Novice - Kronika (slovenščina)

Deveterica pridržanih v preiskavi trgovine s prepovedanimi drogami Deveterica pridržanih v preiskavi trgovine s prepovedanimi drogami
pred 7 urami in 24 minutami
Mariborski kriminalisti so v sredo zvečer v sodelovanju z drugimi policijskimi upravami po Sloveniji začeli zaključno akcijo v zvezi s preiskovanjem kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog. Opravili so 11 hišnih preskav, devet ljudi pa so pridržali.  (RTV SLO)
Nepridipravi vlomili v avtodom in osebno vozilo in okradli turiste
pred 11 urami in 16 minutami
Nepridiprav je na parkirišču ob regionalni cesti Livek–Kambreško vlomil v dve tuji vozili. Iz avtodoma je ukradel denarnici z gotovino in osebnimi dokumenti nemških turistov, iz osebnega avtomobila pa nahrbtnik in žensko torbico, v katerih sta Avstrijca prav tako imela denarnici. Novogoriški policisti ob tem znova svetujejo, da v vozilih na vidnih mestih ne puščamo vrednejših predmetov. (24ur.com)
V nesreči kolesarka huje poškodovana
pred 13 urami in 21 minutami
Med krožiščema s Kranjčevo ulico in Linhartevo cesto v Ljubljani je vozilo trčilo v kolesarko, ki se je huje poškodovala. Promet je močno oviran, zato vozite previdno. (24ur.com)
Pogrešan 87-letnik. Ste ga videli?
pred 14 urami in 35 minutami
Pogrešan je 87-letni Alojzij Perko iz Nakla. Obstaja možnost, da se je iz kraja odpeljal z avtobusom. Policija prosi za pomoč. (24ur.com)
Za napad na jeseniškega brezdomca zakoncema skupno 15 let zapora Za napad na jeseniškega brezdomca zakoncema skupno 15 let zapora
pred 1 dnevom, 3 urami in 29 minutami
Kranjsko okrožno sodišče je Glorio in Franca Kleindiensta spoznalo za kriva kaznivega dejanja povzročitve posebej hude telesne poškodbe in jima za dejanje, ki je vodilo v smrt jeseniškega brezdomca, prisodilo sedem ter osem let in pol zapora.  (RTV SLO)
Prostovoljni gasilec ujel roparja
pred 1 dnevom, 10 urami in 31 minutami
V Slovenj Gradcu je moški v lokalu pozabil denarnico, kar sta opazila druga gosta v lokalu in denarnico vzela. Ko sta skušala na bližnjem bankomatu dvigniti denar, pa ju je moški – po obvestilu o neuspeli transakciji – izsledil in zadržal do prihoda policistov. V Kranju pa sta prostovoljna gasilca priskočila na pomoč ženski, ki jo je napadel ropar. (24ur.com)
Huda delovna nesreča: stisnil ga je delovni stroj Huda delovna nesreča: stisnil ga je delovni stroj
pred 1 dnevom, 11 urami in 20 minutami
V torek popoldan je na območju Škofje Loke v delovni nesreči umrl moški. Hudo ga je poškodoval stroj za polaganje estrihov.  (RTV SLO)
Zdrs planinca na strmem brezpotju. 'Ljudje nismo gamsi'
pred 1 dnevom, 12 urami in 6 minutami
Pomlad v gore vabi vedno več planincev. Zadnje dni smo že poročali o več hujših poškodbah planincev, zlasti nespametnih, zato je opozorilo, da moramo iti v gore pripravljeni, na mestu. Tokrat sta se nespametno vedla planinca, ki sta se povzpela na planino Korošica, pri sestopu pa se je eden od njiju huje poškodoval. (24ur.com)
Svojci pogrešajo 21-letnega Gašperja Kuralta
pred 1 dnevom, 12 urami in 24 minutami
Kranjski policisti so sporočili, da svojci pogrešajo 21-letnega Gašperja Kuralta iz okolice Kranja. Nazadnje je bil oblečen v sive športne hlače in siv športni pulover, pri sebi pa je imel še manjšo rdečo torbo. Če ste pogrešano osebo videli, to sporočite na interventno številko 113 ali anonimni telefon policije 080 1200. (24ur.com)
V zaključni akciji kriminalistične preiskave prijeli več oseb
pred 1 dnevom, 12 urami in 29 minutami
Policija je potrdila, da so v zaključni akciji kriminalistične preiskave prijeli več oseb, celotna akcija pa se je odvijala na parkirišču Mercator centra Šiška. (24ur.com)