Novice - Kultura (slovenščina)

Jelka Reichman Jelka Reichman
pred 5 urami in 10 minutami
Mačka je nežna in zelo razume nežnost. Zna poskrbeti zase. Je samosvoja in nikoli pokorna, kot zna biti pes. Je tudi zelo inteligentna žival. Predvsem pa je zelo lepa in elegantna. Vsaka njena kretnja je gracilna.  (RTV SLO)
Havanski bienale in novi despotski zakon Havanski bienale in novi despotski zakon
pred 5 urami in 20 minutami
Havanski bienale v duhu letošnje teme Konstruiranje mogočega, prinaša stvaritve, ki jih poganjajo ideje sodelovanja, posredovanja in zmožnosti povezovanja onkraj meja, vendar si hkrati vlada prizadeva nadzirati, kakšna umetnost je lahko na ogled na Kubi.  (RTV SLO)
Havanski bienale in nov despotski zakon na Kubi Havanski bienale in nov despotski zakon na Kubi
pred 5 urami in 20 minutami
Havanski bienale v duhu letošnje teme Konstruiranje mogočega prinaša stvaritve, ki jih poganjajo ideje sodelovanja, posredovanja in zmožnosti povezovanja onkraj meja, vendar si hkrati vlada prizadeva nadzirati, kakšna umetnost je lahko na ogled na Kubi.  (RTV SLO)
Sprehod skozi obnovljeno hišo Kandinskega in Kleeja Sprehod skozi obnovljeno hišo Kandinskega in Kleeja
pred 7 urami in 24 minutami
Po treh letih obnove je za javnost znova odprta hiša Vasilija Kandinskega in Paula Kleeja v kraju Dessau v nemški zvezni deželi Saška-Anhalt, kjer sta prebivala s svojima družinama, ko sta poučevala na Bauhausu.  (RTV SLO)
Z Gledališkim tolmačem predstave približane gluhim Z Gledališkim tolmačem predstave približane gluhim
pred 9 urami in 48 minutami
"Pobuda Gledališki tolmač v sebi nosi dve močni sporočili. Prvo je, da gluhi in naglušni želimo biti vključeni v družbeno dogajanje, in drugo, da se vse da, kadar posluh za sočloveka prevlada nad preostalim," izpostavlja Gorazd Orešnik.  (RTV SLO)
Polanski toži oskarjevsko akademijo Polanski toži oskarjevsko akademijo
pred 11 urami in 2 minutama
Odvetnik Romana Polanskega je že po režiserjevi lanski izključitvi iz Ameriške akademije filmskih umetnosti in znanosti napovedal tožbo proti tej neprofitni organizaciji, ker ta pred sprejetjem svoje odločitve njegovi stranki ni dala možnosti zaslišanja.  (RTV SLO)
Franci Novak: Vračanje pogleda Franci Novak: Vračanje pogleda
pred 12 urami in 58 minutami
Zbirka pesmi Francija Novaka Vračanje pogleda, ki je svojevrstno odkritje. Sveže, na oko preprosto, skoraj pripovedno pesništvo, je posvečeno najbolj elementarnim pojavom, živi in mrtvi naravi.  (RTV SLO)
Houellebecqu legija časti iz rok Macrona Houellebecqu legija časti iz rok Macrona
pred 13 urami in 48 minutami
Kot "romantičnega v materialnem svetu" je francoski predsednik Emmanuel Macron označil pisatelja sonarodnjaka Michela Houellebecqa, ko mu je podelil legijo časti, najvišje francosko odlikovanje.  (RTV SLO)
Slovenski planinski muzej zbira predmete in spomine z odprav na Everest Slovenski planinski muzej zbira predmete in spomine z odprav na Everest
pred 14 urami in 37 minutami
Slovenski planinski muzej v Mojstrani bo 40. obletnico vzpona prvih Slovencev na vrh Mount Everesta zaznamoval z evidentiranjem in zbiranjem predmetov, fotografij in drugih spominov, ki so na različne načine povezani s slemenom strehe sveta.  (RTV SLO)
Freštreševa dekontamiNACIJA, ki povezuje narodnozabavno glasbo in antiutopijo Freštreševa dekontamiNACIJA, ki povezuje narodnozabavno glasbo in antiutopijo
pred 1 dnevom, 7 urami in 20 minutami
Včeraj je na zapuščenem Miheličevem bencinskem servisu na Tivolski cesti v Ljubljani z interaktivno razstavo dekontamiNACIJA slovenskega umetniškega kolektiva freštreš zagnalo svoj letošnji program društvo Fotopub.  (RTV SLO)