Novice - Kronika (slovenščina)

Policija preiskuje okoliščine poškodbe vozila direktorja AVP-ja Velova Policija preiskuje okoliščine poškodbe vozila direktorja AVP-ja Velova
pred 17 urami in 7 minutami
V Stražišču v Kranju so danes opazili vidno poškodovano vozilo agencije za varnost prometa (AVP), ki ga ima v stalni uporabi direktor agencije Igor Velov. Policija okoliščine poškodbe vozila še preiskuje.  (RTV SLO)
Policisti našli mačka, ki ga je storilec vrgel čez ograjo
pred 22 urami in 42 minutami
Bodi prijazen do vseh in vsakega, so na družbenem omrežju pod objavo, da so našli mačka, ki ga je mladenič pred leti vrgel čez ograjo, zapisali kranjski policisti. Sporočili so še, da je z mačkom vse v redu. (24ur.com)
Ortoped na sodišču zanikal prejemanje podkupnine Ortoped na sodišču zanikal prejemanje podkupnine
pred 1 dnevom, 15 urami in 50 minutami
Na Okrožnem sodišču v Ljubljani se je nadaljeval predobravnavni narok za obtožene v korupcijski aferi v zdravstvu. Nastopil je ortoped v novomeški splošni bolnišnici Gregor Kavčič, ki mu obtožnica očita kaznivo dejanje prejemanja nedovoljenih daril.  (RTV SLO)
18-letnik zapeljal med vinograde, da bi ubežal policistom
pred 1 dnevom, 22 urami in 41 minutami
18-letnik, ki je v avtomobilu prevažal še enako stara sopotnika in sopotnico, je naredil več cestnoprometnih prekrškov. Najprej ni ustavil pred znakom stop, nato pa je bežal pred policisti. Ustavilo ga je šele blato. (24ur.com)
Ljutomerčanka med košnjo našla vrečko z bombo in naboji
20. maj 2019 (02:55)
Občanka je obvestila ljutomerske policiste, da je na območju Ljutomera našla vrečko z granato in naboji. Bombna tehnika sta ročno bombo zavarovala za nadaljnjo preiskavo in jo prevzela v hrambo, policisti pa nadaljujejo zbiranje obvestil v zvezi s kaznivim dejanjem nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem ali eksplozivi. (24ur.com)
Na cesti Novo mesto - Metlika umrl motorist Na cesti Novo mesto - Metlika umrl motorist
19. maj 2019 (14:39)
45-letni motorist je zaradi prehitre vožnje izgubil oblast na motorjem, padel in začel drseti po nasprotnem voznem pasu. Izza ovinka je pravilno pripeljal voznik osebnega avtomobila in trčil v motorista, ki je v bolnišnici nato podlegel poškodbam nesreče.  (RTV SLO)
Policija svari: na območju Kranja si sumljivi neznanci ogledujejo hiše
19. maj 2019 (07:22)
V Kranju in Škofji Loki so policisti obravnavali prijavi sumljivega obnašanja neznanca. Okoli 40 let star moški se je v enem primeru predstavljal kot delavec elektro podjetja, v drugem pa si ogledoval okolico hiše. Ko so ga lastniki opazili, je odšel. V obeh primerih gre za okoliščine, ki se pojavljajo pri izvrševanju premoženjskih kaznivih dejanj, svarijo policisti. (24ur.com)
V prometni nesreči umrl 46-letni motorist
19. maj 2019 (03:53)
Po informacijah novomeških policistov se je okoli pol druge ure popoldne na cesti med Novim mestom in Metliko zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena motorist in osebno vozilo. Hudo poškodovanega motorista so reševalci odpeljali v bolnišnico, kjer je zaradi hudih poškodb nekaj po 15. uri umrl. (24ur.com)
Za posledicami prometne nesreče umrl 28-letni voznik motornega kolesa Za posledicami prometne nesreče umrl 28-letni voznik motornega kolesa
17. maj 2019 (13:58)
Za posledicami prometne nesreče, ki se je zgodila 1. maja v Šibeniku pri Šentjurju, je v celjski bolnišnici umrl 28-letni voznik motornega kolesa, doma s šentjurskega območja.  (RTV SLO)
Priklopnik, ki se je odpel 52-letnemu vozniku, trčil v skupino tretješolcev
17. maj 2019 (08:22)
Ko se je pripeljal v bližino OŠ Velika Nedelja, se mu je odklopil priklopnik, ta pa je zadel tretješolce, ki so takrat hodili po pločniku. Dva otroka sta bila poškodovana in odpeljana v ptujsko bolnišnico. (24ur.com)