Novice - Zabava (slovenščina)

Facebook v pol leta ukinil kar tri milijarde lažnih računov Facebook v pol leta ukinil kar tri milijarde lažnih računov
pred 7 urami in 49 minutami
Pri največjem spletnem družbenem omrežju na svetu Facebooku so med lanskim septembrom in letošnjim marcem ukinili več kot tri milijarde lažnih računov. V družbi ob tem ocenjujejo, da je pet odstotkov mesečno dejavnih računov lažnih.  (RTV SLO)
Težko pričakovani koncert Spice Girls razočaral poslušalce Težko pričakovani koncert Spice Girls razočaral poslušalce
pred 9 urami in 45 minutami
Glasbena skupina Spice Girls je v Dublinu začela svojo težko pričakovano turnejo, v okviru katere so se na odru ponovno združile članice zasedbe. Oboževalcev pa nastop ni navdušil, saj naj bi koncert pokvarile hude težave z ozvočenjem.  (RTV SLO)
Nike po protestu indijanske skupnosti umika model copatov Nike Air Force Nike po protestu indijanske skupnosti umika model copatov Nike Air Force
pred 11 urami in 1 minuto
Ameriški proizvajalec športne opreme Nike je sporočil, da umika svoj zadnji model športnih copatov Nike Air Force. Za ta korak se je odločil, potem ko ga je indijanska plemenska skupnost Guna v Panami obtožila piratstva.  (RTV SLO)
Trump na Japonskem: diplomacija, golf, hamburger in sumoborba Trump na Japonskem: diplomacija, golf, hamburger in sumoborba
pred 12 urami in 13 minutami
Ameriški predsednik Donald Trump je ob diplomatskem obisku Japonske sončno nedeljo izkoristil za sproščeno druženje s premierjem Šinzom Abejem. Voditelja sta igrala golf, si ogledala sumoborbo in z ženama večerjala v tradicionalni japonski restavraciji.  (RTV SLO)
Nagradna igra: Vojko V se vrača v Ljubljano Nagradna igra: Vojko V se vrača v Ljubljano
pred 14 urami in 43 minutami
Vojko V (a. k. a. Vojko Vrućina), splitski raper in glasbeni producent, ki ga poznamo še iz zasedb Dječaci in Kiša Metaka, se vrača v Ljubljano.  (RTV SLO)
Tekaški koraki za dober namen - več kot 6.000 žensk teklo v parku Tivoli Tekaški koraki za dober namen - več kot 6.000 žensk teklo v parku Tivoli
pred 16 urami in 47 minutami
Na eni izmed večjih rekreativnih prireditev pri nas, na dm teku, je več kot šest tisoč tekačic iz cele Slovenije teklo na 5- ali 10-kilometrski progi, svoje korake pa so darovale v dober namen.  (RTV SLO)
Landerik na Starem trgu, sodobna oživitev slovenskosti Landerik na Starem trgu, sodobna oživitev slovenskosti
pred 17 urami in 32 minutami
Sredi Ljubljane, na Starem trgu, ki ga vse bolj preplavljajo turisti, so snovalci lokala Landerik oblikovne ideje iskali v naravni in kulturni dediščini Slovenije. Bolj kot sam interier prostor zaznamujejo detajli.  (RTV SLO)
Električni zaganjalnik avtomobilskega motorja je star 120 let Električni zaganjalnik avtomobilskega motorja je star 120 let
pred 21 urami in 9 minutami
Ameriška avtomobilska znamka Cadillac, ki slovi po razkošnih limuzinah, je v svojih začetkih veljala za zelo inovativno podjetje. Med drugim je razvila tudi prvi električni zaganjalnik motorja, ki se ga je leta 1899 domislil GM-ov inženir Clyde Colleman.  (RTV SLO)
Prenovljena podoba slovenske košarkarske reprezentance Prenovljena podoba slovenske košarkarske reprezentance
pred 1 dnevom, 10 urami in 56 minutami
Slovenske košarkarice in košarkarji bodo odslej za reprezentanco nastopali v prenovljenih dresih. Prve tekme v novih dresih, na katerih bo tudi v prihodnje kraljeval Triglav, bo odigrala ženska reprezentanca, ki bo kmalu nastopila na evropskem prvenstvu.  (RTV SLO)
Foto: Po Ljubljani brnele legendarne vespe Foto: Po Ljubljani brnele legendarne vespe
pred 1 dnevom, 13 urami in 4 minutami
Ljubljano so za nekaj ur zavzeli lastniki večno popularnih motornih koles znamke Vespa, ki so s svojo pisano karavano popestrili dogajanje na mestnih ulicah.  (RTV SLO)