Novice - Kultura (slovenščina)

Aldous Huxley Aldous Huxley
pred 4 urami in 46 minutami
Do starosti desetih let smo vsi geniji.  (RTV SLO)
Ljubljanska Drama z ljubeznijo proti sovraštvu, žicam in mejam Ljubljanska Drama z ljubeznijo proti sovraštvu, žicam in mejam
pred 5 urami in 39 minutami
Prihodnja sezona ljubljanske Drame bo med drugim prinesla Wildovo Salomo v režiji Eduarda Milerja, Ibsenovo Gospo z morja v režiji Tina Grabnarja in nove velike koprodukcija - krstne uprizoritve nove režije Ivice Buljana, znanstveni kabaret 2020.  (RTV SLO)
George R. R. Martin o spornem koncu serije Igre prestolov: bo njegov konec isti? George R. R. Martin o spornem koncu serije Igre prestolov: bo njegov konec isti?
pred 7 urami in 3 minutami
Zadnja sezona serije Igra prestolov še vedno dviga prah. Pri tem so številni okrivili pisca TV-serije Davida Benioffa in D. B. Weissa, češ da nista bila kos pisatelju Georgeu R. R. Martinu, ki je s svojo knjižno sago navdihnil serijo.  (RTV SLO)
"Tudi drugi ministri vlade bi lahko bili bolj ponosni na lastno kulturo"
pred 7 urami in 22 minutami
Slovenska kultura bi lahko bila ena najpomembnejših izvoznih artiklov Slovenije, vendar ni, "ali bolje, še ni", je prepričana predsednica Nacionalnega sveta za kulturo (NSK) Uršula Cetinski.  (RTV SLO)
Rogovci: Na srečanju z občino želimo najti mirno rešitev konflikta Rogovci: Na srečanju z občino želimo najti mirno rešitev konflikta
pred 8 urami in 49 minutami
Uporabniki Avtonomne Tovarne Rog, ki bodo konec meseca ostali brez sodnega varstva, so sporočili, da nameravajo organizirati srečanje s predstavniki občine in najti mirno in produktivno rešitev konflikta.  (RTV SLO)
Rogovci: Na srečanju z občino želimo najti mirno rešitev spora Rogovci: Na srečanju z občino želimo najti mirno rešitev spora
pred 8 urami in 49 minutami
Uporabniki Avtonomne Tovarne Rog, ki bodo konec meseca ostali brez sodnega varstva, so sporočili, da nameravajo organizirati srečanje s predstavniki občine in najti mirno in produktivno rešitev spora.  (RTV SLO)
Napihljivi tank sredi Tajvana Napihljivi tank sredi Tajvana "opominja, da je kitajski režim nevaren"
pred 10 urami in 58 minutami
V spomin na tridesetletnico pokola na Trgu nebeškega miru v Pekingu je tajvanski umetnik v Tajpej pripeljal napihljiv zelen tank - pa tudi balon osamljenega protestnika, ki se je postavil pred vojaški konvoj in se zapisal v zgodovino.  (RTV SLO)
Zlati bralci bodo preučevali Oblike neba Zlati bralci bodo preučevali Oblike neba
pred 12 urami in 32 minutami
Letošnji "zlati bralci" bodo ob zaključku akcije Bralna značka prejeli knjigo Borisa A. Novaka Oblike neba, ki prinaša nabor in razlago pesniških oblik v spremstvu ilustracij Marjana Mančka.  (RTV SLO)
Losangeleški festival izpostavil dramo o sprejemanju Skupaj Losangeleški festival izpostavil dramo o sprejemanju Skupaj
pred 12 urami in 53 minutami
Celovečerni film TV Slovenija Skupaj je na SEEfestu, festivalu filma Jugovzhodne Evrope v Los Angelesu prejel posebno omembo za najboljšo fotografijo; direktor fotografije pri filmu je bil Marko Kočevar.  (RTV SLO)
Ben se vrača Ben se vrača
pred 14 urami
Sredina maja morda ni idealen čas za predvajanje drame, ki se večinoma odvija na božični večer in v noči, ki mu sledi - ampak hej, tudi praznik, skozi katerega se mora prebiti družina najstniškega zasvojenca z drogami, je vse prej kot idealen.  (RTV SLO)