Novice - Kultura (slovenščina)

Na kupolo Humboldtovega foruma bodo postavili križ Na kupolo Humboldtovega foruma bodo postavili križ
pred 3 urami in 18 minutami
Še letos naj bi vrata odprl Humboldtov forum, eden najambicioznejših gradbenih podvigov v Berlinu, na vrhu katerega pa nameravajo postaviti križ.  (RTV SLO)
NUK II uvrščen med pomembne naložbe za zagon gospodarstva NUK II uvrščen med pomembne naložbe za zagon gospodarstva
pred 5 urami in 20 minutami
Na podlagi predloga interventnega zakona za zagon gospodarstva po epidemiji je gradnja NUK-a II vključena na seznam pomembnih naložb, pri katerih bodo odpravili ovire za njihovo izvedbo.  (RTV SLO)
Spet odprti Pompeji razmeroma prazni: Spet odprti Pompeji razmeroma prazni: "Tu smo samo vodniki in novinarji"
pred 6 urami in 59 minutami
Pompeji so danes prvič po pandemiji odprli vrata, vendar pa je veselje ob vnovični dostopnosti antičnih ruševin zasenčilo tesnobno občutje praznine in žalosti.  (RTV SLO)
Strast do letenja: štiri strani neba, štiri osebnosti in ena skupna strast Strast do letenja: štiri strani neba, štiri osebnosti in ena skupna strast
pred 8 urami in 22 minutami
Velja, da se strasti do letenja ni mogoče naučiti ali je pridobiti, saj je strast do letenja preprosto prirojena. V novem dokumentarnem filmu spoznamo štiri letalce, ki so vsak po svoje pripravljeni storiti skoraj vse, da so lahko čim več v zraku.  (RTV SLO)
Lahko Lahko "režiserjevi različici" rešita ugled Lige pravičnih in Odreda odpisanih?
pred 10 urami in 3 minutami
Odred odpisanih, neuglašena tolpa zakrknjenih kriminalcev Gothama, je pogorela tako pri gledalcih kot pri filmskih kritikih. Ljubitelji stripovskih blockbusterjev pa že od takrat teoretizirajo, da je bila veliko boljša različica izgubljena v montaži.  (RTV SLO)
Je Joyce Carol Oates z novim priznanjem korak bližje nobelovski slavi? Je Joyce Carol Oates z novim priznanjem korak bližje nobelovski slavi?
pred 11 urami in 30 minutami
Ameriška pisateljica Joyce Carol Oates je letošnja prejemnica denarno najvišje književne nagrade v Franciji. Nagrado Cino del Duca spremlja ček v višini 200. 000 evrov, pogosto pa lovoriko pojmujejo tudi kot korak do Nobelove nagrade.  (RTV SLO)
Hrana za dušo in ustvarjalce Hrana za dušo in ustvarjalce
pred 12 urami in 39 minutami
Ekipa festivala Jazz 'ma mlade se je odločila, da bodo glasbenikom tudi v času pandemije omogočili nastopanje in zaslužek. V sodelovanju s 17 mladimi glasbeniki so izdali posebno vinilsko ploščo z naslovom Stereo Isolation.  (RTV SLO)
Vrnitev napisanih: pregled najboljših knjižnih izdaj iz časa epidemije Vrnitev napisanih: pregled najboljših knjižnih izdaj iz časa epidemije
pred 13 urami in 3 minutami
Javna agencija za knjigo s kampanjo Vrnitev napisanih v ospredje postavlja pomen knjigarn za družbo. Z zadnjim delom spiska imate tako pred seboj jagodni izbor svežih izdaj čisto vseh slovenskih založb. Izgovorov za nebranje ni več.  (RTV SLO)
Protest proti ministrstvu, Protest proti ministrstvu, "ki se je zavilo v molk", medtem ko kultura trpi
pred 13 urami in 17 minutami
Ker je "ministrstvo za kulturo svoja vrata pred kulturo zaprlo in ga besede na papirju ne dosežejo", bodo danes na Muzejski ploščadi protestniki pozvali k "prehodu k novim oblikam dejavnosti".  (RTV SLO)
"H kulturi smo se zatekli med epidemijo in kultura nam lahko pomaga tudi po njenem koncu"
pred 13 urami in 17 minutami
Ker je "ministrstvo za kulturo svoja vrata pred kulturo zaprlo in ga besede na papirju ne dosežejo", so na Muzejski ploščadi protestniki pozvali k "prehodu k novim oblikam dejavnosti".  (RTV SLO)