Novice - Kronika (slovenščina)

18 let zaporne kazni za umor oktobra v Bovcu 18 let zaporne kazni za umor oktobra v Bovcu
pred 9 urami in 23 minutami
Z izrekom sodbe se je na Okrožnem sodišču v Novi Gorici končalo sojenje Jasminu Suljiću za umor 34-letnega moškega oktobra lani v Bovcu. Sodnica Darinka Kogoj mu je izrekla 18 let zaporne kazni, ki pa še ni pravnomočna.   (RTV SLO)
Pri Senožetih umrl 35-letni motorist Pri Senožetih umrl 35-letni motorist
24. maj 2020 (15:42)
Nekaj pred 15. uro se je v Senožetih pri Ljubljani zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta trčila osebno vozilo in motorist. Slednji je na kraju nesreče umrl.  (RTV SLO)
Zagorelo na Kemijskem inštitutu Zagorelo na Kemijskem inštitutu
22. maj 2020 (18:45)
Okoli 20. ure je zagorelo na Kemijskem inštitutu v Ljubljani. Posredujejo gasilci. Z objekta se je valil gost dim, v okolici je smrdelo, poročajo očividci. Zdaj so se razmere že umirile, dima ni več videti.  (RTV SLO)
Na Kemijskem inštitutu zagorela nadtlačna laboratorijska komora Na Kemijskem inštitutu zagorela nadtlačna laboratorijska komora
22. maj 2020 (18:45)
V petek nekaj pred 20. uro je na Kemijskem inštitutu v Ljubljani zagorela nadtlačna laboratorijska komora. Posredovali so gasilci. Z objekta se je valil gost dim, v okolici je smrdelo. Požar ni bil obsežen, je pa nastalo za več tisoč evrov škode.  (RTV SLO)
Požar na Kemijskem inštitutu izbruhnil pri postopkih z nenevarnimi kemikalijami Požar na Kemijskem inštitutu izbruhnil pri postopkih z nenevarnimi kemikalijami
22. maj 2020 (18:45)
V petek nekaj pred 20. uro je na Kemijskem inštitutu v Ljubljani zagorela nadtlačna laboratorijska komora, zaradi visoke temperature je počila tudi cev vodovodnega omrežja, zato je prostore začela zalivati voda. Požar ni bil obsežen.  (RTV SLO)
Vozil pod vplivom drog in ukradena psa želel naščuvati na policista Vozil pod vplivom drog in ukradena psa želel naščuvati na policista
22. maj 2020 (14:02)
Novomeška policista sta med kontrolo prometa ustavila 35-letnika, ki jima je začel groziti. Dva psa, ki ju je prevažal, je pozval, naj napadeta policista, a sta namesto tega napadla njega. Dan prej so v Grosuplju policisti 22-letniku zasegli 27. vozilo.  (RTV SLO)
Beli prah, ki ga je prejela poslanka Violeta Tomič, ni bil nevaren Beli prah, ki ga je prejela poslanka Violeta Tomič, ni bil nevaren
22. maj 2020 (12:41)
Inštitut za mikrobiologijo je po opravljeni analizi belega prahu, ki ga je v četrtek v kuverti prejela poslanka Levice Violeta Tomić, ugotovil, da ne gre za nevarno snov, so sporočili s policije.  (RTV SLO)
Nekdanji policist, ki je mladoletnici pustil za volan marice, izgubil tožbo Nekdanji policist, ki je mladoletnici pustil za volan marice, izgubil tožbo
22. maj 2020 (08:27)
Nekdanji kranjski policist Žiga Valjavec je na ljubljanskem delovnem sodišču izgubil tožbo proti notranjemu ministrstvu. Bil je vodja patrulje treh policistov, ki so predlani v policijskem vozilu prevažali mladoletnico in jo pustili celo za volan.  (RTV SLO)
Tovornjak zapeljal z nadvoza v globino Tovornjak zapeljal z nadvoza v globino
22. maj 2020 (05:36)
V četrtek pozno ponoči je na avtocesti Lendava–Pince tovorno vozilo zapeljalo s ceste na nadvozu in padlo v globino. Voznik ni preživel nesreče.  (RTV SLO)
Tovornjak med prehitevanjem  zapeljal z nadvoza v globino Tovornjak med prehitevanjem zapeljal z nadvoza v globino
22. maj 2020 (05:36)
V četrtek pozno ponoči je na avtocesti Lendava–Pince tovorno vozilo zapeljalo s ceste na nadvozu in padlo v globino. Voznik nesreče ni preživel.  (RTV SLO)