Novice - Zabava (slovenščina)

Jasna noč prinesla dobro viden delni Lunin mrk Jasna noč prinesla dobro viden delni Lunin mrk
pred 7 urami in 10 minutami
Delni Lunin mrk, ki smo mu bili priča sinoči, je trajal dve uri in 58 minut. Vidni del mrka, ko je polna Luna začela prehajati v Zemljino senco, se je začel ob 22. 01, vrhunec pa je nastopil ob 23. 30.  (RTV SLO)
Najstrmejša ulica na svetu ima kar 37,45-odstotni naklon Najstrmejša ulica na svetu ima kar 37,45-odstotni naklon
pred 8 urami in 49 minutami
Ulica Ffordd Pen Llech, ki se vije skozi zaspano mestece v Walesu, je po najnovejših meritvah postala uradno najstrmejša ulica na svetu.  (RTV SLO)
Leteli na luno in poslušali Flying to the Moon na kasetah Leteli na luno in poslušali Flying to the Moon na kasetah
pred 12 urami in 44 minutami
Ameriški astronavti misije Apollo 11, v okviru katere je Neil Armstrong kot prvi človek stopil na Luno, so si ustvarili seznam - precej simboličnih - pesmi za poslušanje med potjo.  (RTV SLO)
Pod lasuljo skril za 30.000 evrov kokaina Pod lasuljo skril za 30.000 evrov kokaina
pred 13 urami in 55 minutami
Španska policija je na letališču v Barceloni prijela Kolumbijca, ki je mimo carinske kontrole poskušal pretihotapiti pol kilograma kokaina. Skril pa ga je pod velikansko lasuljo.  (RTV SLO)
Namesto 140 vrnil 8 kun - pa še to v srbskih dinarjih Namesto 140 vrnil 8 kun - pa še to v srbskih dinarjih
pred 14 urami in 22 minutami
Voznik taksija v Dubrovniku je turistom za približno tri kilometre dolgo pot od pristanišča do njihove namestitve zaračunal 258 hrvaških kun (35 evrov), poleg tega pa jih je ogoljufal še pri vračilu denarja.  (RTV SLO)
Eros Ramazzotti se po štirih letih vrača v Ljubljano Eros Ramazzotti se po štirih letih vrača v Ljubljano
pred 16 urami in 16 minutami
Italijanski glasbeni zvezdnik bo v ljubljanskih Stožicah nastopil pozno jezeni, 23. novembra, in sicer v sklopu turneje, na kateri predstavlja svoj album Vita ce n'e, nastopil italijanski pevec Eros Ramazzotti.  (RTV SLO)
Vsi pokonci! Čas je za štetje kraljičinih labodov. Vsi pokonci! Čas je za štetje kraljičinih labodov.
pred 19 urami in 6 minutami
Kraljevi uslužbenci, oblečeni v škrlatne uniforme, so zavihali rokave, se usedli v čolne in opremljeni s tehtnicami in različnimi merili odveslali po Temzi iskat labode: začelo se je vsakoletno štetje kraljičinih labodov.  (RTV SLO)
Četrt stoletja športnih audijev z oznako RS Četrt stoletja športnih audijev z oznako RS
pred 19 urami in 10 minutami
Audi je te dni obeležil petindvajseto obletnico prvega audija z oznako RS, ki označuje najbolj športne različice njegovih serijskih modelov.  (RTV SLO)
Ko britanska kraljeva kri sreča glasbeno ... pomenek zakoncev Carter in Sussex Ko britanska kraljeva kri sreča glasbeno ... pomenek zakoncev Carter in Sussex
pred 21 urami in 5 minutami
Na britanski premieri adaptacije Levjega kralja so bile vse oči uprte v dva para: Beyonce in njenega moža Jay-Z-ja ter princa Harryja in njegovo ženo Meghan. Četverica se namreč do zdaj še ni srečala, so si pa takoj izmenjali nekaj starševskih modrosti.  (RTV SLO)
"Partnerstvo ni le intimna zveza, ampak poslovno razmerje"
pred 1 dnevom, 8 urami in 50 minutami
V Sloveniji je bila lani v povprečju ena ločitev na tri poroke. Bridka izkušnja, ki jo lahko še bolj zagreni delitev skupnega premoženja.  (RTV SLO)