Novice - Kultura (slovenščina)

V Kinu Šiška bo odmevala premiera Bowrainovega projekta 2020 Seconds(A)live V Kinu Šiška bo odmevala premiera Bowrainovega projekta 2020 Seconds(A)live
pred 3 urami in 31 minutami
Eden najprepoznavnejših slovenskih pianistov Tine Grgurevič oziroma Bowrain bo nocoj v Centru urbane kulture Kino Šiška izvedel premiero svojega svežega glasbenega projekta z naslovom 2020 Seconds(A)live.  (RTV SLO)
Dolittle Dolittle
pred 5 urami in 10 minutami
Prenašanje klasičnih literarnih likov na filmska platna je vedno zelo kočljivo. Doktorja Dolittla pregovorno najbrž poznamo vsi, čeprav je le malokdo prebral katero izmed številnih pustolovščin izpod peresa angleškega pisatelja Hugha Loftinga.  (RTV SLO)
Zlata plaketa JSKD-ja Franciju Pivcu: Zlata plaketa JSKD-ja Franciju Pivcu: "Zanimanje za kulturo se krepi"
pred 5 urami in 34 minutami
"Upad interesa za društveno delo je znak krize demokracije," pravi Franci Pivec, letošnji prejemnik zlate plakete za življenjsko delo v ljubiteljski kulturi.  (RTV SLO)
Nejc Prah Nejc Prah
pred 6 urami in 51 minutami
Ideje so sicer pomembne, še bolj pomembno pa je, kako se jih lotimo. Če slabo idejo dobro izvedemo, je rezultat pozitiven, če pa dobro idejo izvedemo slabo, pa je izkupiček bolj klavrn.  (RTV SLO)
Znova je čas za edini slovenski mednarodni festival tolkalnih skupin Znova je čas za edini slovenski mednarodni festival tolkalnih skupin
pred 7 urami in 10 minutami
Na letošnjem festivalu tolkalnih skupin BUMfest, bodo nastopili tolkalci iz Tajvana, Belgije, Avstrije in Slovenije. Na festivalskem dogajanju v Žalcu pričakujejo približno 1400 poslušalcev, pravi umetniški vodja festivala Dejan Tamše.  (RTV SLO)
Tudi Slovenija ratificirala novo konvencijo o kinematografskih koprodukcijah Tudi Slovenija ratificirala novo konvencijo o kinematografskih koprodukcijah
pred 8 urami in 15 minutami
Namen nove konvencije Sveta Evrope o kinematografskih koprodukcijah je zagotoviti primernejši pravni in finančni okvir za koprodukcijo celovečercev, ki vključujejo producente iz dveh oziroma treh ali več držav.  (RTV SLO)
Pričanje igralke, ki je nekoč mislila, da je posilstvo zločin, ki ga zagreši neznanec Pričanje igralke, ki je nekoč mislila, da je posilstvo zločin, ki ga zagreši neznanec
pred 9 urami in 21 minutami
Igralka Annabella Sciorra, znana predvsem po vlogi v seriji Sopranovi, se je v četrtek na sodišču soočila s Harveyjem Weinsteinom, saj je pričala, da jo je nekdanji šef hollywoodskega studia fizično nadvladal in jo posilil.  (RTV SLO)
Akakij Akakijevič v iskanju svojega plašča skozi glasbeno dramatizacijo Akakij Akakijevič v iskanju svojega plašča skozi glasbeno dramatizacijo
pred 11 urami
Ruski pisatelj in dramatik ukrajinskega rodu Nikolaj Gogolj velja za mojstra pronicljive družbene satire, njegovo slavno novelo Plašč pa bodo drevi krstno uprizorili na odru Gledališča Celje v režiji Juša A. Zidarja.  (RTV SLO)
Umrl Andrej Pintarič, bobnar skupine Lačni Franz Umrl Andrej Pintarič, bobnar skupine Lačni Franz
pred 13 urami in 28 minutami
Po daljšem boju z boleznijo se je v 63. letu starosti poslovil Andrej Pintarič, nekdanji bobnar kultne skupine Lačni Franz.  (RTV SLO)
Lucija Stupica: Točke izginjanja Lucija Stupica: Točke izginjanja
pred 13 urami in 37 minutami
Tanka knjižica Lucije Stupica Točke izginjanja, ki vsega skupaj vsebuje 36 pesmi, je upovedovana iz posebne perspektive.  (RTV SLO)