Novice - Kultura (slovenščina)

Nagradna igra: Z MMC-jem na festival Elevate, ki letos pretresa temo človeške narave Nagradna igra: Z MMC-jem na festival Elevate, ki letos pretresa temo človeške narave
pred 1 uro in 10 minutami
V prvem tednu marca bo znova čas za festival Elevate, ki bo tudi s svojo 16. izvedbo zavzel več prizorišč po avstrijski štajerski prestolnici. Z malo sreče in znanja si lahko pridobite festivalsko vstopnico za dogodke, ki bodo med koncem tedna.  (RTV SLO)
Od intimnega sveta oblikovalca do občutenosti končnega v realnosti uporabnikov Od intimnega sveta oblikovalca do občutenosti končnega v realnosti uporabnikov
pred 3 urami in 1 minuto
Z rimskimi številkami izpisana letošnja letnica MMXX je naslovljena razstava, ki prinaša izbor stvaritev s področja oblikovanja vidnih sporočil ter produktnega in unikatnega oblikovanja, ki so jih slovenski oblikovalci ustvarili v zadnjih dveh letih.  (RTV SLO)
Grčija zanika, da vrnitev Partenonskih kipov veže na pogajanja o brexitu Grčija zanika, da vrnitev Partenonskih kipov veže na pogajanja o brexitu
pred 4 urami in 13 minutami
Grčija se je distancirala od domnev, da namerava v pogajanja o brexitu zvleči še spor z Veliko Britanijo glede vrnitve Partenonskih kipov, ki že več stoletij kali odnose med tema dvema državama.  (RTV SLO)
Kakšen bi bil Parazit, če bi bil ustvarjen v 30. letih preteklega stoletja? Kakšen bi bil Parazit, če bi bil ustvarjen v 30. letih preteklega stoletja?
pred 5 urami in 46 minutami
Po veliki zmagi na oskarjih in več že predhodno prejetih nagradah se je režiser Bong Joon Ho odločil predstaviti še črno-belo različico filma Parazit, ki jo je opisal kot "čudno in drugačno, intimnejšo vizualno izkušnjo".  (RTV SLO)
Alma Prica: O zločinih se ne sme molčati in dobrota se ne sme ignorirati Alma Prica: O zločinih se ne sme molčati in dobrota se ne sme ignorirati
pred 6 urami in 37 minutami
Alma Prica je ob snemanju filma Dnevnik Diane Budisavljević razmišljala, da bi bilo najbolje, "če bi obstajala kamera, ki bi zmogla snemati od znotraj: ujeti stanje možganov, srca, nevidne duše - kakšna drama se je morala odvijati za Diano Budisavljević. " (RTV SLO)
Harrison Ford bo vsak hip spet vihtel laso Indiane Jonesa Harrison Ford bo vsak hip spet vihtel laso Indiane Jonesa
pred 18 urami in 54 minutami
Legendarni ameriški igralec Harrison Ford je pred kratkim v šovu Ellen DeGeneres izdal, da se že intenzivno pripravlja na snemanje petega filma iz franšize o pustolovskem arheologu Indiani Jonesu. Na režiserjevem stolčku ostaja Steven Spielberg.  (RTV SLO)
V DZ nujna seja odbora za kulturo o političnem kadrovanju V DZ nujna seja odbora za kulturo o političnem kadrovanju
pred 19 urami in 9 minutami
V Državnem zboru se je odvila nujna seja odbora za kulturo, na kateri so na zahtevo poslanske skupine Levica razpravljali o političnem kadrovanju v javnih zavodih na področju kulture. K besedi so povabili ministra Zorana Pozniča.  (RTV SLO)
V DZ-ju nujna seja odbora za kulturo o političnem kadrovanju V DZ-ju nujna seja odbora za kulturo o političnem kadrovanju
pred 19 urami in 9 minutami
V Državnem zboru se je odvila nujna seja odbora za kulturo, na kateri so na zahtevo poslanske skupine Levica razpravljali o političnem kadrovanju v javnih zavodih na področju kulture. K besedi so povabili ministra Zorana Pozniča.  (RTV SLO)
Po več stoletjih vse Rafaelove tapiserije spet v Sikstinski kapeli Po več stoletjih vse Rafaelove tapiserije spet v Sikstinski kapeli
pred 20 urami in 53 minutami
Morda se zdi, da Sikstinska kapela, v kateri še kraljujejo Michelangelove poslikave, res ne potrebuje še dodatne okrasitve. A če je njen avtor Rafael, Michelangelov renesančni sodobnik in tekmec, je Vatikan pripravljen narediti izjemo.  (RTV SLO)
Sophia Loren se pri 85 letih vrača k filmu Sophia Loren se pri 85 letih vrača k filmu
pred 23 urami in 28 minutami
Italijanska oskarjevka Sophia Loren se pri 85 letih  - in po desetih letih upokojitve - vrača v filmsko industrijo. Najbrž ni naključje, da film o ženski, ki je preživela holokavst, za Netflix režira njen sin.  (RTV SLO)