Novice - Kultura (slovenščina)

Mar res potrebujemo novo različico klasike Sam doma? Mar res potrebujemo novo različico klasike Sam doma?
pred 12 urami in 50 minutami
Oboževalci družinske komedije Sam doma so na družbenih omrežjih zlili nov val gneva na studio Disney, ki je že poleti napovedal adaptacijo božične klasike. Zdaj vemo že tudi, kdo bo tokrat mladoletnik v spopadu z Mokrima banditoma.  (RTV SLO)
Obuti maček bratov Grimm v novih Obuti maček bratov Grimm v novih "šolnih" Andreja Rozmana
pred 14 urami in 19 minutami
V Slovenskem mladinskem gledališču so v prazničnem času na spored uvrstili družinski "mijauzikel" Obuti maček, ki ga je po besedilu Andreja Rozmana Roze režiral Vito Taufer.  (RTV SLO)
Oboževalci Vojne zvezd na predpremiero Vzpona Skywalkerja čakajo v šotorih Oboževalci Vojne zvezd na predpremiero Vzpona Skywalkerja čakajo v šotorih
pred 16 urami in 27 minutami
Okrog 20 največjih oboževalcev znanstvenofantastične sage Vojna zvezd pred napovedano že od četrke šotori pred hollywoodskim kinom Chinese Theatre, kjer čakajo na predpremiero Epizode IX.  (RTV SLO)
Redka najdba v Egiptu: Ramzes II. iz rožnatega granita Redka najdba v Egiptu: Ramzes II. iz rožnatega granita
pred 18 urami in 21 minutami
Egiptovski arheologi so naleteli na redko najdbo: obličje egiptovskega faraona Ramzesa II. Poprsje s simbolom ka iz rožnatega granita so našli na zasebnem zemljišču v mestu Mit Rahina v bližini Gize.  (RTV SLO)
Kaj bi nam o Prešernu povedala Ana Jelovšek in kaj Julija Primic? Kaj bi nam o Prešernu povedala Ana Jelovšek in kaj Julija Primic?
pred 19 urami in 30 minutami
Kakšna je življenjska zgodba Franceta Prešerna, če nanj pogledamo z zornega kota žensk v njegovem življenju? O največji osebnosti slovenske poezije vemo tako rekoč vse - o Prešernu kot človeku pa marsikdo bore malo.  (RTV SLO)
Umrl je Danny Aiello, mojster delavskih likov z italijanskimi koreninami Umrl je Danny Aiello, mojster delavskih likov z italijanskimi koreninami
pred 20 urami in 40 minutami
Po kratki bolezni je umrl ameriški igralec Danny Aiello. Najbolj znan je bil po vlogi v Botru 2 Francisa Forda Coppole ter po vlogi v drami V vročici noči (Do The Right Thing) Spika Leeja, za katero je bil nominiran za oskarja. Star je bil 86 let.  (RTV SLO)
Z Unescovega seznama umaknili rasistični belgijski karneval Z Unescovega seznama umaknili rasistični belgijski karneval
pred 1 dnevom, 10 urami in 46 minutami
Karneval v belgijskem mestu Aalst, ki je stalna tarča očitkov zaradi rasizma in antisemitizma, so danes umaknili s seznama svetovne kulturne dediščine pod okriljem Unesca.  (RTV SLO)
Dane Zajc Dane Zajc
pred 1 dnevom, 11 urami in 29 minutami
Dež, obdrži me v vodi. / Pokrij me s klobukom vode. / A ne daj mi govoriti. / Zakleni me pred mano, dež.  (RTV SLO)
Greš? Grem! Greš? Grem!
pred 1 dnevom, 13 urami in 14 minutami
Dvajsetletna Zagrebčanka Veronika je načrtovala romantično potovanje s fantom v Carigrad, vendar je po njunem prepiru in razhodu načrt padel v vodo.  (RTV SLO)
V Piranu bodo ob 250-letnici smrti maestra Tartinija skozi vse leto nizali kreativne perlice V Piranu bodo ob 250-letnici smrti maestra Tartinija skozi vse leto nizali kreativne perlice
pred 1 dnevom, 14 urami in 8 minutami
V Piranu se ob prelomu leta pripravljajo na 250-letnico smrti svojega slovitega meščana Giuseppeja Tartinija, italijanskega skladatelja in violinista iz časa Beneške republike, ki se je rodil in odraščal v mestu na slovenski obali.  (RTV SLO)