Novice - Kronika (slovenščina)

18-letnik zapeljal med vinograde, da bi ubežal policistom
pred 2 urama in 37 minutami
18-letnik, ki je v avtomobilu prevažal še enako stara sopotnika in sopotnico, je naredil več cestnoprometnih prekrškov. Najprej ni ustavil pred znakom stop, nato pa je bežal pred policisti. Ustavilo ga je šele blato. (24ur.com)
Na cesti Novo mesto - Metlika umrl motorist Na cesti Novo mesto - Metlika umrl motorist
pred 21 urami in 56 minutami
45-letni motorist je zaradi prehitre vožnje izgubil oblast na motorjem, padel in začel drseti po nasprotnem voznem pasu. Izza ovinka je pravilno pripeljal voznik osebnega avtomobila in trčil v motorista, ki je v bolnišnici nato podlegel poškodbam nesreče.  (RTV SLO)
Policija svari: na območju Kranja si sumljivi neznanci ogledujejo hiše
pred 1 dnevom, 5 urami in 13 minutami
V Kranju in Škofji Loki so policisti obravnavali prijavi sumljivega obnašanja neznanca. Okoli 40 let star moški se je v enem primeru predstavljal kot delavec elektro podjetja, v drugem pa si ogledoval okolico hiše. Ko so ga lastniki opazili, je odšel. V obeh primerih gre za okoliščine, ki se pojavljajo pri izvrševanju premoženjskih kaznivih dejanj, svarijo policisti. (24ur.com)
V prometni nesreči umrl 46-letni motorist
pred 1 dnevom, 8 urami in 42 minutami
Po informacijah novomeških policistov se je okoli pol druge ure popoldne na cesti med Novim mestom in Metliko zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena motorist in osebno vozilo. Hudo poškodovanega motorista so reševalci odpeljali v bolnišnico, kjer je zaradi hudih poškodb nekaj po 15. uri umrl. (24ur.com)
Za posledicami prometne nesreče umrl 28-letni voznik motornega kolesa Za posledicami prometne nesreče umrl 28-letni voznik motornega kolesa
17. maj 2019 (13:58)
Za posledicami prometne nesreče, ki se je zgodila 1. maja v Šibeniku pri Šentjurju, je v celjski bolnišnici umrl 28-letni voznik motornega kolesa, doma s šentjurskega območja.  (RTV SLO)
Priklopnik, ki se je odpel 52-letnemu vozniku, trčil v skupino tretješolcev
17. maj 2019 (08:22)
Ko se je pripeljal v bližino OŠ Velika Nedelja, se mu je odklopil priklopnik, ta pa je zadel tretješolce, ki so takrat hodili po pločniku. Dva otroka sta bila poškodovana in odpeljana v ptujsko bolnišnico. (24ur.com)
Skozi okno vdrl v hišo, nato pobegnil pred lastnikom
17. maj 2019 (08:18)
V okolici Kranja je moški vlomil v stanovanjsko hišo. Med pregledovanjem prostorov ga je zalotil lastnik. Osumljenec je pobegnil, lastnik pa je stekel za njim. Slabo uro po dogodku so vlomilca prijeli policisti, preiskovalni sodnik pa je zanj že odredil pripor. (24ur.com)
Policija išče lastnika mačke, storilec dejanje priznal
17. maj 2019 (06:13)
Potem ko je po družbenih omrežjih zaokrožil posnetek krutega ravnanja z mačko, se je oglasil storilec, ki je priznal, da je mačko vrgel čez ograjo, da se je to zgodilo pred dvema oziroma tremi leti in da je mačka padec preživela. Policija faz preiskave ne razkriva, prosi pa lastnika živali, da se javi policiji. (24ur.com)
Celjanu izpred nakupovalnega centra ukradli psa
17. maj 2019 (00:40)
Celjske policiste je občan obvestil, da so mu izpred nakupovalnega centra ukradli psa, pasme ameriški staffordshire terier. Policisti so tatu, sicer starega znanca policije, kasneje našli, ko je v trgovini na Ostrožnem motil javni red in mir. (24ur.com)
Mariborčan ni priznal krivde za eksplozijo v bloku Mariborčan ni priznal krivde za eksplozijo v bloku
16. maj 2019 (07:27)
52-letnik je novembra lani povzročil eksplozijo, ki je razdejala celotno tretje nadstropje petnadstropnega bloka. V njej je bil hudo poškodovan, a si je opomogel do te mere, da lahko sodeluje na sojenju. Obdolženi krivde ne priznava.  (RTV SLO)