Novice - Kultura (slovenščina)

So aretirali Assangea ali Assanga? So aretirali Assangea ali Assanga?
pred 4 urami in 44 minutami
So pred kratkim aretirali Juliana Assangea ali Assanga? Je prijatelj prišel iz Sydneya ali Sydneyja? Se spomnite udarcev Mika ali Mikea Tysona? Se spomnite pesmi Georga ali Georgea Harrisona?  (RTV SLO)
Park vojaške zgodovine vpisan v razvid muzejev Park vojaške zgodovine vpisan v razvid muzejev
pred 13 urami in 38 minutami
"Park vojaške zgodovine je izjemnega pomena, ker ponazarja vojaško zgodovino Slovenije, še zlasti je zanimiva zbirka iz osamosvojitvene vojne," je povedal predsednik vlade Marjan Šarec ob vpisu parka v razvid muzejev pri ministrstvu za kulturo.  (RTV SLO)
Federico Fellini Federico Fellini
pred 14 urami in 49 minutami
Ne verjamem v popolno svobodo za umetnika. Ko je prepuščen sam sebi, svoboden, da lahko počne karkoli, umetnik na koncu ne naredi ničesar. Če obstaja ena stvar, ki je za umetnika nevarna, je prav to vprašanje popolne svobode, čakanje na navdih in drugo.  (RTV SLO)
"Igra prestolov nas opomni, da je vojna brutalna, še posebno do žensk"
pred 16 urami in 6 minutami
Konec je Igre prestolov, konec je nekega obdobja. Včeraj se je končala serija, ki je presegla meje svojega žanra. Končala se je s finalom, ki si ga je prek ameriške televizije HBO v živo ogledalo skoraj 14 milijonov ljudi, še več pa potem z zamikom.  (RTV SLO)
"Premišljen in nevsiljiv" celjski paviljon z nagrado EHA 2019
pred 17 urami in 24 minutami
Evropska komisija in Europa Nostra, vodilna evropska organizacija na področju kulturne dediščine, sta danes razglasili zmagovalce nagrade EU za kulturno dediščino EHA 2019.  (RTV SLO)
Prva klapa filma Jezdeca: najboljša prijatelja iz Prlekije gresta na pot Prva klapa filma Jezdeca: najboljša prijatelja iz Prlekije gresta na pot
pred 18 urami in 3 minutami
V nedeljo je v Gospiču na Hrvaškem padla prva klapa celovečernega igranega filma Jezdeca režiserja Dominika Menceja.  (RTV SLO)
Keitel v vlogi mafijca Lanskega, prijatelja še zloglasnejšega Bugsyja Keitel v vlogi mafijca Lanskega, prijatelja še zloglasnejšega Bugsyja
pred 19 urami in 49 minutami
Glede na napovedi bodo avgusta začeli snemati biografski film s Harveyjem Keitelom v glavni vlogi, ki bo govoril o gangsterju Meyerju Lanskem, vodji judovske mafije v New Yorku in prijatelju slavnejšega Bugsyja Siegla.  (RTV SLO)
Nagradna igra: z MMC-jem na predstavo Nasprotje stvari Nagradna igra: z MMC-jem na predstavo Nasprotje stvari
pred 20 urami in 15 minutami
Predstavo SMG-ja Nasprotje stvari začenjajo z mislijo, da je danes "desno postalo tisto, kar je bilo nekdaj levo", saj je v skladu s svobodo govora ima čisto vsak neki stvari pravico reči ne, kar je dikcija, ki si jo ta hip prisvaja desnica.  (RTV SLO)
Arheologi v Črnomlju izkopali poznoantični zlatnik Arheologi v Črnomlju izkopali poznoantični zlatnik
pred 21 urami in 10 minutami
"Gre za izjemno zanimivo in dragoceno najdbo, ki priča o arheoloških bogastvih Črnomlja in širše Bele krajine. Arheologija Bele krajine tako vedno znova preseneča in ponuja izjemne najdbe, ki jih še bo treba umestiti v zgodovino dežele. " (RTV SLO)
Hans Sigl ni ljubil samo ene
pred 23 urami in 29 minutami
Serija Gorski zdravnik, ki jo snemajo že več kot 10 let, je krog oboževalcev dobila tudi pri slovenskih gledalcih. Seveda tudi po zaslugi šarmantnega igralca Hansa Sigla, za katerega je bila usodna ljubezen do svetlolase Susanne. (24ur.com)