Novice - Kultura (slovenščina)

Z Mikom Sponzo se v Kranj ponovno vračajo džezovski večeri Z Mikom Sponzo se v Kranj ponovno vračajo džezovski večeri
pred 2 urama in 43 minutami
V Kranju bodo od danes in do 23. avgusta odzvanjali koncerti, ki jih pripravljajo v okviru 17. Jazz Kampa Kranj. Festival bo na Pungertu otvoril italijanski blues kitarist Mike Sponza s svojim oktetom in gostom s Hrvaške, Tomislavom Golubanom.  (RTV SLO)
Nataša Konc Lorenzutti Nataša Konc Lorenzutti
pred 5 urami in 3 minutami
Smrt me straši, z njo se nikakor ne morem sprijazniti. Včasih me nekje med spancem in budnostjo popade tak strah pred njo, da bi rad na vso moč zakričal. Obsede me vprašanje, kaj je s tabo, ko te ni. In kako, da sploh si.  (RTV SLO)
Ikonični film Nimaš pojma z novim odcepkom, a tokrat z izginulo Cher in detektivsko Dionne Ikonični film Nimaš pojma z novim odcepkom, a tokrat z izginulo Cher in detektivsko Dionne
pred 5 urami in 50 minutami
Ponovni zagon klasične najstniške komedije Nimaš pojma je nazadnje našel mesto na pretočni platformi Peacock. Nova serija obuja zgodbe o najstniškem svetu, prežetem s karirastimi oblačili, umeščenem na fiktivno ameriško srednjo šolo Bronson Alcott.  (RTV SLO)
Pod belimi pečinami Pod belimi pečinami
pred 7 urami in 49 minutami
Pod belimi pečinami je novi film Britanca Williama Nicholsona, znanega predvsem po scenarističnem delu …  (RTV SLO)
Mariborski Center Rotovž bo imel po novih načrtih poleg knjižnice tudi galerijo in kino Mariborski Center Rotovž bo imel po novih načrtih poleg knjižnice tudi galerijo in kino
pred 8 urami in 18 minutami
Ekipa pri Mestni občini Maribor je v sklopu priprave končnega projekta obnove osrednje enote Mariborske knjižnice, za katerega pričakuje finančno pomoč države, umestila na Rotovški trg še galerijo in kino.  (RTV SLO)
Michael Rosen z novo knjigo, ki jo je zasnoval med prebolevanjem covida-19 Michael Rosen z novo knjigo, ki jo je zasnoval med prebolevanjem covida-19
pred 9 urami in 1 minuto
Britanski pisatelj Michael Rosen je napovedal izid nove knjige Rigatoni the Pasta Cat, navdih zanjo pa je dobil v času prebolevanja bolezni covid-19. Skoraj sedem tednov je ležal v bolnišnici.  (RTV SLO)
Nick Cave: Nick Cave: "Politična korektnost je postala najbolj nesrečna vera na svetu"
pred 1 dnevom in 47 minutami
Politična korektnost je "dušeča" za ustvarjalno dušo družbe, verjame avstralski glasbenik Cave, ki se je pridružil vse večji množici slavnih osebnosti, nezadovoljnih s "kulturo črtanja" (ang. cancel cuture).  (RTV SLO)
Laurence Olivier od blizu, od velikih vlog do velikih ljubezni Laurence Olivier od blizu, od velikih vlog do velikih ljubezni
pred 1 dnevom, 2 urama in 35 minutami
Laurence Olivier je že v času svojega življenja obveljal za najimenitnejšega igralca angleško govorečega sveta v 20. stoletju. V gledališču je bil sinonim za kompleksne Shakespearove like, na filmu s(m)o ga oboževali v Viharnem vrhu in Rebecci.  (RTV SLO)
Maribor išče prostor za Plečnikovo kapelico, ki je domovala v stanovanjski zgradbi Maribor išče prostor za Plečnikovo kapelico, ki je domovala v stanovanjski zgradbi
pred 1 dnevom, 3 urami in 45 minutami
Kapelico, ki je bila po načrtih arhitekta Jožeta Plečnika urejena v notranjosti stavbe pri UKC Maribor, kjer je načrtovana gradnja nove garažne hiše, so jezuiti prestavili v skladišče. Zdaj je treba izdelati načrt, kako to dragoceno dediščino zavarovati.  (RTV SLO)
Nina Bunjevac Nina Bunjevac
pred 1 dnevom, 4 urami in 18 minutami
Če se ozrem v preteklost, vem, da je bila selitev v Kanado lahko pobeg. Če bi se o dogodku pogovorila s sošolkami, če ne bi tako hitro obupala nad tem, da bi razkrinkala Kristijana in Snežano, bi bilo žrtev gotovo manj, kot jih je.  (RTV SLO)