Novice - Kultura (slovenščina)

"Starosta egipčanskih muzejev" v Kairu naposled dočakal prenovo
pred 2 urama in 6 minutami
Egipčanski muzej v srcu Kaira - stoji kar na slavnem trgu Tahrir - za svojimi zidovi hrani najobsežnejšo zbirko artefaktov Starega Egipta na svetu.  (RTV SLO)
Program Ars začenja akcijo za širšo prepoznavnost Program Ars začenja akcijo za širšo prepoznavnost
pred 3 urami in 20 minutami
Program Ars, 3. program Radia Slovenija, je eden nosilnih programov nacionalnega radia. Ker pa po besedah odgovornega urednika Mateja Venierja ni dovolj prisoten v slovenski javnosti, danes začenjajo akcijo za njegovo širšo prepoznavnost.  (RTV SLO)
Filmi o Gotovini, Tolkienu in Nurejevu vabijo v Pulj Filmi o Gotovini, Tolkienu in Nurejevu vabijo v Pulj
pred 3 urami in 52 minutami
Med filmskimi poudarki poletja bo tudi letos eden izmed okoliških festivalov z najdaljšo tradicijo - puljski. Tokrat prinaša nov celovečerec Pedra Almodovarja, biografski portret Anteja Gotovine in vojni film z Igorjem Samoborjem v glavni moški vlogi.  (RTV SLO)
Dragan Velikić: Dragan Velikić: "Književnost si izmišljuje, ampak ne laže"
pred 5 urami in 23 minutami
"Prepričana sem, da vsi Velikićevi romani ponujajo bralcu izjemno estetsko doživetje. Z različnimi izzivi in drobnimi dejavniki razkrivajo prostore vsakdanjega življenja, zapletenost in hkrati preprostost odnosov med moškimi in ženskami. " (RTV SLO)
Festival migrantskega filma nastavlja zrcalo Festival migrantskega filma nastavlja zrcalo "kontinentu človekovih pravic"
pred 6 urami in 29 minutami
V tednu, ko obeležujemo svetovni dan beguncev, bo tematski filmski festival osvetlil zgodbe tistih, ki so bili prisiljeni zapustiti svoje domove, nato pa naleteli na "novi svet" ksenofobije in rasizma. Festival odpira liffovska uspešnica Stiks.  (RTV SLO)
Placido Domingo v Ljubljani, tokrat z dirigentsko paličico Placido Domingo v Ljubljani, tokrat z dirigentsko paličico
pred 7 urami in 34 minutami
Po dveh letih se bo nocoj v Ljubljano vrnil sloviti španski tenorist Placido Domingo, tokrat kot dirigent. V tej vlogi se bo slovenskemu občinstvu predstavil z eno največjih glasbenih umetnin, Verdijevim Rekviemom.  (RTV SLO)
Namesto Reke ljubezni hrvaška različica Ljubezni po domače
pred 8 urami in 5 minutami
Priljubljena slovenska serija Reka ljubezni se bliža koncu, a ljubezen na POP TV ostaja, saj bo namesto Reke vsak dan ob 20. uri na sporedu hrvaška različica Ljubezni po domače. Poleg zabave na vasi pa prihaja tudi zgodovinska turška serija. (24ur.com)
Poškodovani Bond pridno trenira
pred 10 urami in 11 minutami
Igralec Daniel Craig si je nedavno poškodoval gleženj na snemanju 25. filma z Jamesom Bondom. Zdaj ga je fotograf slikal z opornico na nogi, kako se poti v telovadnici. Film bo v kinematografe prišel 3. aprila prihodnje leto. (24ur.com)
Pedro Almodóvar Pedro Almodóvar
pred 21 urami in 24 minutami
Filmska umetnost lahko zapolni praznine naših življenj in našo osamljenost.  (RTV SLO)
Pravi Caravaggio ali ne? Turquin stavi svoj ugled na avtentičnost izgubljene slike. Pravi Caravaggio ali ne? Turquin stavi svoj ugled na avtentičnost izgubljene slike.
pred 21 urami in 29 minutami
Preden bodo konca meseca sliko Judite, ki obglavlja Holoferna poslali na dražbo v Toulouse, je platno, ki že nekaj časa razdvaja stroko, na ogled v Parizu.  (RTV SLO)