Novice - Kronika (slovenščina)

Po spremembi obtožnice priznala uboj matere Po spremembi obtožnice priznala uboj matere
pred 5 urami in 46 minutami
Tožilstvo je Ivici Kalšek zaradi smrti matere marca letos v vasici Ošelj nad Slovensko Bistrico spremenilo obtožnico iz umora v uboj na mah, nakar je obtožena dejanje priznala. Izrek sodbe bo v sredo.  (RTV SLO)
Ponesrečenega jamarja zgodaj zjutraj rešili iz jame Ponesrečenega jamarja zgodaj zjutraj rešili iz jame
pred 9 urami in 6 minutami
Okoli pol pete ure zjutraj so iz brezna Preporod po več kot 24 urah rešili jamarja, ki mu je med četrtkovim nočnim vzponom na glavo padla skala, mu prebila čelado in ga poškodovala. Reševalci so ga odpeljali v UKC Ljubljana.  (RTV SLO)
Ponesrečenega jamarja zgodaj zjutraj rešili iz brezna Ponesrečenega jamarja zgodaj zjutraj rešili iz brezna
pred 9 urami in 6 minutami
Okoli 4. 30 zjutraj so iz brezna Preporod po 30 urah rešili jamarja, ki mu je med četrtkovim nočnim vzponom na glavo padla skala, mu prebila čelado in ga poškodovala. Reševalci so ga odpeljali v UKC Ljubljana.  (RTV SLO)
Zagorelo v Piranu, štirje ljudje v bolnišnico Zagorelo v Piranu, štirje ljudje v bolnišnico
pred 21 urami in 28 minutami
Okoli 16. ure je zagorelo v stanovanjski hiši na Trubarjevi ulici v Piranu. Štiri stanovalce so morali prepeljati v bolnišnico, zaradi gašenja s penilom pa je po ulicah mesta belo, prav tako bo motno morje.  (RTV SLO)
Gasilci v Piranu prebedeli noč Gasilci v Piranu prebedeli noč
pred 21 urami in 28 minutami
Gasilci so vso noč stražili na Trubarjevi ulici v Piranu, kjer je v četrtek popoldne zagorelo. Poškodovan ni bil nihče, štiri ljudi so odpeljali na zdravljenje zaradi vdihavanja dima, nekaj stanovalcev sosednjih hiš pa so morali evakuirati.  (RTV SLO)
Pri Ajdovščini rešujejo jamarja, ki mu je na glavo padla skala Pri Ajdovščini rešujejo jamarja, ki mu je na glavo padla skala
pred 1 dnevom, 8 urami in 32 minutami
V jami Preporod ob cesti za Kozje stene nad krajem Predmeja v občini Ajdovščina je jamarju med nočnim vzpenjanjem iz jame nenadoma na glavo padla skala. Reševanje bo potekalo več ur, saj bodo morali razstreliti nekaj ožin v jami.  (RTV SLO)
Požar na Cerju še naprej gasijo helikopterji Požar na Cerju še naprej gasijo helikopterji
pred 1 dnevom, 9 urami in 49 minutami
Več kot 200 gasilcem je preko noči uspelo ogenj na goriškem Krasu omejiti in lokalizirati, ni pa še povsem pod nadzorom. Pri gašenju ponovno pomagajo helikopterji, italijanski je že prispel in začel gasiti, pridružil se mu bo vsaj še en slovenski.  (RTV SLO)
Požar na Cerju pogašen, pogorelo okoli 100 hektarjev Požar na Cerju pogašen, pogorelo okoli 100 hektarjev
pred 1 dnevom, 9 urami in 49 minutami
Požar, ki je v sredo opoldne izbruhnil v bližini pomnika na Cerju, je pogašen. Po prvih ocenah je pogorelo sto hektarov borovega gozda in listavcev, dokončna škoda bo znana v prihodnjih dneh.  (RTV SLO)
V Brežicah v prometni nesreči umrl 19-letni voznik V Brežicah v prometni nesreči umrl 19-letni voznik
pred 1 dnevom, 10 urami in 38 minutami
V sredo ob 23. 25 se je v bližini naselja Župelevec v občini Brežice zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 19-letni voznik osebnega avtomobila, so sporočili policisti.  (RTV SLO)
Zaradi burje se na Krasu še vedno širi požar Zaradi burje se na Krasu še vedno širi požar
21. avgust 2019 (13:39)
V bližini spomenika na Cerju je zagorelo okoli 12. ure. Na terenu je 26 prostovoljnih gasilskih društev in poklicni gasilci. Zaradi vetra se požar hitro širi, gasilcem ga še ni uspelo omejiti.  (RTV SLO)