Novice - Zabava (slovenščina)

Lani smo uvozili 40 ton hrena, vsak prebivalec je v povprečju pojedel 181 jajc Lani smo uvozili 40 ton hrena, vsak prebivalec je v povprečju pojedel 181 jajc
pred 2 urama in 22 minutami
Pred veliko nočjo so se na statističnem uradu poigrali s številkami in pojmi, povezanimi s tem krščanskim praznikom. 100 ljudi v Sloveniji se tako piše Butara, 1442 pa se jih ponaša s priimkom Hren. Tudi Zajcev, Pirhov in celo Šunkarjev ne manjka . . .  (RTV SLO)
Mis Anglije se v epidemiji vrača v zdravniške vode Mis Anglije se v epidemiji vrača v zdravniške vode
pred 13 urami in 3 minutami
Bhasha Mukherjee, mlada zdravnica, ki je lani osvojila naslov mis Anglije, je krono najlepše zamenjala nazaj za stetoskop, da bi pomagala v prvih bojnih linijah v epidemiji novega koronavirusa.  (RTV SLO)
Knjiga o Knjiga o "resnični" Melanii - bistri, jekleni, ambiciozni
pred 17 urami in 24 minutami
Novinarka Washington Posta Mary Jordan je napisala knjigo o prvi dami ZDA Melanii Trump, ki priseljenko iz Slovenije opisuje malce drugače, kot je njena javna podoba. Jordanova opisuje prvo damo kot bistro, jekleno, ambiciozno in preudarno žensko.  (RTV SLO)
Nebo razsvetlila rožnata superluna Nebo razsvetlila rožnata superluna
pred 18 urami in 2 minutama
Nebo je ponoči razsvetlila rožnata superluna. Rožnata zato, ker gre za prvo spomladansko polno luno, superluna pa, ker je bila bližje Zemlji kot običajno, zato je izgledala večja in svetlejša.  (RTV SLO)
Kako najti mehanika, ko se zgodi okvara v času zaprtja večine servisov Kako najti mehanika, ko se zgodi okvara v času zaprtja večine servisov
pred 19 urami in 41 minutami
Covid– 19 spodbudil nastanek nove spletne strani za hitro in enostavno iskanje najbližjega delujočega avtomobilskega servisa.  (RTV SLO)
Nova akcija Vala 202: Zapojte tudi vi Nova akcija Vala 202: Zapojte tudi vi "Čas bo zacelil svet"
pred 20 urami in 57 minutami
Voditelj in glasbeni urednik Vala 202 Andrej Karoli je zjutraj poslušalce pozval k soustvarjanju nepozabnega glasbenega doživetja. Posneli bodo različico velike uspešnice skupine Dan D, Čas.  (RTV SLO)
Dišava tedna: Dolce & Gabbana Dolce Garden Dišava tedna: Dolce & Gabbana Dolce Garden
pred 21 urami in 27 minutami
Vsi, ki so jo obiskali, se strinjajo, da je Sicilija s svojimi naravnimi lepotami raj na zemlji. Polna presenečenj in skrivnosti se razkriva tistim, ki si za njo vzamejo čas. Prav vsakega očarajo njene intenzivne barve ter vonj Mediterana, ki jih začutimo takoj, ko stopimo na otok. Domenico Dolce, sam rojen na Siciliji in ponosen… (Lifestyle)
"Dva tedna užitka" – na Danskem prodaja igračk za seks strmo navzgor
pred 22 urami in 24 minutami
Prodaja igračk za popestritev spolnega življenja se je na Danskem v času karantene več kot podvojila, so se pohvalili pri največjem tamkajšnjem prodajalcu tovrstnih izdelkov.  (RTV SLO)
7 razlogov, zakaj jesti več stročnic – in to ne le med koronakrizo 7 razlogov, zakaj jesti več stročnic – in to ne le med koronakrizo
pred 22 urami in 35 minutami
Stročnice, tako konzervirane kot suhe, so postale v zadnjem času eno najbolj iskanih živil. Pogosto se znajdejo tudi v nakupovalnih vozičkih tistih, ki stročnic pred “koronakrizo” praktično niso vključevali na svoj jedilnik. Seveda je razumljivo, da je nedavno dogajanje povečalo zanimanje za stročnice. Vendar pa gre za živilo oziroma skupino živil, ki si tudi sicer… (Lifestyle)
V vašo dnevno sobo popoldne prihaja Rudi Bučar V vašo dnevno sobo popoldne prihaja Rudi Bučar
pred 23 urami in 35 minutami
Na oder v vašo dnevno sobo ob 16. 45 prihaja Rudi Bučar, ki prezrto, večjezično, ljudsko glasbeno izročilo barva v rockovske in bluesovske odtenke.  (RTV SLO)