Novice - Zabava (slovenščina)

Jimmy Barka Experience izšli iz tragičnega lika in uspeli Jimmy Barka Experience izšli iz tragičnega lika in uspeli
pred 2 urama in 53 minutami
Verjetno se marsikdo spomni Dragana Nikolića v vlogi Džimija Barke v filmu Ko bom mrtev in bel. Džimi je imel veliko željo, pa malo manj uspeha in sreče.  (RTV SLO)
Umrl je legendarni bobnar Milesa Davisa, Jimmy Cobb Umrl je legendarni bobnar Milesa Davisa, Jimmy Cobb
pred 8 urami in 16 minutami
V 91. letu starosti je umrl eden izmed najvplivnejših jazz bobnarjev vseh časov, Jimmy Cob. V sekstetu Milesa Davisa je sodeloval pri ustvarjanju zgodovinske jazz plošče, Kind of Blue.  (RTV SLO)
Konec modnega koledarja, kot smo ga poznali? Konec modnega koledarja, kot smo ga poznali?
pred 10 urami in 13 minutami
Alessandro Michele, ustvarjalni direktor modne hiše Gucci, je naznanil, da bo znamka po času pandemije korenito spremenila delovanje. Največja sprememba bosta le dve letni kolekciji namesto petih.  (RTV SLO)
Hrana za dušo in ustvarjalce Hrana za dušo in ustvarjalce
pred 11 urami in 29 minutami
Ekipa festivala Jazz 'ma mlade se je odločila, da bodo glasbenikom tudi v času pandemije omogočili nastopanje in zaslužek. V sodelovanju s 17 mladimi glasbeniki so izdali posebno vinilsko ploščo z naslovom Stereo Isolation.  (RTV SLO)
Taylor Swift z bratom Austinom ponovno osvaja lastno glasbo Taylor Swift z bratom Austinom ponovno osvaja lastno glasbo
pred 12 urami in 33 minutami
Taylor Swift že dalj časa obljublja, da bo ponovno posnela vse skladbe, ki si jih po sporu s pevko lasti njena nekdanja založba. Kot kaže, pa bodo vse skladbe doživele novo stilsko preobleko.  (RTV SLO)
Med epidemijo veliko manjše emisije dušikovega oksida v zraku Med epidemijo veliko manjše emisije dušikovega oksida v zraku
pred 14 urami in 6 minutami
V Nemčiji so se emisije dušikovega oksida v prometu med epidemijo močno zmanjšale. Razlogi so ukrepi o prepovedi gibanja in manj prometa vozil z dizelskimi motorji.  (RTV SLO)
Brian May bi po vrtnarski nesreči lahko umrl Brian May bi po vrtnarski nesreči lahko umrl
pred 14 urami in 8 minutami
Brian May je prejšnji mesec zaradi poškodbe, ki jo je utrpel med vrtnarjenjem, preživel v bolnišnici. Med zdravljenjem je legendarni član rock skupine Queen, doživel srčni napad, ki bi ga lahko stal življenja.  (RTV SLO)
Dva potnika Eurowingsa Sardinijo videla le iz zraka Dva potnika Eurowingsa Sardinijo videla le iz zraka
pred 1 dnevom, 6 urami in 39 minutami
Letališča postajajo vse živahnejša, a še zdaleč obratovalni čas ni kot pred epidemijo. Tega bi se morali zavedati tudi pri Eurowingsu, ki je želel pristati na Sardiniji, čeprav se bo tamkajšnje letališče odprlo šele konec junija.  (RTV SLO)
Američani med karanteno največkrat gledali Prijatelje Američani med karanteno največkrat gledali Prijatelje
pred 1 dnevom, 8 urami in 17 minutami
V ZDA je bila v času karantene zaradi epidemije covida-19 najbolj gledana televizijske serije Prijatelji, kaže spletna anketa, ki so jo med skoraj 7000 gledalci izvedli v 50 zveznih državah.  (RTV SLO)
Na Češkem ob ponovnem odprtju barov do brezplačnega piva Na Češkem ob ponovnem odprtju barov do brezplačnega piva
pred 1 dnevom, 11 urami in 7 minutami
Na Češkem bodo po več tednih strogih ukrepov za zajezitev pandemije ponovno odprli bare in restavracije. Ker želijo v bare privabiti čim več ljudi in praznovati ponovno odprtje, bodo gostje v številnih barih lahko vrček piva dobili brezplačno.  (RTV SLO)