Novice - Kultura (slovenščina)

50 let slavi tudi Bowiejeva astronavtska saga Space Oddity 50 let slavi tudi Bowiejeva astronavtska saga Space Oddity
pred 7 urami in 10 minutami
Pesem Space Oddity je bila prvič objavljena julija 1969 Julija 1969 je človek prvič stopil na Luno in istega meseca je David Bowie objavil svojo pesem Space Oddity.  (RTV SLO)
Leonard Bernstein Leonard Bernstein
pred 8 urami in 7 minutami
Za doseganje velikih stvari je potrebno dvoje: načrt in ne prav zadosti časa.  (RTV SLO)
Utøya, 22. julija Utøya, 22. julija
pred 8 urami in 21 minutami
22. julija 2011 je Norveška doživela teroristični napad brez primere.  (RTV SLO)
Patrick Stewart se vrača v vlogi karizmatičnega Jean-Luca Picarda Patrick Stewart se vrača v vlogi karizmatičnega Jean-Luca Picarda
pred 8 urami in 49 minutami
Na konvenciji Comic-Con so ustvarjalci predstavili novo serijo o legendarnem kapitanu vesoljske ladje Enterprise z naslovom Zvezdne steze: Picard. Znova ga bo igral Patrick Stewart, spopadel pa se bo s starostjo in napakami iz preteklosti.  (RTV SLO)
120 let od rojstva Ernesta Hemingwaya, kronista velikih prevratov 20. stoletja 120 let od rojstva Ernesta Hemingwaya, kronista velikih prevratov 20. stoletja
pred 9 urami in 1 minuto
"Vsem dobrim knjigam je skupna ena stvar - vse so resničnejše, kot če bi se v resnici zgodile," je nekoč zapisal ameriški pisatelj, dejaven tudi kot novinar, Ernest Hemingway, ki se je rodil pred 120 leti.  (RTV SLO)
Marvelovo vesolje se še vedno širi: Angelina Jolie kot Thena, Natalie Portman bo Thor Marvelovo vesolje se še vedno širi: Angelina Jolie kot Thena, Natalie Portman bo Thor
pred 12 urami in 43 minutami
Striparska konvencija Comic Con je tradicionalno tudi priložnost za velika oznanila glede prihajajočih filmov - letos so ta v znamenju ženskih junakinj in novih preoblek starih uspešnic, kjer bodo glavno vlogo prevzele ženske.  (RTV SLO)
Pomlad 1897: Dogajanje na političnem parketu Pomlad 1897: Dogajanje na političnem parketu
pred 12 urami in 50 minutami
Ljudje smo zanimiva bitja. Zelo težko smo namreč zadovoljni s tem, kar imamo. Poglejmo samo vreme, ki je v tem času kar pogosto predmet mnogih pogovorov.  (RTV SLO)
Pletnarstvo in pletnarjenje v registru nesnovne dediščine Pletnarstvo in pletnarjenje v registru nesnovne dediščine
pred 13 urami in 29 minutami
Pri izdelovanju pleten in prevozu z njimi po Blejskem jezeru gre za znanje, ki se prenaša iz roda v rod, in tradicijo, ki je prepoznavna turistična znamenitost. In tako je to dejavnost ministrstvo za kulturo vpisalo v register nesnovne kulturne dediščine.  (RTV SLO)
S hudim mačkom z Grossmanna odhaja film Tumbbad S hudim mačkom z Grossmanna odhaja film Tumbbad
pred 15 urami in 2 minutama
Z letošnjega Grossmannovega festivala z glavno nagrado hudi maček za najboljši celovečerni film odhaja indijski Tumbbad v režiji Rahija Anila Barveja in Adesha Prasada.  (RTV SLO)
Vikingi: ste dovolj pogumni, da se nam pridružite?
pred 16 urami in 56 minutami
Zgodovinsko-akcijsko-pustolovska serija Vikingi že nekaj let osvaja svet. Epska serija, ki spremlja nordijskega kralja Ragnarja in njegove sinove, je zdaj v celoti na voljo tudi na VOYO. (24ur.com)