Novice - Kultura (slovenščina)

Alain Delon Alain Delon
pred 5 urami in 29 minutami
Tri stvari delam zelo dobro: moj poklic, neumnosti in otroke.  (RTV SLO)
Baron Münchhausen, Baron Münchhausen, "človek domislic in avantur", na novogoriškem odru
pred 6 urami in 7 minutami
V Slovenskem narodnem gledališču (SNG) Nova Gorica bodo zaživele hudomušne in inteligentne prigode nemškega barona, ki na videz trdno realnost postavljajo pod vprašaj: njihova osma premiera sezone je satirična komedija ruskega avtorja Grigorija Gorina.  (RTV SLO)
Peljhan v Benetke s hipersoničnim plovilom, ki ponuja prostor za razmislek Peljhan v Benetke s hipersoničnim plovilom, ki ponuja prostor za razmislek
pred 6 urami in 45 minutami
Slovenijo bo na bližnjem 58. beneškem umetnostnem bienalu zastopal Marko Peljhan s projektom Here We Go Again. . . System 317, pri katerem pomembno vlogo igra hipersonična tehnologija - zanimanje zanjo v svetu po besedah umetnika znova narašča.  (RTV SLO)
Nagradna igra: Na koncert zasedbe Divanhana Nagradna igra: Na koncert zasedbe Divanhana
pred 7 urami in 11 minutami
V Kino Šiška se vrača Divanhana, zasedba, ki velja za eno vodilnih ambasadorjev "neosevdaha". Ob tej priložnosti v nagradni igri podeljujemo vstopnici za koncert in pa tri zgoščenke skupine, ki se tokrat predstavlja z novo pevko in svežim materialom.  (RTV SLO)
Nenadno slovo Janeza Missona, kamermana na TV Slovenija Nenadno slovo Janeza Missona, kamermana na TV Slovenija
pred 8 urami in 7 minutami
Nepričakovano se je poslovil dolgoletni sodelavec TV Slovenija, kamerman Janez Misson.  (RTV SLO)
"Zgradbe je treba strogo varovati, a jih obenem temeljito spreminjati, da bi lahko živele v prihodnosti"
pred 8 urami in 58 minutami
Dobra arhitektura mora biti odporna in trajna. A prav zaradi tega zgradbe pogosto več kot le enkrat preživijo namen in rabo, zaradi katerih so bile zgrajene. To protislovje, ki je vgrajeno v arhitekturo, raziskuje razstava Prenavljamo!!!.  (RTV SLO)
Častno zlato palmo v Cannesu prejme sekssimbol 60. let Alain Delon Častno zlato palmo v Cannesu prejme sekssimbol 60. let Alain Delon
pred 10 urami in 8 minutami
Legendarni obraz francoskega filma Alain Delon bo letos na festivalu v Cannesu, ki se začne 14. maja, prejel častno zlato palmo. 83-letni igralec si je palmo zaslužil za svoj izjemen prispevek k filmski umetnosti, so sporočili organizatorji festivala.  (RTV SLO)
Big arhitektura: nagradili arhitekturne projekte in vizionarje te stroke Big arhitektura: nagradili arhitekturne projekte in vizionarje te stroke
pred 12 urami in 4 minutami
Vila Issa Megaron na Visu, stanovanjska soseska Brdo F6 v Ljubljani, Archeopark Pavlov na Češkem in prenova turške četrti Mouttalos na Cipru so na 12. festivalu Big arhitektura prejeli grand prix arhitekturne nagrade BIG SEE 2019 v štirih kategorijah.  (RTV SLO)
Šamanizem ljudstev Sibirije: enovita skladnost človeka z naravo in celotnim vesoljem Šamanizem ljudstev Sibirije: enovita skladnost človeka z naravo in celotnim vesoljem
pred 13 urami in 10 minutami
Na razstavi Šamanizem ljudstev Sibirije, ki so jo v SEM-u pripravili v sodelovanju z Ruskim etnografskim muzejem iz Sankt Peterburga, sta predstavljena kultura in šamanizem 18 staroselskih ljudstev, ki živijo na ozemlju Sibirije in Daljnega vzhoda.  (RTV SLO)
Igra prestolov: kar 54 milijonov nelegalnih ogledov prve epizode
pred 13 urami in 24 minutami
V nedeljo se je končno začela zadnja sezona serije Igra prestolov in znova požela rekordne oglede. A ni bila zmagovalna samo, kar se tiče legalnih ogledov, ampak si je rekordno število ljudi prvi del ogledalo tudi nelegalno. (24ur.com)