Novice - Kultura (slovenščina)

Mik Simčič je papežu Frančišku predal marmorni portret Mik Simčič je papežu Frančišku predal marmorni portret
pred 15 urami in 11 minutami
Papež Frančišek je v avdienco sprejel akademskega kiparja in slikarja Mika Simčiča, avtorja tono težkega doprsnega kipa iz carrarskega marmorja, ki predstavlja papežev portret.  (RTV SLO)
V Braziliji odprli razstavo o slovenski numizmatiki V Braziliji odprli razstavo o slovenski numizmatiki
pred 15 urami in 55 minutami
V Braziliji so v ponedeljek slovenski dan državnosti počastili z razstavo o zgodovini slovenske numizmatike v Centralni banki Brazilije.  (RTV SLO)
Posavski muzej že 70 let usmerja pogled v preteklost Posavski muzej že 70 let usmerja pogled v preteklost
pred 18 urami in 16 minutami
V Studiu ob 17. 00 bo danes mogoče prisluhniti Alenki Terlep, ki bo v oddaji ob 70-letnici Posavskega muzeja obujala zgodbe o načinu življenja Posavcev. Prenos bo potekal v živo iz velike Viteške dvorane, najlepšega spomenika baročne umetnosti.  (RTV SLO)
V Rimu bodo za življenjsko delo nagradili Billa Murrayja V Rimu bodo za življenjsko delo nagradili Billa Murrayja
pred 20 urami in 29 minutami
Le lučaj od nas bodo na filmskem festivalu v Rimu od 17. do 27. oktobra gostili nekatera največja filmska imena. Ameriški igralec Bill Murray bo prejel nagrado za življenjsko delo in imel tudi govor.  (RTV SLO)
Julian Barnes Julian Barnes
pred 22 urami in 4 minutami
Pisatelj mora biti univerzalen v svoji naklonjenosti in izgnanec po naravi. Šele tedaj lahko stvari trezno presoja.  (RTV SLO)
Levji kralj, 25 let kasneje: Beyoncé in Childish Gambino kot Nala in Simba Levji kralj, 25 let kasneje: Beyoncé in Childish Gambino kot Nala in Simba
pred 22 urami in 40 minutami
Julija se bo na velikih platnih svetlikal novi Levji kralj, Disneyev film, ustvarjen v računalniški animaciji. V njem daje levinji Nali glas Beyoncé, levu Simbi pa Donald Glover (Childish Gambino). Disney je že objavil seznam pesmi s soundtracka.  (RTV SLO)
Levji kralj, 25 let pozneje: Beyoncé in Childish Gambino kot Nala in Simba Levji kralj, 25 let pozneje: Beyoncé in Childish Gambino kot Nala in Simba
pred 22 urami in 40 minutami
Julija se bo na velikih platnih svetlikal novi Levji kralj, Disneyjev film, ustvarjen v računalniški animaciji. V njem daje levinji Nali glas Beyoncé, levu Simbi pa Donald Glover (Childish Gambino). Disney je že objavil seznam pesmi iz filma.  (RTV SLO)
Luc Besson: Ameriški filmi so povsod in ubijajo druge Luc Besson: Ameriški filmi so povsod in ubijajo druge
pred 23 urami in 51 minutami
Svetovno znani francoski režiser Luc Besson, čigar produkcijska hiša je stala tudi za filmom o nesreči ruske jedrske podmornice Kursk, pravzaprav misli, da bi morali filme o Rusiji snemati Rusi.  (RTV SLO)
Poletje je pravi čas za branje pravljic Poletje je pravi čas za branje pravljic
pred 1 dnevom in 45 minutami
Pravljice že stoletja dokazujejo, da znajo nagovoriti prav vsakega, ne glede na izobrazbo, starost, spol, stan . . . To je dokaz, da gre praviloma za všečno branje, z malo bolj poglobljenim pristopom pa nas tudi marsičesa naučijo. O življenju namreč.  (RTV SLO)
Prvi posnetki s snemanja novega Jamesa Bonda
pred 1 dnevom, 1 uro in 29 minutami
Po vseh polemikah, ki so spremljale produkcijo novega še neimenovanega Bondovega filma, je zdaj izšel kratek video, na katerem lahko vidimo ekskluzivne prizore s snemanja prihajajočega Bondovega filma. (24ur.com)