Novice - Kultura (slovenščina)

"Že od vsega začetka sem bila popolnoma nezainteresirana za to knjigo."
pred 6 urami in 3 minutami
Vsestranska slovenska umetnica Svetlana Makarovič je pred dnevi opusu dodala prvo biografijo z naslovom Luciferka. A namesto vsebine je v ospredju spor z založbo Beletrina.  (RTV SLO)
"Že od vsega začetka sem bila nezainteresirana za to knjigo"
pred 6 urami in 3 minutami
Vsestranska slovenska umetnica Svetlana Makarovič je pred dnevi opusu dodala prvo biografijo z naslovom Luciferka. A namesto vsebine je v ospredju spor z založbo Beletrina.  (RTV SLO)
Na jugu Italije aretirali 23 ljudi, ki so preprodajali ukradene artefakte Na jugu Italije aretirali 23 ljudi, ki so preprodajali ukradene artefakte
pred 6 urami in 48 minutami
V mednarodni policijski operaciji so razbili mrežo kriminalcev, ki so na jugu Italije z arheoloških najdišč odnašali in preprodajali artefakte v Nemčijo, Francijo, Srbijo in Veliko Britanijo.  (RTV SLO)
"Ne razumem, zakaj je hrvaška družba še vedno tako obsedena z vojno"
pred 7 urami in 54 minutami
Dalmacija v obdobju velikih družbenih in političnih sprememb: od propada socializma in jugoslovanske države prek vojne in tranzicije do neusmiljene današnjosti, vse to odseva v romanih pisatelja, kolumnista in scenarista Jurice Pavičića.  (RTV SLO)
Kaj se lahko naučimo iz fenomena zadružnih domov? Kaj se lahko naučimo iz fenomena zadružnih domov?
pred 8 urami in 39 minutami
Na vprašanje Kako bomo živeli skupaj, ki ga postavlja kustos naslednjega beneškega arhitekturnega bienala Hashim Sarkis, slovenski paviljon išče odgovor v zgodovini.  (RTV SLO)
Pisave o Anji Golob, Branetu Senegačniku in Ivanu Antiću Pisave o Anji Golob, Branetu Senegačniku in Ivanu Antiću
pred 10 urami in 21 minutami
V tokratnih Pisavah bo o svoji sedmi pesniški zbirki spregovoril Brane Senegačnik, četrto predstavlja Anja Golob, prozno pisanje pa bo zastopal srbski avtor Ivan Antić.  (RTV SLO)
Restavratorji so se poklonili Jožetu Lorberju Restavratorji so se poklonili Jožetu Lorberju
pred 10 urami in 54 minutami
Društvo restavratorjev Slovenije je nagrado Mirka Šubica za življenjsko delo na področju konservatorstva-restavratorstva namenilo Jožetu Lorberju.  (RTV SLO)
Margaret Atwood praznuje 80 let Margaret Atwood praznuje 80 let
pred 13 urami in 28 minutami
Okrogel jubilej praznuje kanadska pisateljica, pesnica, esejistka in literarna kritičarka, najbolj znana po Deklini zgodbi, napisani leta 1985, po kateri so posneli tudi nadaljevanko, ki jo predvajamo tudi na naši televiziji.  (RTV SLO)
Filmska recenzija: Zajec Jojo Filmska recenzija: Zajec Jojo
pred 15 urami in 40 minutami
Taika Waititi v satirično-sentimentalni komediji izpostavi nekaj, česar si resne zgodovinske drame ne morejo privoščiti: da je bil nacizem kljub svojim strašnim, daljnosežnim posledicam tudi posmeha vredna, absurdna ideologija. Smeh je lahko gesta upora.  (RTV SLO)
MMCanaliza: Ob 11.15 pogovor s Katarino Čas in Metodom Pevcem MMCanaliza: Ob 11.15 pogovor s Katarino Čas in Metodom Pevcem
pred 16 urami in 38 minutami
V okviru Liffa vabljeni, da se nam ob 11. 15 pridružite v MMCanalizi, kjer bomo razpravljali o novem filmu Metoda Pevca Jaz sem Frenk. Gosta bosta režiser in glavna igralka Katarina Čas.  (RTV SLO)