Novice - Kultura (slovenščina)

Ana Svetel: Dobra družba Ana Svetel: Dobra družba
pred 2 urama in 8 minutami
Dobro družbo Ane Svetel sestavlja enaindvajset situacijsko intrigantnih pripovedi s poudarkom na spontanih poskusih premagovanja prostorskih in medsebojnih razdalj.  (RTV SLO)
Muzej Auschwitz zahteva, da Amazon iz prodaje umakne knjige z nacistično propagando Muzej Auschwitz zahteva, da Amazon iz prodaje umakne knjige z nacistično propagando
pred 16 urami in 38 minutami
Muzej v Auschwitzu je v petek pozval ameriškega milijarderja Jeffa Bezosa, naj s svoje spletne trgovine Amazon odstrani antisemitske otroške knjige iz obdobja nacizma.  (RTV SLO)
Klub vražjih babnic znova skupaj na velikem platnu Klub vražjih babnic znova skupaj na velikem platnu
pred 18 urami
Bette Midler, Diane Keaton in Goldie Hawn, ikonični trio iz filma Klub vražjih babnic, je velika platna prežel leta 1996. Igralske moči bodo sedaj ponovno združile kot protagonistke filma Family Jewels (Družinski dragulji).  (RTV SLO)
Berta Bojetu Boeta Berta Bojetu Boeta
pred 20 urami in 23 minutami
Sled me je prignala / na rdeči krš / Iščem / zabuhlih rok / iščem za jad / za samoto.  (RTV SLO)
Razbijanje klišejev v Bolšoj Teatru Razbijanje klišejev v Bolšoj Teatru
pred 21 urami in 20 minutami
Ruski operni režiser Dmitri Černjakov v domači Moskvi ni deloval že desetletje, ker občinstvo njegovih postavitev ni sprejemalo z odobravanjem. V Bolšoj Teater se je vrnil z opero Sadko. Želel se je oddaljiti od klišejev in njenega lažnega ugleda, pravi.  (RTV SLO)
Iztok Osojnik: Newyorška trilogija Iztok Osojnik: Newyorška trilogija
pred 23 urami in 26 minutami
Čez eklekticizem ga ni. Iztok Osojnik s knjigo Newyorška trilogija nadaljuje razcefrano slogovnost, kakršno je pred mnogimi leti pokazal Luka Novak v knjigi Zlati dež ali Kaj hoče moški.  (RTV SLO)
V novi TV-seriji se Al Pacino bori proti nacizmu V novi TV-seriji se Al Pacino bori proti nacizmu
pred 23 urami in 46 minutami
Skoraj 80-letni Al Pacino ne počiva. Nedavno je bil nominiran za najboljšo stransko vlogo v filmu Irec in imel vlogo v še enem oskarjevskem filmu, Bilo je nekoč v Hollywoodu. Obenem je snemal še TV-serijo Hunters, v kateri igra protinacističnega borca.  (RTV SLO)
V novi TV-seriji se Al Pacino bojuje proti nacizmu V novi TV-seriji se Al Pacino bojuje proti nacizmu
pred 23 urami in 46 minutami
Skoraj 80-letni Al Pacino ne počiva. Nedavno je bil nominiran za najboljšo stransko vlogo v filmu Irec in imel vlogo v še enem oskarjevskem filmu, Bilo je nekoč v Hollywoodu. Obenem je snemal še TV-serijo Hunters, v kateri igra protinacističnega borca.  (RTV SLO)
Italija je Nemčiji vrnila kip, ki bil nekaj časa tudi v lasti Hermann Göringa Italija je Nemčiji vrnila kip, ki bil nekaj časa tudi v lasti Hermann Göringa
pred 1 dnevom, 16 urami in 50 minutami
Italija je Nemčiji vrnila kip Andrea della Robbia, ki je bil nekoč last judovskega galerista, prisiljenega, da leta 1936 zapre galerijo in proda zbirko. Kip je med vojno pristal v rokah Hermanna Göringa, po vojni pa so ga pomotoma podarili Italiji.  (RTV SLO)
Italija je Nemčiji vrnila kip, ki je bil nekaj časa tudi v lasti Hermanna Göringa Italija je Nemčiji vrnila kip, ki je bil nekaj časa tudi v lasti Hermanna Göringa
pred 1 dnevom, 16 urami in 50 minutami
Italija je Nemčiji vrnila kip Andrea della Robbia, ki je bil nekoč last judovskega galerista, prisiljenega, da leta 1936 zapre galerijo in proda zbirko. Kip je med vojno končal v rokah Hermanna Göringa, po vojni pa so ga pomotoma predali Italiji.  (RTV SLO)