Novice - Kronika (slovenščina)

Ortoped na sodišču zanikal prejemanje podkupnine Ortoped na sodišču zanikal prejemanje podkupnine
pred 14 urami in 49 minutami
Na Okrožnem sodišču v Ljubljani se je nadaljeval predobravnavni narok za obtožene v korupcijski aferi v zdravstvu. Nastopil je ortoped v novomeški splošni bolnišnici Gregor Kavčič, ki mu obtožnica očita kaznivo dejanje prejemanja nedovoljenih daril.  (RTV SLO)
18-letnik zapeljal med vinograde, da bi ubežal policistom
pred 21 urami in 40 minutami
18-letnik, ki je v avtomobilu prevažal še enako stara sopotnika in sopotnico, je naredil več cestnoprometnih prekrškov. Najprej ni ustavil pred znakom stop, nato pa je bežal pred policisti. Ustavilo ga je šele blato. (24ur.com)
Ljutomerčanka med košnjo našla vrečko z bombo in naboji
pred 1 dnevom, 4 urami in 42 minutami
Občanka je obvestila ljutomerske policiste, da je na območju Ljutomera našla vrečko z granato in naboji. Bombna tehnika sta ročno bombo zavarovala za nadaljnjo preiskavo in jo prevzela v hrambo, policisti pa nadaljujejo zbiranje obvestil v zvezi s kaznivim dejanjem nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem ali eksplozivi. (24ur.com)
Na cesti Novo mesto - Metlika umrl motorist Na cesti Novo mesto - Metlika umrl motorist
pred 1 dnevom, 16 urami in 58 minutami
45-letni motorist je zaradi prehitre vožnje izgubil oblast na motorjem, padel in začel drseti po nasprotnem voznem pasu. Izza ovinka je pravilno pripeljal voznik osebnega avtomobila in trčil v motorista, ki je v bolnišnici nato podlegel poškodbam nesreče.  (RTV SLO)
Policija svari: na območju Kranja si sumljivi neznanci ogledujejo hiše
19. maj 2019 (07:22)
V Kranju in Škofji Loki so policisti obravnavali prijavi sumljivega obnašanja neznanca. Okoli 40 let star moški se je v enem primeru predstavljal kot delavec elektro podjetja, v drugem pa si ogledoval okolico hiše. Ko so ga lastniki opazili, je odšel. V obeh primerih gre za okoliščine, ki se pojavljajo pri izvrševanju premoženjskih kaznivih dejanj, svarijo policisti. (24ur.com)
V prometni nesreči umrl 46-letni motorist
19. maj 2019 (03:53)
Po informacijah novomeških policistov se je okoli pol druge ure popoldne na cesti med Novim mestom in Metliko zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena motorist in osebno vozilo. Hudo poškodovanega motorista so reševalci odpeljali v bolnišnico, kjer je zaradi hudih poškodb nekaj po 15. uri umrl. (24ur.com)
Za posledicami prometne nesreče umrl 28-letni voznik motornega kolesa Za posledicami prometne nesreče umrl 28-letni voznik motornega kolesa
17. maj 2019 (13:58)
Za posledicami prometne nesreče, ki se je zgodila 1. maja v Šibeniku pri Šentjurju, je v celjski bolnišnici umrl 28-letni voznik motornega kolesa, doma s šentjurskega območja.  (RTV SLO)
Priklopnik, ki se je odpel 52-letnemu vozniku, trčil v skupino tretješolcev
17. maj 2019 (08:22)
Ko se je pripeljal v bližino OŠ Velika Nedelja, se mu je odklopil priklopnik, ta pa je zadel tretješolce, ki so takrat hodili po pločniku. Dva otroka sta bila poškodovana in odpeljana v ptujsko bolnišnico. (24ur.com)
Skozi okno vdrl v hišo, nato pobegnil pred lastnikom
17. maj 2019 (08:18)
V okolici Kranja je moški vlomil v stanovanjsko hišo. Med pregledovanjem prostorov ga je zalotil lastnik. Osumljenec je pobegnil, lastnik pa je stekel za njim. Slabo uro po dogodku so vlomilca prijeli policisti, preiskovalni sodnik pa je zanj že odredil pripor. (24ur.com)
Policija išče lastnika mačke, storilec dejanje priznal
17. maj 2019 (06:13)
Potem ko je po družbenih omrežjih zaokrožil posnetek krutega ravnanja z mačko, se je oglasil storilec, ki je priznal, da je mačko vrgel čez ograjo, da se je to zgodilo pred dvema oziroma tremi leti in da je mačka padec preživela. Policija faz preiskave ne razkriva, prosi pa lastnika živali, da se javi policiji. (24ur.com)