Novice - Kultura (slovenščina)

Posavski muzej že 70 let usmerja pogled v preteklost Posavski muzej že 70 let usmerja pogled v preteklost
pred 4 urami in 41 minutami
V Studiu ob 17. 00 bo danes mogoče prisluhniti Alenki Terlep, ki bo v oddaji ob 70-letnici Posavskega muzeja obujala zgodbe o načinu življenja Posavcev. Prenos bo potekal v živo iz velike Viteške dvorane, najlepšega spomenika baročne umetnosti.  (RTV SLO)
V Rimu bodo za življenjsko delo nagradili Billa Murrayja V Rimu bodo za življenjsko delo nagradili Billa Murrayja
pred 6 urami in 54 minutami
Le lučaj od nas bodo na filmskem festivalu v Rimu od 17. do 27. oktobra gostili nekatera največja filmska imena. Ameriški igralec Bill Murray bo prejel nagrado za življenjsko delo in imel tudi govor.  (RTV SLO)
Julian Barnes Julian Barnes
pred 8 urami in 29 minutami
Pisatelj mora biti univerzalen v svoji naklonjenosti in izgnanec po naravi. Šele tedaj lahko stvari trezno presoja.  (RTV SLO)
Levji kralj, 25 let kasneje: Beyoncé in Childish Gambino kot Nala in Simba Levji kralj, 25 let kasneje: Beyoncé in Childish Gambino kot Nala in Simba
pred 9 urami in 5 minutami
Julija se bo na velikih platnih svetlikal novi Levji kralj, Disneyev film, ustvarjen v računalniški animaciji. V njem daje levinji Nali glas Beyoncé, levu Simbi pa Donald Glover (Childish Gambino). Disney je že objavil seznam pesmi s soundtracka.  (RTV SLO)
Levji kralj, 25 let pozneje: Beyoncé in Childish Gambino kot Nala in Simba Levji kralj, 25 let pozneje: Beyoncé in Childish Gambino kot Nala in Simba
pred 9 urami in 5 minutami
Julija se bo na velikih platnih svetlikal novi Levji kralj, Disneyjev film, ustvarjen v računalniški animaciji. V njem daje levinji Nali glas Beyoncé, levu Simbi pa Donald Glover (Childish Gambino). Disney je že objavil seznam pesmi iz filma.  (RTV SLO)
Luc Besson: Ameriški filmi so povsod in ubijajo druge Luc Besson: Ameriški filmi so povsod in ubijajo druge
pred 10 urami in 16 minutami
Svetovno znani francoski režiser Luc Besson, čigar produkcijska hiša je stala tudi za filmom o nesreči ruske jedrske podmornice Kursk, pravzaprav misli, da bi morali filme o Rusiji snemati Rusi.  (RTV SLO)
Poletje je pravi čas za branje pravljic Poletje je pravi čas za branje pravljic
pred 11 urami in 10 minutami
Pravljice že stoletja dokazujejo, da znajo nagovoriti prav vsakega, ne glede na izobrazbo, starost, spol, stan . . . To je dokaz, da gre praviloma za všečno branje, z malo bolj poglobljenim pristopom pa nas tudi marsičesa naučijo. O življenju namreč.  (RTV SLO)
Rdeča Sonja v režiji Jill Soloway, ne zlorab obtoženega Bryana Singerja Rdeča Sonja v režiji Jill Soloway, ne zlorab obtoženega Bryana Singerja
pred 1 dnevom, 3 urami in 8 minutami
Bryana Singerja, režiserja glasbene biografske drame Bohemian Rhapsody, so po obtožbah spolnih zlorab odpustili kot režiserja nove adaptacije stripa Rdeča Sonja. Nadomestili so ga z Jill Soloway.  (RTV SLO)
Tanja Prušnik, nova predsednica društva avstrijskih likovnih ustvarjalcev Tanja Prušnik, nova predsednica društva avstrijskih likovnih ustvarjalcev
pred 1 dnevom, 5 urami in 50 minutami
Koroška Slovenka Tanja Prušnik je bila v ponedeljek izvoljena za novo predsednico društva avstrijskih likovnih ustvarjalcev (Gesellchaft bildener Künstlerinnen und Künstler Österreich).  (RTV SLO)
Po Novi Gorici se vijejo zvoki saksofona Po Novi Gorici se vijejo zvoki saksofona
pred 1 dnevom, 6 urami in 43 minutami
V Novi Gorici se danes začenja že 23. Mednarodno srečanje saksofonistov SAXGO19. Festival z najdaljšo tradicijo v Novi Gorici bo potekal do 1. julija.  (RTV SLO)