Novice - Kultura (slovenščina)

Mehiška televizija piše zgodovino s prvo telenovelo o gejevskem paru Mehiška televizija piše zgodovino s prvo telenovelo o gejevskem paru
pred 4 urami in 11 minutami
Mehiška televizija je letos poleti začela predvajati telenovelo, ki v poplavi tovrstnih izdelkov prinaša nekaj novega: El corazón nunca se equivoca (Srce se nikoli ne moti) je prva žajfnica v zgodovini, ki ima v glavnih vlogah istospolno usmerjen par.  (RTV SLO)
Matera, nekoč sramota Italije, danes njen biser Matera, nekoč sramota Italije, danes njen biser
pred 5 urami in 33 minutami
V južnoitalijanski deželi Bazilikata leži Matera, kjer so ljudje še po vojni živeli v jamah, zato je mesto veljalo za sramoto Italije.  (RTV SLO)
Pri Marvel Comics v svojih stripih nočejo kritičnosti do Trumpa Pri Marvel Comics v svojih stripih nočejo kritičnosti do Trumpa
pred 6 urami in 34 minutami
Kultni avtor risoromanov Art Spiegelman je bil prisiljen iz svojega predgovora za novo Marvelovo knjigo umakniti kritiko Donalda Trumpa. Izdajatelj stripov - katerega direktor je pomemben donator Trumpove kampanje - menda skuša ostati "apolitičen".  (RTV SLO)
Slovo Richarda Williamsa, animatorja, ki je potunkal Zajca Rogerja Slovo Richarda Williamsa, animatorja, ki je potunkal Zajca Rogerja
pred 8 urami in 20 minutami
Umrl je trikratni oskarjevec Richard Williams, animator, ki je s svojim delom za film Kdo je potunkal Zajca Rogerja na revulocionaren način zabrisal meje med našim in animiranim svetom. Star je bil 86 let.  (RTV SLO)
Nemški in slovenski pesniki za predtakt Dnevov poezije in vina Nemški in slovenski pesniki za predtakt Dnevov poezije in vina
pred 9 urami in 22 minutami
S pesniškim branjem v Vrtu spominov in tovarištva na Petanjcih se bo nocoj začelo dogajanje v sklopu 23. Dnevov poezije in vina.  (RTV SLO)
Zlati leopard Locarna zarjovel za portugalski film Zlati leopard Locarna zarjovel za portugalski film
pred 10 urami in 39 minutami
Na 72. mednarodnem filmskem festivalu v Locarnu je glavno nagrado, zlatega leoparda, prejel celovečerni film Vitalina Varela portugalskega režiserja Pedra Coste.  (RTV SLO)
Pomlad 1897: Nesreče, samomori in nevsakdanji dogodki Pomlad 1897: Nesreče, samomori in nevsakdanji dogodki
pred 15 urami in 4 minutami
Nesreča nikoli ne počiva. Morda je že malce obrabljen rek, toda še vedno drži in je še toliko bolj držal konec 19. stoletja.  (RTV SLO)
Jedijeva vrnitev: Ewan McGregor se vrača k vlogi Obi-Wana Kenobija Jedijeva vrnitev: Ewan McGregor se vrača k vlogi Obi-Wana Kenobija
pred 1 dnevom, 4 urami in 6 minutami
Ewan McGregor je od nekdaj govoril, da bi se z veseljem vrnil v vlogo jedijevskega mojstra Obi-Wana Kenobija, ki ga je prvič igral v Grozeči prikazni (Phantom Menace, 1999), prvem delu druge trilogije Vojna zvezd.  (RTV SLO)
Pridni fantje Pridni fantje
pred 1 dnevom, 5 urami in 28 minutami
Pridni fantje prikazuje dan v življenju treh prijateljev, šestošolcev, v ameriškem izobraževalnem sistemu to pomeni dvanajstletnikov, in sicer prav poseben dan.  (RTV SLO)
Rok Vilčnik rokgre Rok Vilčnik rokgre
pred 1 dnevom, 6 urami in 6 minutami
NIKITA KANTAGRJUHIN: Vaša ekscelenca! Hočete reči, da so igralci lažnivci? (. . . ) (RTV SLO)