Novice - Kultura (slovenščina)

Rožavski filmski festival se danes odvija po vsem svetu, a ne v Rožavi Rožavski filmski festival se danes odvija po vsem svetu, a ne v Rožavi
pred 7 urami in 39 minutami
4. Mednarodni rožavski filmski festival (RIFF) bi se moral začeti danes, a izvedba festivala zaradi turške invazije na SV Sirijo ostaja negotova. Organizatorji so zato izdali poziv k solidarnosti s simultano izvedbo festivala po svetu.  (RTV SLO)
Kurt Vonnegut Kurt Vonnegut
pred 9 urami in 30 minutami
Pozdravljeni ljubčki. Dobrodošli na Zemlji. Poleti je vroče in pozimi hladno. Okrogla je, mokra in prenatrpana. Na voljo vam je sto let. Samo eno pravilo obstaja ljubčki, kolikor vem, in to je, da "prekleto, moraš biti prijazen. " (RTV SLO)
Ricky Gervais bo petič vodil zlate globuse, Ricky Gervais bo petič vodil zlate globuse, "bolj cenene, glasne in pijane" oskarje
pred 9 urami in 38 minutami
"Spet so mi dali ponudbo, ki je ne morem zavrniti," je provokativni britanski komik Ricky Gervais komentiral novico, da bo januarja že petič vodil podelitev zlatih globusov.  (RTV SLO)
Zarji Vršič letošnja prevajalska nagrada Radojke Vrančič Zarji Vršič letošnja prevajalska nagrada Radojke Vrančič
pred 10 urami in 48 minutami
Zarja Vršič je letošnja prejemnica nagrade Radojke Vrančič, s katero Društvo slovenskih književnih prevajalcev nagrajuje prevajalce, stare do 35 let.  (RTV SLO)
Hej, mladina! Koliko znamo zares prisluhniti zgodovini? Hej, mladina! Koliko znamo zares prisluhniti zgodovini?
pred 11 urami in 41 minutami
Ko se je lani svet spominjal stoletnice konca prve svetovne vojne in ob tem premišljeval o tem, koliko se od zgodovine zares učimo, se je podobni lekciji naproti podalo osem mladih umetnikov.  (RTV SLO)
Insajderski namigi: Od namišljenega prijatelja Hitlerja do Gangsterja, policista, hudiča Insajderski namigi: Od namišljenega prijatelja Hitlerja do Gangsterja, policista, hudiča
pred 12 urami in 27 minutami
Zvečer bo Ljubljanski mednarodni filmski festival Liffe slovesno odprl vrata, ob tej priložnosti pa predstavljamo še zadnjo peterico filmov, ki jih ne gre spregledati.  (RTV SLO)
"Gledalec kriminalke mora biti aktiven. Ne smemo podcenjevati njegove inteligence."
pred 13 urami in 39 minutami
Ustvarjalci serije Jezero med pisanjem scenarija niso imeli prave ideje, komu zaupati vlogo Tarasa Birse, režiserjema Matevžu Luzarju in Klemnu Dvorniku se je to izkristaliziralo šele ob prvih srečanjih z igralci.  (RTV SLO)
Živko Kladnik in njegovo neločljivo prepletanje likovnega in literarnega Živko Kladnik in njegovo neločljivo prepletanje likovnega in literarnega
pred 15 urami in 35 minutami
V Bežigrajski galeriji 1 predstavljajo širok opus Živka Kladnika, enega prvih ustvarjalcev vizualne poezije na Slovenskem.  (RTV SLO)
The Tiger Lillies: ''Nimamo potrebe po manipuliranju ali uporabi modnih trendov. The Tiger Lillies: ''Nimamo potrebe po manipuliranju ali uporabi modnih trendov."
pred 16 urami in 6 minutami
Postpunkovski pionirji The Tiger Lillies letos praznujejo 30 let svojega delovanja. V tem času so se iz jarka izstrelili med zvezde, in to na star preizkušen način, s koncertiranjem.  (RTV SLO)
Liffe praznuje 30 let in pričakuje milijontega obiskovalca Liffe praznuje 30 let in pričakuje milijontega obiskovalca
pred 17 urami in 10 minutami
Liffe v jubilejno leto vstopa v družbi Abela Ferrara, ki se mu posveča z retrospektivo, italijansko-irski cineast iz Bronxa pa se bo festivala tudi udeležil. Odpira ga najnovejše delo Tommaso, ki je tudi presenetljivo iskren portret režiserja samega.  (RTV SLO)