 minutami
Če bo šlo tako naprej in če bo Apple želel na vsako prodano enoto iPhona zaslužiti enak znesek kot do zdaj, bo primoran dvigniti cene iPhonov. Za koliko? Analitiki napovedujejo dvig cene v višini 3%. Zahvaljujoč se novim carinskim tarifam, ki prihajajo s strani Pekinga in nadaljevanju (Računalniške novice)
Podjetju Google grozi denarna kazen zaradi onesnaževanja okolja! Podjetju Google grozi denarna kazen zaradi onesnaževanja okolja!
pred 1 dnevom, 3 urami in 40 minutami
Če spremljate dogajanje na tehnološkem področju, ste zagotovo seznanjeni s tem, da si je podjetje Google v lanskem letu prislužilo visoko denarno kazen, in sicer v višini 4,34 milijarde evrov zaradi mobilnega operacijskega sistema Android. Tu gre predvsem za to, da je računalniški gigant prepričeval (Računalniške novice)