Novice - Kronika (slovenščina)

Nekdanji vodja ortopedije Fokter zanikal prejemanje podkupnine Nekdanji vodja ortopedije Fokter zanikal prejemanje podkupnine
pred 2 urama in 26 minutami
Na okrožnem sodišču se je nadaljeval predobravnalni narok za obtožene v odmevni korupcijski aferi v zdravstvu. Tokrat je pred sodnico Dejano Fekonja stopil nekdanji vodja ortopedije v celjski bolnišnici Samo Karel Fokter in zanikal prejemanje podkupnine.  (RTV SLO)
Sum spolne zlorabe v enem od slovenskih vrtcev Sum spolne zlorabe v enem od slovenskih vrtcev
pred 3 urami in 9 minutami
Združenje proti spolnemu zlorabljanju je opozorilo na primer domnevne spolne zlorabe otroka v enem od slovenskih vrtcev. Vzgojitelj naj bi zlorabljal štiriletno deklico. V takšnih primerih je treba odločno ukrepati takoj, opozarjajo.  (RTV SLO)
Policisti iščejo neznanca v povezavi z napadom na Arsenovićev lokal Policisti iščejo neznanca v povezavi z napadom na Arsenovićev lokal
pred 10 urami in 13 minutami
Policisti so v javnost poslali fotografije dveh neznanih moških, ki ju je 28. marca ponoči posnela nadzorna kamera, ki naj bi pobegnila s kraja dogodka, kjer je nekdo s pirotehničnim sredstvom poškodovali lokal Rožmarin, ki je v lasti Saše Arsenovića.  (RTV SLO)
V Sežani našli hudo poškodovanega moškega V Sežani našli hudo poškodovanega moškega
pred 12 urami in 15 minutami
Na Partizanski cesti v Sežani so ob 7. 25 našli poškodovanega moškega. Ker je moški obležal ob pločniku s hudimi poškodbami glave, so ga odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana.  (RTV SLO)
Avto Igorja Velova po do zdaj zbranih podatkih ni bil udeležen v nesreči Avto Igorja Velova po do zdaj zbranih podatkih ni bil udeležen v nesreči
pred 13 urami in 17 minutami
Policisti so glede poškodovanega vozila agencije za varnost prometa, ki je bilo parkirano v Kranju, sporočili, da vozilo po do zdaj zbranih podatkih ni bilo udeleženo v prometni nesreči, uporabnik vozila pa je s policijo sodeloval in se ni izmikal.  (RTV SLO)
V Sežani našli hudo poškodovanega moškega, policija prosi za pomoč
pred 13 urami in 28 minutami
Koprski policisti so sporočili, da so domačini v Sežani ob pločniku našli hudo poškodovanega moškega, čigar identiteta še ni znana. Ker okoliščine dogodka niso znane, policija poziva morebitne očividce, naj pokličejo na telefonsko številko policije 113 ali anonimno telefon 080 1200. (24ur.com)
Spolna zloraba: kljub izpovedi otrok vodstvo vrtca v Sloveniji 14 dni ni storilo ničesar
pred 16 urami in 12 minutami
Združenje proti spolnemu zlorabljanju je razkrilo nov primer domnevne zlorabe otroka v enem od slovenskih vrtcev. 4-letna deklica je pred tremi tedni najprej staršem, nato pa še vzgojiteljem pokazala, kaj naj bi ji počel vzgojitelj v njeni skupini, kadar sta sama. (24ur.com)
Policija preiskuje okoliščine poškodbe vozila direktorja AVP-ja Velova Policija preiskuje okoliščine poškodbe vozila direktorja AVP-ja Velova
pred 1 dnevom, 7 urami in 9 minutami
V Stražišču v Kranju so danes opazili vidno poškodovano vozilo agencije za varnost prometa (AVP), ki ga ima v stalni uporabi direktor agencije Igor Velov. Policija okoliščine poškodbe vozila še preiskuje.  (RTV SLO)
Policisti našli mačka, ki ga je storilec vrgel čez ograjo
pred 1 dnevom, 12 urami in 43 minutami
Bodi prijazen do vseh in vsakega, so na družbenem omrežju pod objavo, da so našli mačka, ki ga je mladenič pred leti vrgel čez ograjo, zapisali kranjski policisti. Sporočili so še, da je z mačkom vse v redu. (24ur.com)
Ortoped na sodišču zanikal prejemanje podkupnine Ortoped na sodišču zanikal prejemanje podkupnine
20. maj 2019 (16:49)
Na Okrožnem sodišču v Ljubljani se je nadaljeval predobravnavni narok za obtožene v korupcijski aferi v zdravstvu. Nastopil je ortoped v novomeški splošni bolnišnici Gregor Kavčič, ki mu obtožnica očita kaznivo dejanje prejemanja nedovoljenih daril.  (RTV SLO)