Novice - Zabava (slovenščina)

Prenovljena podoba slovenske košarkarske reprezentance Prenovljena podoba slovenske košarkarske reprezentance
pred 10 urami in 51 minutami
Slovenske košarkarice in košarkarji bodo odslej za reprezentanco nastopali v prenovljenih dresih. Prve tekme v novih dresih, na katerih bo tudi v prihodnje kraljeval Triglav, bo odigrala ženska reprezentanca, ki bo kmalu nastopila na evropskem prvenstvu.  (RTV SLO)
Foto: Po Ljubljani brnele legendarne vespe Foto: Po Ljubljani brnele legendarne vespe
pred 12 urami in 59 minutami
Ljubljano so za nekaj ur zavzeli lastniki večno popularnih motornih koles znamke Vespa, ki so s svojo pisano karavano popestrili dogajanje na mestnih ulicah.  (RTV SLO)
V hrvaškem mestecu bodo ljubezen do mercedesov počastili s spomenikom V hrvaškem mestecu bodo ljubezen do mercedesov počastili s spomenikom
pred 14 urami in 47 minutami
Mercedes-Benz je v državah bivše Jugoslavije velikorat predstavljal simbol uspeha. To še posebej drži v mestecu na Hrvaškem jugu, kjer bodo nemški avtomobilski znamki postavili spomenik.  (RTV SLO)
Brownieji iz maskarponeja Brownieji iz maskarponeja
pred 15 urami in 57 minutami
Sestavine: 60 g čokolade, 100 g masla, 200 g sladkorja, vaniljev ekstrakt, 200 g moke, ščepec soli, 60 g kakava, 3 jajca, pest nasekljanih pistacij, 3-4 sveže jagode, 250 g mascarpone sira, 50 g . . .  (RTV SLO)
Brownieji (rjavčki) iz maskarponeja Brownieji (rjavčki) iz maskarponeja
pred 15 urami in 57 minutami
Sestavine: 60 g čokolade, 100 g masla, 200 g sladkorja, vaniljev izvleček, 200 g moke, ščepec soli, 60 g kakava, 3 jajca, pest nasekljanih pistacij, 3-4 sveže jagode, 250 g maskarponeja, 50 g . . .  (RTV SLO)
Rulada velikanka: sto sladkih metrov za dober namen Rulada velikanka: sto sladkih metrov za dober namen
pred 16 urami in 30 minutami
Na Stritarjevi ulici v središču prestolnice je že deseto leto zapored na voljo rulada velikanka, ki vsako leto privabi številne sladokusce. Izkupiček od prodaje 100 metrov rulade bo tudi letos namenjen v dobrodelne namene.  (RTV SLO)
Ana Ivanović in Bastian Schweinsteiger pričakujeta drugega otroka Ana Ivanović in Bastian Schweinsteiger pričakujeta drugega otroka
pred 18 urami in 57 minutami
Nekdanja srbska tenisačica Ana Ivanović in nemški nogometaš Bastian Schweinsteige sta sporočila, da pričakujeta drugega otroka. Športni zvezdniški par, ki prebiva v ZDA, že ima enoletnega sina Luko.  (RTV SLO)
Smetarji bodo v ulico po smeti ponoči prišli neslišno Smetarji bodo v ulico po smeti ponoči prišli neslišno
pred 21 urami in 34 minutami
Elektrifikacija je zajela tudi tovornjake in avtobuse. Prav električni avtobusi in tudi dostavniki bodo v mesta prinesli udobje, saj bodo omogočili neslišen transport ljudi in dostavo tudi ponoči, kar utegne razbremeniti promet v mestnih središčih.  (RTV SLO)
Oblikovalka pričesk Aska Kajtazović živi svoje sanje Oblikovalka pričesk Aska Kajtazović živi svoje sanje
pred 21 urami in 36 minutami
Skrb za lase pevke Raiven na Evroviziji, oblikovanje pričesk manekenk na ljubljanskem tednu mode, pričeske voditeljev razvedrilnih oddaj na komercialnih televizijah, videi, oglasi in modne zgodbe v revijah – vse to ima skupno ime: Aska Kajtazović.  (RTV SLO)
Znani vsi nastopajoči na festivalu Slovenska polka in valček Znani vsi nastopajoči na festivalu Slovenska polka in valček
pred 1 dnevom, 7 urami in 14 minutami
Poletno gledališče Studenec pri Domžalah bo v petek, 31. maja, gostilo 23. festival Slovenska polka in valček, v sklopu katerega se bo predstavilo šest polk in šest valčkov. Neposredni prenos festivala bo od 20. ure dalje na 1. programu TV Slovenija.  (RTV SLO)