Novice - Kultura (slovenščina)

Marjan Strojan: Hribi, oblaki, lepe pozdrave Marjan Strojan: Hribi, oblaki, lepe pozdrave
pred 1 uro in 40 minutami
V znani pesmi o Ariostu in Arabcih Borges pripominja, da je avtor Besnečega Orlanda ves svoj razkošni talent zaposlil v lenobnem užitku, ko je na novo sanjal sanje mojstrov peresa, ki so prišli pred njim.  (RTV SLO)
Pismo Evropi, ki Pismo Evropi, ki "govori kot doktor Jekyll in ravna kot gospod Hyde"
pred 2 urama in 43 minutami
"Kot državljani Evrope se najprej pozabavajmo z našo lastno shizofrenijo: zahtevamo good governance in obenem peremo umazani denar. Obenem: s srcem v nebesih in z debelo ritjo na udobnem kavču," med drugim beremo v letošnjem pismu Evropi.  (RTV SLO)
MK Založba: Padec prihodkov od prodaje zaradi krčenja poslovanja v tujini MK Založba: Padec prihodkov od prodaje zaradi krčenja poslovanja v tujini
pred 15 urami in 30 minutami
Skupina Mladinska knjiga Založba je imela lani 947. 000 evrov izgube, leto poprej pa 378. 000 evrov. Čisti prihodki od prodaje so upadli za tri odstotke, na 69,5 milijona evrov.  (RTV SLO)
Zaključuje se prenova parka Blejskega gradu Zaključuje se prenova parka Blejskega gradu
pred 16 urami
Na Blejskem gradu so odslej še korak dalje k celoviti ureditvi gradu in njegove okolice, saj zaključujejo dela v grajskem parku. Uredili so brežino proti vhodnemu portalu na grad, terase in kamnite stene.  (RTV SLO)
Končuje se prenova parka Blejskega gradu Končuje se prenova parka Blejskega gradu
pred 16 urami
Na Blejskem gradu so odslej še korak dalje k celoviti ureditvi gradu in njegove okolice, saj končujejo dela v grajskem parku. Uredili so brežino proti vhodnemu portalu na grad, terase in kamnite stene.  (RTV SLO)
Tina Bilban Tina Bilban
pred 17 urami in 29 minutami
V času globalizacije sta bila pač oba lahko Kuhnova fana, prepričana, da je naslednja znanstvena revolucija zdaj in da hočeta biti del nje. Njiju je zanimalo novo znanje. Zdaj, čim prej, čim več.  (RTV SLO)
Direktor frankfurtskega sejma na obisku v Sloveniji Direktor frankfurtskega sejma na obisku v Sloveniji
pred 19 urami in 10 minutami
Slovenija bo na Frankfurtskem knjižnem sejmu leta 2022 nosila naziv častne gostje, že te dni pa se na povabilo Javne agencije za knjigo RS (Jak) v Sloveniji mudi direktor sejma Jürgen Boos.  (RTV SLO)
Likovni svet Alenke Gerlovič med Zagrebom in Dalmacijo Likovni svet Alenke Gerlovič med Zagrebom in Dalmacijo
pred 19 urami in 56 minutami
Alenko Gerlovič so študij na zagrebški akademiji za likovno umetnost, ustvarjanje v Ljubljani in študijska potovanja oblikovali v pejsažistko, ki je svojo "lirično interpretacijo evocirala s tradicijo čistih in jasnih linij ter harmoničnim izrazom".  (RTV SLO)
Skulpture Zmaga Posege, ki je presegal izpovedi, ki bi bile atraktivne zgolj zaradi forme Skulpture Zmaga Posege, ki je presegal izpovedi, ki bi bile atraktivne zgolj zaradi forme
pred 21 urami in 23 minutami
Razstava Hommage Zmagu Posegi: Deset let kasneje postavlja na ogled 16 del iz kamna in brona, ki jih je pred desetimi leti umrli kipar ustvaril v 90. letih minulega stoletja.  (RTV SLO)
Zmago Posega: preseganje izpovedi, ki bi bila atraktivna zgolj zaradi forme Zmago Posega: preseganje izpovedi, ki bi bila atraktivna zgolj zaradi forme
pred 21 urami in 23 minutami
Razstava Hommage Zmagu Posegi: Deset let pozneje postavlja na ogled 16 del iz kamna in brona, ki jih je pred desetimi leti umrli kipar ustvaril v 90. letih preteklega stoletja.  (RTV SLO)