Novice - Kultura (slovenščina)

OŠ Boštanj okronali za najbolj kulturno šolo 2019 OŠ Boštanj okronali za najbolj kulturno šolo 2019
pred 3 urami in 7 minutami
Najbolj kulturna šola v letu 2019 je postala osnovna šola Boštanj. Njihov šolski prostor je poln različnih aktivnosti, ki vsakodnevno spodbujajo in širijo obzorja kulture, so navedli v obrazložitvi.  (RTV SLO)
Na odru Mini teatra lutkovna premiera Obisk za medveda Na odru Mini teatra lutkovna premiera Obisk za medveda
pred 3 urami in 59 minutami
Lutkovna predstava Obisk za medveda, ki jo bodo drevi premierno predstavili v Mini teatru, pripoveduje o samotarskem medvedu, ki ne mara obiskov, a vse se spremeni, ko ga obišče majhna siva miš, ki se nikakor ne pusti odgnati.  (RTV SLO)
Na oder ljubljanske Drame stopa Saloma, eden najbolj fatalnih ženskih likov v dramatiki Na oder ljubljanske Drame stopa Saloma, eden najbolj fatalnih ženskih likov v dramatiki
pred 5 urami in 22 minutami
Ljubljanska Drama zaganja novo sezono, posvečeni ljubezni, s simbolistično poetično igro Saloma izpod peresa Oscarja Wilda. Oder bo že nocoj prežela predpremierna uprizoritev, ki ji v soboto sledi še slavnostna premiera.  (RTV SLO)
Selitev v filmsko Mesto žensk z Valérie Massadian in Didem Pekün Selitev v filmsko Mesto žensk z Valérie Massadian in Didem Pekün
pred 7 urami in 21 minutami
25. mednarodni festival sodobnih umetnosti Mesto žensk bo najrazličnejša prizorišča naselil med 1. in 13. oktobrom, že danes in jutri pa bo Slovensko kinoteko preželo predfestivalsko ogrevanje v družbi slovitih režiserk Valérie Massadian in Didem Pekün.  (RTV SLO)
Video instalacija Nataše Prosenc Stearns: Kje je naša psiha, naša duša, naše srce? Video instalacija Nataše Prosenc Stearns: Kje je naša psiha, naša duša, naše srce?
pred 9 urami in 15 minutami
V mariborski galeriji KiBela nocoj odpirajo video postavitev Koda L - Fragmenti, izbor iz nove serije videov Nataše Prosenc Stearns. Posnela jih je za istoimensko opero Milka Lazarja.  (RTV SLO)
Videoinstalacija Nataše Prosenc Stearns: Kje je naša psiha, naša duša, naše srce? Videoinstalacija Nataše Prosenc Stearns: Kje je naša psiha, naša duša, naše srce?
pred 9 urami in 15 minutami
V mariborski galeriji KiBela nocoj odpirajo videopostavitev Koda L - Fragmenti, izbor iz nove serije videov Nataše Prosenc Stearns. Posnela jih je za istoimensko opero Milka Lazarja.  (RTV SLO)
Na zagrebškem festivalu PIF zmagala slovenska lutkovna miniaturka Na zagrebškem festivalu PIF zmagala slovenska lutkovna miniaturka
pred 10 urami in 11 minutami
Predstava Nasvidenje iz Lutkovnega gledališča Ljubljana (LGL), katere avtorica in režiserka je Jasna Vastl, je na 52. mednarodnem festivalu lutkovnih gledališč (PIF) v Zagrebu dobila glavno nagrado Milan Čečuk.  (RTV SLO)
Emil Filipčič: Moto Emil Filipčič: Moto
pred 11 urami in 54 minutami
Emil Filipčič piše ves čas predvsem o sebi, je popisovalec veselih in pogosto junaških epizod iz lastnega življenja in tudi roman Moto vsebuje predvsem izbrana poglavja iz avtobiografije, ki zajemajo iz polstoletnega spominskega bazena.  (RTV SLO)
 Sodoben likovni poklon stvaritvam starodavnega človeka Sodoben likovni poklon stvaritvam starodavnega človeka
pred 11 urami in 57 minutami
Majdo Zorko je od nekdaj vznemirjala podoba arheoloških ostaline iz prazgodovine, likovne sestavine, ki jih je našla v kamninah, eni najstarejših geoloških tvorb.  (RTV SLO)
Nagrada za izjemno odrsko stvaritev v roke Jureta Henigmana Nagrada za izjemno odrsko stvaritev v roke Jureta Henigmana
pred 22 urami in 3 minutami
V MGL-ju so po krstni uprizoritvi predstave Sedem dni v režiji Žige Divjaka nagrado za izjemno odrsko stvaritev v minuli sezoni izročili Juretu Henigmanu. Prepričal je z vlogami v predstavah Mercadet, Tih vdih in Tartuffe.  (RTV SLO)