Novice - Zabava (slovenščina)

Nagradna igra: Vojko V se vrača v Ljubljano Nagradna igra: Vojko V se vrača v Ljubljano
pred 3 urami in 3 minutami
Vojko V (a. k. a. Vojko Vrućina), splitski raper in glasbeni producent, ki ga poznamo še iz zasedb Dječaci in Kiša Metaka, se vrača v Ljubljano.  (RTV SLO)
Tekaški koraki za dober namen - več kot 6.000 žensk teklo v parku Tivoli Tekaški koraki za dober namen - več kot 6.000 žensk teklo v parku Tivoli
pred 5 urami in 8 minutami
Na eni izmed večjih rekreativnih prireditev pri nas, na dm teku, je več kot šest tisoč tekačic iz cele Slovenije teklo na 5- ali 10-kilometrski progi, svoje korake pa so darovale v dober namen.  (RTV SLO)
Landerik na Starem trgu, sodobna oživitev slovenskosti Landerik na Starem trgu, sodobna oživitev slovenskosti
pred 5 urami in 53 minutami
Sredi Ljubljane, na Starem trgu, ki ga vse bolj preplavljajo turisti, so snovalci lokala Landerik oblikovne ideje iskali v naravni in kulturni dediščini Slovenije. Bolj kot sam interier prostor zaznamujejo detajli.  (RTV SLO)
Električni zaganjalnik avtomobilskega motorja je star 120 let Električni zaganjalnik avtomobilskega motorja je star 120 let
pred 9 urami in 29 minutami
Ameriška avtomobilska znamka Cadillac, ki slovi po razkošnih limuzinah, je v svojih začetkih veljala za zelo inovativno podjetje. Med drugim je razvila tudi prvi električni zaganjalnik motorja, ki se ga je leta 1899 domislil GM-ov inženir Clyde Colleman.  (RTV SLO)
Prenovljena podoba slovenske košarkarske reprezentance Prenovljena podoba slovenske košarkarske reprezentance
pred 23 urami in 17 minutami
Slovenske košarkarice in košarkarji bodo odslej za reprezentanco nastopali v prenovljenih dresih. Prve tekme v novih dresih, na katerih bo tudi v prihodnje kraljeval Triglav, bo odigrala ženska reprezentanca, ki bo kmalu nastopila na evropskem prvenstvu.  (RTV SLO)
Foto: Po Ljubljani brnele legendarne vespe Foto: Po Ljubljani brnele legendarne vespe
pred 1 dnevom, 1 uro in 25 minutami
Ljubljano so za nekaj ur zavzeli lastniki večno popularnih motornih koles znamke Vespa, ki so s svojo pisano karavano popestrili dogajanje na mestnih ulicah.  (RTV SLO)
V hrvaškem mestecu bodo ljubezen do mercedesov počastili s spomenikom V hrvaškem mestecu bodo ljubezen do mercedesov počastili s spomenikom
pred 1 dnevom, 3 urami in 13 minutami
Mercedes-Benz je v državah bivše Jugoslavije velikorat predstavljal simbol uspeha. To še posebej drži v mestecu na Hrvaškem jugu, kjer bodo nemški avtomobilski znamki postavili spomenik.  (RTV SLO)
Brownieji iz maskarponeja Brownieji iz maskarponeja
pred 1 dnevom, 4 urami in 23 minutami
Sestavine: 60 g čokolade, 100 g masla, 200 g sladkorja, vaniljev ekstrakt, 200 g moke, ščepec soli, 60 g kakava, 3 jajca, pest nasekljanih pistacij, 3-4 sveže jagode, 250 g mascarpone sira, 50 g . . .  (RTV SLO)
Brownieji (rjavčki) iz maskarponeja Brownieji (rjavčki) iz maskarponeja
pred 1 dnevom, 4 urami in 23 minutami
Sestavine: 60 g čokolade, 100 g masla, 200 g sladkorja, vaniljev izvleček, 200 g moke, ščepec soli, 60 g kakava, 3 jajca, pest nasekljanih pistacij, 3-4 sveže jagode, 250 g maskarponeja, 50 g . . .  (RTV SLO)
Rulada velikanka: sto sladkih metrov za dober namen Rulada velikanka: sto sladkih metrov za dober namen
pred 1 dnevom, 4 urami in 56 minutami
Na Stritarjevi ulici v središču prestolnice je že deseto leto zapored na voljo rulada velikanka, ki vsako leto privabi številne sladokusce. Izkupiček od prodaje 100 metrov rulade bo tudi letos namenjen v dobrodelne namene.  (RTV SLO)