Novice - Kronika (slovenščina)

Požar v Dragonji: vzrok ni znan, tuja krivda izključena
pred 21 urami in 58 minutami
Policija ni uspela odkriti vzroka petkovega požara v zbirnem centru za embalažo v Dragonji. Po njihovih ugotovitvah naj bi zagorelo tam, kjer so skladiščili odpadni papir. So pa predstavniki NIJZ odvzeli vzorce onesnažene vode. (24ur.com)
Zaradi utrujenosti dve nesreči na avtocesti, eno posnele kamere
pred 22 urami in 36 minutami
Minuli vikend so gorenjski prometni policisti obravnavali dve prometni nesreči, ki sta se zgodili zaradi utrujenosti voznikov. V prvi nesreči je slovenska voznica trčila v vozilo tujca, v drugi pa je voznik z voznega pasu zapeljal čez odbojno ograjo in se prevrnil pod avtocesto. (24ur.com)
Za koristne informacije o pogrešani Slovenki 10.000 evrov nagrade
pred 1 dnevom, 3 urami in 45 minutami
Na Mljetu še vedno iščejo pogrešano 63-letno Almo Novljan. Po obsežni iskalni akciji v prvih tednih po njenem izginotju je sedaj iskanje manj intenzivno. Domžalčanko iščejo uslužbenci Nacionalnega parka Mljet in lokalni gorski reševalci v okviru rednih nalog. Družina Novljanove je medtem za koristne informacije glede pogrešane ponudila 10.000 evrov nagrade. (24ur.com)
Večino pri Šembijah prijetih prebežnikov že vrnili Hrvaški Večino pri Šembijah prijetih prebežnikov že vrnili Hrvaški
pred 1 dnevom, 14 urami in 33 minutami
Večino, kar 108 od 123 prebežnikov, ki jih je policija v petek prijela pri Šembijah, so vrnili na Hrvaško, 15 pa jih je zaprosilo za azil, med njimi gre pretežno za mladoletne osebe.  (RTV SLO)
Pri sestopu z Velikega Špičja umrl planinec Pri sestopu z Velikega Špičja umrl planinec
pred 1 dnevom, 16 urami in 27 minutami
Pri sestopu z Velikega Špičja v občini Bohinj je danes dopoldne zdrsnil planinec. Zdrs je bil zanj usoden.  (RTV SLO)
Zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v vozilo pred seboj
pred 1 dnevom, 23 urami in 17 minutami
Na primorski avtocesti je 32-letni voznik osebnega avtomobila vozil na prekratki varnostni razdalji in trčil v pred seboj vozeče vozilo. Zaradi prometne nesreče je nastal večkilometrski zastoj, posledice pa so že odpravljene, promet poteka normalno. (24ur.com)
Blizu Zadra huje poškodovana Slovenka, ki je padla v morje s plovila
21. julij 2019 (03:41)
V bližini Zadra je z gliserja padla Slovenka, ki se zaradi hudih poškodb v splošni bolnišnici v Zadru še vedno bori za življenje. Po padcu jo je namreč poškodoval propeler motorja. Policija je uvedla preiskavo o nesreči. (24ur.com)
Pri sestopu z Velikega Špičja v občini Bohinj umrl planinec
21. julij 2019 (01:25)
Pri sestopu z Velikega Špičja v občini Bohinj je zdrsnil planinec. Zdrs je bil zanj usoden. (24ur.com)
V Kamniških Alpah se je smrtno ponesrečila planinka V Kamniških Alpah se je smrtno ponesrečila planinka
20. julij 2019 (16:36)
Na poti med Planjavo in Lučko babo v Kamniških Alpah je okoli 15. ure planinka zdrsnila po pobočju in zaradi poškodb umrla, je objavila uprava za zaščito in reševanje.  (RTV SLO)
Na območju Ilirske Bistrice prijeli 122 nelegalnih prebežnikov, iskanje še poteka
20. julij 2019 (09:40)
Na območju PP Ilirska Bistrica so policisti odkrili več manjših taborov v gozdu, kjer je bila večja skupina nelegalnih prebežnikov, ki pa so tabore že zapustili. Po iskanju so jih policisti prijeli 122, z iskanjem pa nadaljujejo, saj naj bi šlo za skupino okoli 200 oseb. (24ur.com)