Novice - Kultura (slovenščina)

Predstava študentov AGRFT-ja v Gleju: Obup je kot poplava Predstava študentov AGRFT-ja v Gleju: Obup je kot poplava
pred 11 urami in 11 minutami
V Gledališču Glej bo nocoj premiera predstave v režiji Maše Pelko z naslovom Stadion Olympia, ki jo uprizarjajo študenti AGRFT-ja. Rdeča nit drame oziroma besedil, ki tvorijo Stadion Olympia, je obup.  (RTV SLO)
Jean-Paul Sartre Jean-Paul Sartre
pred 13 urami in 42 minutami
Svet bi lahko bil brez literature. Še lažje bi bil brez človeka.  (RTV SLO)
Po Evroviziji še njena parodična različica Improvizija Po Evroviziji še njena parodična različica Improvizija
pred 14 urami in 9 minutami
Dober teden po evrovizijskem finalu bodo nocoj na odru Linhartove dvorane Cankarjevega doma uprizorili Improvizijo, ki bo že osemnajstič skozi gledališče in glasbo parodirala blišč in bedo, kot jo pooseblja Evrovizija.  (RTV SLO)
Baletnik Polunin kmalu kot veronski ljubimec Romeo Baletnik Polunin kmalu kot veronski ljubimec Romeo
pred 15 urami in 54 minutami
Sergej Polunin, razvpiti baletni superzvezdnik, ki je nedavno gostoval tudi v Ljubljani, bo avgusta prvič zaplesal v vlogi Romea. Balet Romeo in Julija bo premiero doživel na velikem odru rimskega amfiteatra v Veroni, mestu tragičnih ljubimcev.  (RTV SLO)
Landerik na Starem trgu, sodobna oživitev slovenskosti Landerik na Starem trgu, sodobna oživitev slovenskosti
pred 17 urami in 44 minutami
Sredi Ljubljane, na Starem trgu, ki ga vse bolj preplavljajo turisti, so snovalci lokala Landerik oblikovne ideje iskali v naravni in kulturni dediščini Slovenije. Bolj kot sam interier prostor zaznamujejo detajli.  (RTV SLO)
Velika čast je, da so nas povabili Čehi sami … Velika čast je, da so nas povabili Čehi sami …
pred 18 urami in 43 minutami
O tem, zakaj je razstava Narodne galerije na Praškem gradu pomemben nacionalni projekt o skoraj pozabljenem času tesnega češko-slovenskega sodelovanja, in o odkrivanju slovenskih sledi v Pragi . . .  (RTV SLO)
"Nehajmo razmišljati o rasizmu in sovraštvu in samo uživajmo v spolnosti"
pred 19 urami in 33 minutami
"Glavno sporočilo je, da nehajmo razmišljati o rasizmu in sovraštvu in samo uživajmo v spolnosti," pravi češki režiser Jan Frič. Njegovo predstavo Strah jesti dušo si lahko drevi ogledate na Drama Festivalu.  (RTV SLO)
Zlata palma za južnokorejsko dramo Parazit Zlata palma za južnokorejsko dramo Parazit
pred 1 dnevom, 8 urami in 41 minutami
72. filmski festival v Cannesu se je sklenil s soglasno odločitvijo žirije, da zlato palmo podeli južnokorejskemu režiserju Bongu Joon-hoju za politično srhljivko Parazit. To je zanimiv kontrast humanistični japonski drami Tatiči, ki je zmagala lani.  (RTV SLO)
Konec tedna v znamenju 150-letnice dunajske opere Konec tedna v znamenju 150-letnice dunajske opere
pred 1 dnevom, 11 urami in 12 minutami
Leto 2019 na Dunaju poteka v znamenju 150. obletnice Dunajske državne opere. Ta bo skozi vse leto postregla s številnimi dogodki, osrednje praznovanje pa bo danes in v nedeljo z dvema matinejama in opero Richarda Straussa Žena brez sence.  (RTV SLO)
40 let Osmega potnika, še vedno enega najboljših znanstvenofantastičnih filmov 40 let Osmega potnika, še vedno enega najboljših znanstvenofantastičnih filmov
pred 1 dnevom, 12 urami in 17 minutami
Sigourney Weaver je bila bolj ali manj neznana gledališka igralka, ko je pri 28 letih v njenem naročju pristala vloga v znanstvenofantastični grozljivki, ki danes velja za moderno klasiko - v Osmem potniku Ridleya Scotta.  (RTV SLO)